Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 09 Temmuz 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Komutanlar Hadise soruşturmasını savsaklamışlar

The New York Times gazetesi, Irak’ta görevli üst düzey Amerikan Deniz Kuvvetleri subaylarının, Hadise’de 24 Iraklı sivilin Amerikan askerleri tarafından öldürülmesini hususundaki ihbarları gerekli şekilde soruşturmadıklarının ortaya çıktığını bildirdi.

İki Amerikan Savunma Bakanlığı görevlisine dayandırdığı haberinde, the New York Times, Amerikan ordusunun Irak’taki ikinci adamı Korgeneral Peter Chiarelli’nin, Tümgeneral Richard Huck ve Albay Stephen Davis’i Hadise katliamı ile ilgili çıkan haberleri soruşturmadıklarını bulduğunu bildirdi.

Başkent Bağdat’ın 220 km kuzeybatısında yer alan Hadise kasabasında Amerikan askerlerinin 19 Kasım 2005’te güvenlik araması sırasında yol kenarındaki evlere girerek çocuk ve kadınların bulunduğu 24 kişiyi katletmişti. Olay, Iraklı sivillerin Amerikan ordusuna az olan güveni daha da düşürmüştü.

Amerikan ordusu olay sonrası yaptığı patlamada, sivillerin yol kenarında bir bombanın patlaması sonucu öldüğünü duyurmuştu. Korgeneral Peter Chiarelli, Hadise katliamının nasıl gerçekleştiğini ve olayının üstünün örtülüp örtülmediğini soruşturmasını yürütüyor. Gazete, Chiarelli’nin bazı subayların Hadise olayında “görevlerini ihlâl ettiği” sonucuna vardığını belirtti. Soruşturma hakkında bilgilendirilen iki görevli, Huck ve Davis dışında başka kimsenin isminin geçmediğini ifade etti.

/ NEWYORK

09.07.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Gazze'de yeni cephe

  Hamas: İsrailli askere iyi bakıyoruz

  Komutanlar Hadise soruşturmasını savsaklamışlar

  Irak’ın komşuları Tahran’da buluştu

  Alman bakandan başörtüsü eleştirisi

  İHA muhabiri tedâvi altında

  İngiliz askerleri Taliban’ı biledi

  3 Amerikan askeri öldürüldü

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004