Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 11 Temmuz 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Suçun çaresi ahlâkî değerler

Bursa Emniyet Müdürlüğü, çocukların suça yönelmemesi için anne-babalara, “Çocuklarınıza ahlâkî değerleri öğretiniz” uyarısında bulundu.

Sosyal çevreleri, ana - baba tutumları, kişisel özellikleri sebebiyle suç işlemeye yatkın ve suç işleme tehlikesi içinde bulunan çocukların ‘Suça Yönelen Çocuk’ olduğunu açıklayan Bursa Emniyet Müdürlüğü, çocukların suça yönlenmemesi için anne babaların uygulayacağı bir dizi tedbiri açıkladı.

Anne ve babalara “Çocuklarınızın her istediğini yerine getirmeyiniz, çocuklarınıza ahlâkî değerleri öğretiniz, çocuklarınıza sorumluluklar veriniz ve çocuklarınızın yanında kavga etmeyiniz” uyarısında bulunan Çocuk Şube Müdürlüğü yetkilileri ekliyor: “Çocuklarınızı aşağılamayınız, çocuklarınıza aşırı harçlık vererek doyumsuzlaştırmayınız”

Çocuk suçluluğunun, sanayileşme ile orantılı olarak artış gösterdiğini, sanayileşme sonucu hızlı ve düzensiz şehirleşmenin, işsizlik, gelir dağılımında eşitsizlik ve geleneklerde sarsılma oluşturduğunu açıklayan Bursa Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü, özellikle yaz tatilinde çocukların suça yönlenmesinin anne ve babalar tarafından engellenebileceğini bildirdi.

Yapılan açıklamada, çocuğu suça iten sebeplere dikkat çekti. Polise göre, ‘zekâ geriliği veya gelişimindeki gerilik’, ‘sosyal eğitimden ve kültürden yoksun olma’ gibi sebeplerle çocuklar suça yönlenebiliyor. Çevrenin çocuğun hem zihnen, hem bedenen gelişmesini desteklediğine işaret eden polis, çocuğun içinde bulunduğu çevrenin, onun sosyal, eğitimsel ve temel ihtiyaçlarını karşılayamıyorsa çocuğun suça yönelebileceğinin gözardı edilmemesi gerektiğini belirtti.

ANNE VE BABALARA TAVSİYELER

Bursa Emniyet Müdürlüğü çocukların suça itilmemesi sebebiyle anne babalara da altın değerinde tavsiyelerde bulunuyor. İşte uzmanlardan anne ve babalara tavsiyeler:

Çocuklarınızın her istediğini yerine getirmeyiniz. Çocuklarınıza ahlâkî değerleri öğretiniz. Çocuklarınıza sorumluluklar veriniz. Çocuklarınızın yanında kavga etmeyiniz. Çocuklarınızı aşağılamayınız. Çocuklarınıza aşırı harçlık vererek doyumsuzlaştırmayınız. Çocuğunuza; çevresine, ailesine karşı sorumlulukları olduğunu öğretiniz. Çocuklarınız bir suça maruz kaldığında (cinsel istismar v.s.) hemen ilgili makamlara başvurunuz. Gelişim ve zekâ düzeyine göre temel cinsel eğitim veriniz. Çocuklarınıza sevgide ve kızmada ölçülü davranınız. Çocuklarınız iyi şeyler yaptığında ödüllendiriniz. En önemlisi çocuklarınıza karşı asla şiddet uygulamayınız. Çocuğunuza tehlike anında nasıl davranması gerektiğini öğretiniz. Bireyin toplumsal değer hükümlerini kazandıran, ona ilk sosyal deneyim fırsatını veren aile ortamının gelişim sürecindeki önemi büyüktür.

/ BURSA

11.07.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  TMK’da, BM dikkate alınmadı

  CHP’nin derdi Kur’ân kursları

  46 bin aday “sıfır” çekti

  AB ile bütünleşmede demokratik katılımcılık önemli

  Ağar: İttifakı milletle yaparız

  CHP'ye ‘hayırlı olsun’ ziyareti

  Filistin’e 1 milyon dolarlık hibe

  Arınç: Medya kendini yenilemeli

  AB: Kıbrıs'ta çözüm gecikmesin

  Aygün: İttifak arayışı hayalden öte gitmez

  Kapanmadan sayılacağız

  Baydemir’e 2 yılda 129 soruşturma

  Stk’lar Ankara’da biraraya geldi

  Yağlıdereliler İHH yardımıyla sevindi

  Suçun çaresi ahlâkî değerler

  HRW, Mardin İnsan Hakları Kurulu’nu örnek gösterdi

  Emniyet, teknolojiyle yakalayacak

  Pratisyene ilâç yazma yetkisi kısıtlanmadı

  Olaylı yıkımda 57 kişi gözaltına alındı

  Arazi yüzünden iki kardeşini öldürdü

  İştahınızı kapatmak mı istiyorsunuz?

  Keneyi eski yöntemle çıkartmayı denemeyin

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004