Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 04 Ağustos 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Han kültürü İpekyolu Parkı ile canlanacak

Meram Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan, Selçuklu han kültürünü canlandıracak İpekyolu Parkı açılıyor. Başkan Tuzcuoğlu, açılışa tüm Konyalıları dâvet etti. Meram Belediye Başkanı Refik Tuzcuoğlu düzenlediği basın toplantısında tarihi İpekyolu Parkı hakkında bilgi verdi.

Belediye olarak ağaçlandırma ve yeşil alan çalışmalarında önemli başarılara imza attıklarını belirten Başkan Tuzcuoğlu, “Bu çalışmalara yeni ve özgün bir hizmeti daha ekliyoruz. Antalya çevre yolu üzeri, Harmancık Mahallesi’nde 25 bin metrekarelik bir alanda yaptığımız İpekyolu Parkı’nı hizmete açıyoruz. Parkın imalatında gösterdiğimiz titizlik ve bir takım orjinaliteler halkımızın ve turistlerin çok beğenisini kazanacaktır. Bu parkın en önemli özelliklerinden birisi de Selçuklu payitahtı ve Osmanlı medeniyetinin ilk nemalandığı önemli merkezlerden biri olan Konya’da han ve kervansaray kültürünü canlandıracak olmasıdır. Park içine gelecek yıl Selçuklu, Osmanlı ve modern mimarî uyumuyla mükemmel bir han yaptıracağız” dedi.

İpekyolu Parkı’nın yaklaşık 1 milyon YTL’ye mal olduğunu kaydeden Tuzcuoğlu, açılış töreninde pilav ikramı yapılacağını ve İstanbul-Rumeli türküleri konseri verileceğini söyledi. İpekyolu Parkı içinde birebir boyutta 2 adet kağnı çeken öküz, 1 adet keçi, 2 adet oğlak ve 1 adet su içen koyun ve kuzu maketi yer alıyor. Ayrıca 6x8 metre ebadında kıl çadır ile içinde papatya ve üzüm salkımının bulunduğu havuzlar bulunuyor.

Parkta kullanılan fidan ve süs bitkilerinin tamamı Meram Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü Fidanlığı’nda üretildi. İpekyolu Parkı’nda 25 bin metrekare yeşil alan, 250 yapraklı fidan, 150 ibreli fidan, 15 bin adet çalı türü süs bitkisi, 1 adet büfe, 1 adet Yörük obası, çocuk oyun grupları, çocuk oyun alanları, gül bahçeleri, kaya bahçeleri, şelale ve havuz, kum havuzu ve gezinti alanları bulunuyor.

04.08.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Yar bana gerçek bir eğlence, medet!

  Kapadokya’ya kültür san’at merkezi

  Han kültürü İpekyolu Parkı ile canlanacak

  Gaziantep’e “Nokta”

  Yıldızların altında film keyfi

  Her köye bir kütüphane

  Malatya’da şiir gecesi

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004