Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 05 Ağustos 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Aydınlar: Saldırı planı daha önceden hazırlandı

Tarık Ali, Noam Chomsky, Eduardo Galeano, Howard Zinn, Ken Loach, John Berger ve Arundhati Roy’un, önceki gün Guardian gazetesinde ortak bir mektubu yayınlandı. Mektupta İsrail’in çok önceden Lübnan’a saldırma planları yaptığı kaydedildi. Noam Chomsky’nin web sitesinde de yer alan mektubun Türkçe tercümesi şu şekilde: ABD destekli İsrail saldırısı, Lübnan’ı felç etti, ateşe ve öfkeye boğdu.


Filistin’den imdat çığlığı

Yeryüzü Doktorları adlı sivil toplum örgütü ile Kudüs, Batı Şeria ve Gazze’de incelemelerde bulunan AKP Sakarya Milletvekili Süleyman Gündüz, uygar dü

Sezer’den TMK’ya kısmî iptal başvurusu

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, 5532 sayılı Terörle Mücadele Kanunu’nda (TMK) Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’un bazı maddelerinin iptali istemiyl


  Jandarmaya sürpriz isim

Yüksek Askeri Şura kararları açıklandı. Türk Silahlı Kuvvetleri, disiplinsizlikten 17 personelin ihracına karar verdi. İhraçta ilk kez “irtica” vurgusu yapıldı.


  TBMM’den Lübnan’a heyet

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu, Lübnan ve Filistin’deki insan hakları ihlâllerinin boyutlarını tesbit etmek ve Türkiye’nin yapabileceklerini değerlendirmek üzere, bölgeye gidecek.


  Kuwait Finance’tan Lübnan’a 1 milyon dolar bağış

Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın ana ortağı ve dünyada faizsiz bankacılık sektörünün önde gelen temsilcilerinden Kuwait Finance House (KFH), Lübnan’a 1 milyon dolar bağışta bulundu.


  ‘Emniyet teşkilâtı amirinden emir alır’

Emniyet Genel Müdürlüğü Sözcüsü İsmail Çalışkan, Ordu’daki fındık mitingi ardından yaşanan gelişmeleri değerlendirirken, ‘’Emniyet teşkilatı kendi amirinden emir alır’’ dedi.


  Memur-Sen’den İsrail’e kınama

Memur-Sen Pazar Şubesi tarafından Hükümet Meydanında kurulan bir stantta İsrail’i kınamak için imza kampanyası başlatıldı. 2 gün açık kalacak stantta vatandaşlar çocuk, kadın demeden acımasızca kan akıtan vahşi İsraillilere karşı tepki imzası atacak.


  Eğitim ordusuna 10 bin taze kan

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), resmi eğitim kurumlarının öğretmen ihtiyacını karşılamak üzere ilk atamayla 9 bin 800, açıktan ve açıktan ilk atamayla 150 ve kurumlararası ilk ve yeniden atamayla 50 olmak üzere toplam 10 bin öğretmen ataması gerçekleştirecek.


  Sağlık Bakanlığı hastanede devlet memuru istemiyor mu?

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Sağlık Bakanlığının temel amacının hastanelerde devlet memuru çalıştırmamak olduğunu söyledi.


  TDK ve TTK, CHP’yi dâvâ etti

Atatürk’ün CHP’ye bıraktığı İş Bankası hisselerinin nemasının, vasiyeti doğrultusunda ödenmesi amacıyla parti aleyhine Türk Tarih Kurumu (TTK) tarafından 96.5 milyon, Türk Dil Kurumu (TDK) tarafından 74 milyon YTL’lik dâvâ açıldı.


  Ilısu Barajının temelini bugün Erdoğan atacak

Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) ve bölgeye hayat verecek Ilısu Barajı ve Hidroelektrik Santralinin (HES) temeli, yarın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler’in de katılacağı törenle atılacak.


  Tapu iptal dâvâlarının devlete faturası kabarık

Orman arazilerinin korunması ve ‘’yaylak’’ tabir edilen bölgelerdeki kaçak yapılaşmayı önlemek amacıyla açılan tapu iptal dâvâlarına, devletin milyonlarca YTL harcama yaptığı ve bunun artarak süreceği bildirildi.


  Borç batağı iddiaları asılsız

Antalya Büyükşehir Belediyesinin “borç batağına sürüklendiği yolundaki iddiaların asılsız olduğu’’ bildirildi.


  Asfalta AB standardı

Ankara Büyükşehir Belediyesi asfaltta yeni bir dönemi başlattı.


  Trafiğe 135 bin kurban

Türkiye’de 1980 yılından bu yılın Haziran ayına kadar olan dönemde toplam 6 milyon 500 bin 726 trafik kazasında 135 bin 465 kişi öldü, 2 milyon 258 bin 9 kişi yaralandı.


  Viyana’daki öğrenciler kütüphane için seferber

Avusturya’nın başşehri Viyana’da eğitim gören Türk öğrenciler tatillerinde de boş durmuyor.


  Katliâmın fotoğrafları Ankara’da sergileniyor

İsrail’in Filistin ve Lübnan’da gerçekleştirdiği katliâmları hafızalarda canlı tutmak isteyen Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası, katliâm görüntülerinden oluşan bir fotoğraf sergisi açtı.


  Savcılıktan afişe sansür

İsrail ve ABD’yi protesto etmek için düzenlenecek mitingin duyurusu için hazırlanan ve şehir merkezine asılan bez afişteki ‘ABD-İsrail Vahşetine Son’ yazısının üzeri Cumhuriyet savcılığı tarafından kapattırıldı.


  Kur’ân Kursu öğrencilerine ayakkabı

Selçuklu Belediyesi yaz Kur’ân kurslarında eğitim gören öğrencilere ayakkabı yardımında bulundu. Selçuklu Belediyesi, Selçuklu Müftülüğü’ne bağlı Kur’ân kurslarında eğitim gören öğrencilere ayakkabı hediye etti.


  Romanlara 500 konut yapılacak

Edirne Valisi Nusret Miroğlu, yıllardır göçebe hayat süren Romanların tamamen yerleşik hayata geçmesi için TOKİ tarafından 500 konut yapılacağını söyledi.


  Savaş çocukları vuruyor

Uluslar arası topluma ve taraflara bu sözlerle çağrıda bulunan Birleşmiş Milletler Çocuk Fonu UNICEF, İsrail’in ağır bombardımanı altındaki Lübnan’da şu ana kadar ölen sivillerin yüzde 30’unun çocuklar olduğuna dikkat çekti.


  Cep telefonları bakteri yuvası

Doktorlar, günlük hayatın ayrılmaz parçası cep telefonlarının klozet kapağından daha çok bakteriye ev sahipliği yaptığı uyarısında bulundu.


  Tosya, ‘pirinç bayramı’na hazırlanıyor

Tosya halkı ve belediyesi bugünlerde Pirinç Festivaline hazırlanıyor.


  Umut ilâçlar yolda

Tıpta ve bilim dünyasında yaşanan gelişmeler günümüzün çare bulunamayan hastalıklarının yakın gelecekte tedavi edilebilmesi için umut ışığı oldu.



 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004