Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 05 Ağustos 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Enflasyonda erken tırmanış

Türkiye’de enflasyon Temmuz ayı itibarıyla, yıllık bazda TÜFE’de yüzde 11,69, ÜFE’de ise yüzde 14,34’e yükseldi. Böylelikle yıllık enflasyon, TÜFE’de Mart 2004, ÜFE’de ise Kasım 2004’ten sonra en yüksek düzeyine çıktı. Enflasyon, TÜFE’de Mart 2004’de yüzde 11,83, ÜFE’de ise Kasım 2004’de yüzde 14,40 olmuştu.


Merkez Bankası polemiği sürüyor

CHP Ankara Milletvekili Yakup Kepenek, Merkez Bankası İdare Merkezinin İstanbul’a taşınmak istenmesini soru önergesiyle TBMM gündemine getirdi.

İşsizlik hâlâ en önemli sorun

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi M. Şadan Eren, gerek kamu gerekse öz


  BTSO, TOBB’a akredite oldu

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından oda ve borsaların hizmet kalitesinin mükemmele ulaşması ve kurumsal kapasitelerinin artırılması amacıyla geliştirilen Oda Akreditasyon Projesi kapsamında üstün başarı göstererek akredite oldu.


  İhraç malı taşıyan araçlara vergisiz yakıt

İhraç edilecek elektrik üretiminde kullanılacak fuel oil teslimlerinde, özel tüketim vergisi oranı sıfıra indirildi.


  Kepez limanı, deniz hudut kapısı oldu

Çanakkale Kepez Limanı, daimi yolcu giriş-çıkış deniz hudut kapısı olarak tespit edildi. Bakanlar Kurulu’nun söz konusu kararı, Resmi Gazete’de yayımlandı.


  Hazır giyim sektörüne eleştiriler haksızlık

Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Aynur Bektaş, enflasyon ile mücadeleye en büyük katkıyı hazır giyim sektörünün verdiğini ifade etti.


  Gül üreticisine 3,5 milyon YTL

Isparta Gül ve Gülyağı Üretim Kooperatifleri Birliği (GÜLBİRLİK) Genel Müdürü Bolat Tamer, 4 bin üreticiye 3,5 milyon YTL ödemede bulunacaklarını bildirdi.


  Ramstore Kırgızistan’da

Migros, Rusya, Azerbaycan, Kazakistan, Bulgaristan ve Makedonya’dan sonra yurt dışında 6. ülke olan Kırgızistan’da Ramstore’u hizmete açtı.


  Bebe ve çocuk fuarı açıldı

TÜYAP Bursa Fuarcılık A.Ş. tarafından Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası desteği, Bebe Çocuk Konfeksiyonu Sektörü Sanayici ve İşadamları Derneği (BEKSİAD) işbirliği ile hazırlanan Bursa Bebe ve Çocuk Hazır Giyim Fuarı ve Bursa Çocuk 2006, Bursa Çocuk İhtiyaçları Fuarı, TÜYAP Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde açıldı.



 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004