Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 05 Ağustos 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Türk sinemasına dil ve yetenek kazandıracak

Bilim Sanat ve Felsefe Akademisi (BSF) Sinema-Televizyon Direktörü Yusuf Kaplan, büyük bir kültürden beslenmeden bir sinema dili oluşturulamayacağını söyledi. BSF, dünyanın en saygın Sinema-Televizyon okullarından Cavendish College London’la ortaklaşa başlattığı Sinema Televizyon Okulunun tanıtımıyla ilgili bir basın toplantısı düzenledi.



Hasankeyf’i korumak herkesin görevi

Ilısu Barajı’nın tamamlanması durumunda sular altında kalacak Hasankeyf’e sadakat, dayanışma ve sahiplenme amacı ile bir dizi faaliyet düzenlenecek. GAP Belediyeler Birliği Genel Başkanı Osman Baydemir, bölge belediye başkanları, Hasankeyf’i yaşatma girişimi üyeleri, çevreciler, aydın ve gazetecilerin katılımı ile belediye konferans salonunda önümüzdeki süreçte Hasankeyf için verilecek mücadelenin stratejisi tartışılacak.



Beethoven’ın kemanı kutusundan çıktı

Ünlü besteci Ludwig van Beethoven’ın özel kemanı yaklaşık 200 yıl sonra kutusundan çıktı. Alman sanatçı Daniel Sepec, kemanı Beethoven’ın bestelerini seslendirdiği CD’nin kaydında kullandı.



Kayseri’den Bizans çıktı

Kayseri’nin Yeşilhisar İlçesi Erdemli Vadisi’nde Erciyes Üniversitesi tarafından 2002 yılından beri Kültür Bakanlığı’nın izni ile yapılan araştırmalarda, bölgede Bizans dönemine ait önemli bir yerleşim merkezi olduğu anlaşıldı. Bölgedeki tarihî yapının tahrip edilmesinden endişe ediliyor.



En çok tarih okuyoruz

İnternette kitap satışı yapan IDèEFIXE’in araştırmasına göre, Türk okuru, tarihi anlatan roman ve araştırmaları tercih ediyor; Türkiye’nin en çok okuyan ili de İstanbul.



 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004