Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 07 Ağustos 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Çömez: Dramı gördüm

Suriye-Lübnan sınırındaki Debusiye sınır kapısından geçişine önceki gün güvenlik nedeniyle izin verilmeyen Türk Kızılayı yardım kafilesi, dün Lübnan tarafına geçerek yardımlarını Trablus’taki Lübnan Kızılhaç yetkililerine teslim etti.

Türk Kızılay gönüllüsü olarak bölgeye gelen AKP Balıkesir milletvekili Turhan Çömez, Beyrut’ta hastane ve mültecilerin bulunduğu okul ve parklarda incelemelerde bulunduğunu, burada hazırlayacağı rapor doğrultusunda Türkiye’nin yapabileceklerini Türk Kızılayına bildireceğini söyledi. Lübnan’da incelemeler yapmak için Kızılay ekibinden ayrılarak önceki gece Beyrut’a geçen Çömez, yaptığı açıklamada, ‘’Dün yol güvenliği konusunda bazı sıkıntılar vardı. Buraya Kızılaydan önce giriş yaparak bazı temaslarda bulundum. Güvenlik sağlandıktan sonra Türk Kızılayı yardımlarını Trablus’a ulaştırdı’’ dedi.

Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçüali ile kısa bir telefon görüşmesi yaptığını belirten Çömez, ‘’Buradaki bir milyona yakın mültecinin dramını anlattım. Çoğu okulda ve bir bölümü parklarda yaşayan, aralarında çocukların da bulunduğu mültecilerin yaşadıkları zorluğu aktardım. Kızılay gönüllüsü kimliğiyle burada bir rapor hazırlıyorum. Rapor hazırlandıktan sonra Türk Kızılayına sunup burada şimdi ve sonra yapılabilecek çalışmalar hakkındaki kanaatimi bildireceğim’’ diye konuştu. Türkiye’yi burada yaşanan dramlara duyarlı olmaya dâvet eden Çömez, Türk halkından Kızılaya destek beklediklerini söyledi. Beyrut’ta incelemelerini sürdüren Çömez’in yarın ülkenin güneyindeki Nebatiye ve Sur şehirlerinde de incelemelerde bulunması bekleniyor.

/ BEYRUT

07.08.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Katliam Paris’te de kınandı

  Çömez: Dramı gördüm

  Hizbullah da vurdu

  Saldırılar sürecek

  BM’nin yardımı Hıristiyan köyünde

  Esad ve Ahmedinejad telefonla görüştü

  İran, uranyumdan vazgeçmiyor

  Suriye dişişleri bakanı Lübnan’da

  Zerkavi’nin ailesini ziyaret pahalıya mal oldu

  Etiyopya’da sel felâketi: 72 ölü

  İran: Petrol silâhını kullanırız

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004