Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 12 Ağustos 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Guardian: Demokratik değerler feda edilmesin

Önceki gün İngiltere ve Amerika Birleşik Devletleri’ni alarm durumuna geçiren ve uçakların havada imhasına yönelik saldırı planının ortaya çıkarılması, tüm gazetelerin başlıca konusu.

İngiliz gazetesi Guardian, başyazısında ise, önceki gün düzenlenen operasyonlarda tüm yetkililerin üzerlerine düşen görevi yaptıklarını belirtiyor ancak terörle mücadele adına başka değerlerin feda edilmemesi gerektiğini de ekliyor.

“Terörle başa çıkmak” başlıklı yazı özetle şöyle:”Dün ortaya konan haklı ve yerinde önlemler, hükümetin, bu ülkeyi tanımlayan ve vatandaşlarına hizmet eden temel değerleri savunmamasına gerekçe olamaz. Değişen tehditlere yanıt olarak yeni yasalar, yeni kaynaklar ve yeni öncelikler gerektiği konusunda genel bir uzlaşma var elbette. Ancak bu ihtiyaçların, sosyal düzenin üzerine oturduğu liberal temelleri yıkmasına izin verilmemeli. Bu ülkenin, sadece teröristleri engelleyen değil, devlete bunu başarma gücü veren bir sistemi var.” “Çarpık düşünceli bireylerin bunu değiştirmesine izin verilmemeli” diyen Guardian yazısını şöyle sürdürüyor: “Büyük bir tehdit olduğu doğru ve buna verilen yanıt da yerindeydi. Ancak sorgulama, tartışma ve liberal prensiplerin suçla mücadelede düşman değil dost oldukları unutulmamalı. Daha önce ‘kitle imha silahları dosyalarını’, ‘yanlış alarmlarla Heathrow Havaalanı’na gönderilen tankları’ hatırlayan bir toplum, kendisine her söylenene inanmak konusunda biraz şüpheci. Ancak yalancı çobanın hikayesi de unutulmamalı. Kimse inanmasa da hikayenin sonunda bir kurt vardı...”

/ LONDRA

12.08.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Alman Bakan: Aceleci olmayın

  Guardian: Demokratik değerler feda edilmesin

  Bush fırsatı kaçırmadı

  İsrail “doğru haber”den rahatsız

  İsrail yine öldürdü

  BM oyalıyor

  BM'nin Irak'ta görev süresi bir yıl uzatıldı

  Rusya ‘şaşkın’

  Holbrooke’dan dünya savaşı uyarısı

  Çin'de tayfunda ölenlerin sayısı 98' yükseldi

  Olmert'e halk desteği eriyor

  Bilge Kral’ın mezarına bomba

  Çin’de 5,5 kiloluk bebek dünyaya geldi

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004