Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 12 Ağustos 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

BTC bölgedeki şehirleri de geliştirecek

Bakü-Tiflis-Ceyhan (BTC) Ham Petrol Boru Hattı’nın devreye girmesinin ardından Türkiye’nin yanı sıra Çukurova yöresinde rafineri kurmak isteyen yatırımcıların sayısının artması iş adamlarını gelecek açısından umutlandırıyor.

Adana Ticaret Odası (ATO) Başkanı Şaban Baş, BTC’nin devreye girmesi, Samsun-Ceyhan Boru Hattı’nın da yapımına önümüzdeki yıl başlanacak olmasıyla ‘’Enerji Koridoru’’ olacağını ilan eden Türkiye’de rafineri kurmak isteyen yatırımcıların sayısının sürekli arttığını söyledi.

3 petrol devinin Ceyhan’da rafineri ve petro kimya tesisi kurmak için Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu’na (EPDK) başvurduğunu belirten Baş, bütün bu gelişmelerin yakın bir gelecekte Ceyhan ve Adana’nın yatırımlar için cazibe merkezi olacağı konusunda birkaç ipucu olduğunuç ifade etti. Baş, şöyle konuştu: “Bu durum bölgemiz açısından çok büyük bir fırsattır. BTC Ham Petrol Boru Hattı’nın Adana ve Ceyhan ekonomisine yüksek oranda katkıda bulunması ve dünya çapında bir yatırım merkezi olması arzu ediliyorsa, öncelikle altyapı mutlaka mükemmele yakın düzeye getirilmeli.’’

BTC’nin sağlayacağı katkılardan sadece Adana ve Ceyhan’ın faydalanmayacağını, Osmaniye, Mersin ve İskenderun’un da ekonomik faydalar elde edeceğini vurgulayan Baş, sanayi bölgelerinde petro-kimya sanayisine yöneldiğinin gözlemlendiğini dile getirdi. Baş, yörede denizcilik, otel ve liman işletmeciliği gibi hizmet alanlarında da yeni hareketlilikler beklediklerini kaydetti.

/ ADANA

12.08.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Sanayiciden kur isyanı

  BTC bölgedeki şehirleri de geliştirecek

  Memurlar, Ankara’da miting düzenleyecek

  Kâmil Koç’ta rekor büyüme

  Kebapçı İskender, Beşiktaş’a geliyor

  Japonya faiz oranlarını değiştirmedi

  Cola Turka’ya yeni yüz

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004