Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 20 Ağustos 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Basından Seçmeler

Yeter artık

Şimdi de İpek Çalışlar’ın “Latife Hanım” kitabına dava açılmış. İddia, kitapta anlatılan bazı olaylar dolayısıyla Atatürk’e hakaret edildiği şeklinde.

Bu davayı açanların, böyle davaların açılmasını doğru bulanların kavramadığı birçok şey var. Bunlardan biri Atatürk’le ilgili.

Birileri hâlâ Atatürk’ü korumak bahanesiyle ona en büyük zararları verdiklerini anlamıyor. (...)

Bu kafadakiler, ayrıca Atatürk ve Cumhuriyet’in kuruluş yıllarıyla ilgili gerçek kaynakları hiç bilmiyor. Onlara burada bir gerçek Atatürkçülük dersi vermenin gereği yok. Ama Atatürk’e yaptıkları kötülükleri hep hatırlamak gerekiyor ki, bu yanlışlara bundan sonra düşülmesin.

“Latife Hanım” kitabında anlatılan bir olaydan yola çıkarak Atatürk’e hakaret tespit etmek Atatürk’e yapılacak kötülüklerin son örneğidir.

***

Son dönemde yine kitaba, yazıya, bilgiye karşı bir hareketlenme görülüyor. Gazetecilere, yazarlara davalar açılıyor, mahkûm ediliyorlar.

Hatta Amerikalı bir bilim adamına bile dava açılıyor.

Bu, mutluluklarını karanlıkta bulan güçlerin yeni bir kalkışmasıdır.

Bunlar, Türkiye’yi karanlıkta bırakmak isteyenlerin kurduğu ve kendilerine ister solcu, ister milliyetçi, ister Atatürkçü, ister tarikatçı desinler, aslında ruhları birbirinden farksız çevrelerin oluşturduğu muhafazakâr cephenin son çabalarıdır.

Birileri diyecek ki: “Savcılar, yargıçlar ne yapsın, kanunlarda bu madde var, onlar da yasalara göre hareket etmek zorunda...”

“Latife Hanım” kitabını yarım gözle okuyan birisi bile, bu kitabın Atatürk’e hakaretle yakından uzaktan bir ilişkisi olamayacağını kolaylıkla anlar.

Tabii ki anlamak istiyorsa.

***

Türkiye için batılı bir demokrasiyi fazla lüks bulanlar zaman zaman çeşitli yıldırma harekâtlarına girişirler. Bunun için de değişik yöntemler kullanırlar.

Ne yazık ki bu yıldırma harekâtlarına karşı çıkan bir siyasi cesaret de ortada pek görünmez.

Herkesin kendisi için özgürlük ve demokrasi istediği, aynı hakkı başkalarına tanımaktaysa pek gönülsüz olduğu ve bu durumun toplumun çok değişik kesimlerine sindiği bir ortamda gerçek demokrasiyi beklemek Godot’yu beklemek gibi bir şey oluyor.

Vatan, 19.8.2006

Okay GÖNENSİN

20.08.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Yeter artık

  Yasakların ardındaki zihniyet

  AKP, Tel Aviv’le ortak mı hareket ediyor?

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004