Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 20 Ağustos 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Mi'rac öncesi namaz seferberliği

Toplumda namaz bilinci ve duyarlılığı meydana getirmek için bir araya gelen Namaz Gönüllüleri Plâtformu, ilk kez basın önüne çıktı. Şehzade Mehmed Restaurant’ta gerçekleştirilen ve sunuculuğunu Senai Demirci’nin yaptığı toplantı Kur’ân-ı Kerim tilavetiyle başladı. Programda platform üyeleri adına konuşan yazar Abdullah Yıldız, “Beş vakit namazın bize hediye edildiği Mir'ac gecesinin arefesinde, sizleri, dünya ve ahiretinizi kurtaracak bir seferberliğe çağırıyoruz: ‘Namazla Diriliş’ seferberliğine!.. Sizleri namaz kılmaya, şayet kılıyorsanız ona dört elle sarılmaya, hiç kazaya bırakmıyorsanız bile huşûyu keşfetmeye ve namaz için çalışmaya dâvet ediyoruz” dedi.


Kur’ân mucizedir

İlâhiyatçı Profesör Thomas Naumann'ın, Siegen Üniversitesindeki bir toplantıda yaptığı konuşmadan bölümler: * Kur’ân’ı ve Müslümanları tanımayanlar, İ

İran uçağını Türkiye engelledi

ABD’nin en çok satan gazetesi USA Today, geçen ay İran’dan havalanan ve Hizbullah’a silah götürmekte olduğu düşünülen bir kargo uçağının Suriye’ye ula


  Erdoğan Bush’la 2 Ekim’de görüşecek

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 2 Ekim Pazartesi günü ABD Başkanı George W. Bush ile görüşecek. Alınan bilgiye göre, Başbakan Erdoğan’ın ABD’ye yapacağı ziyaretin tarihi önceki gün kesinleşti.


  ÖSYM 4.5 günde, bir sınav yaptı

Türkiye’de ÖSYM ve Milli Eğitim Bakanlığı dahil, özel dershaneler, kurumlar ve kuruluşlar neredeyse sınavlara kilitlenmiş durumda.


  İlhan Selçuk'a tepki yağıyor

Hacı Bektaş-ı Veli törenlerinde yaptığı konuşmada, “Başörtüsü, insan hakkı değildir” diyen Cumhuriyet Gazetesi Başyazarı İlhan Selçuk’a tepki yağıyor.


  PKK ve DHKP/C terör örgütleri listesinde

Eski SAS komandosu ve terör uzmanı Barry Davies’in ‘’Terörizm’’ adlı kitabındaki 55 terör örgütünün yer aldığı listede PKK ve DHKP/C de bulunuyor.


  Korgeneralin sözleri Rumları kızdırdı

Güney Kıbrıs Rum Kesimi basını, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri (KTBK) yeni Komutanı Korgeneral Hayri Kıvrıkoğlu'nun görev teslimi sırasındaki "Tarihte Türk ordusu Kıbrıs'a iki kez ayakbastı ve barış getirdi; barış ise savaşa hazır olmakla korunur" sözlerinin "tahrikkâr bir iddia" olduğunu ileri sürdü.


  Sağlık Bakanlığı'ndan kuş gribi uyarısı

Sağlık Bakanlığının, kuş gribi virüsü H5N1’in yeni bir insan virüsünün oluşumuna sebep olabileceğini dikkate alarak 15 Haziran tarihli ‘’Pandemik İnfluenza Ulusal Faaliyet Planı’’ genelgesi ile valilikler ve il sağlık müdürlüklerinden ‘’Ulusal Kriz Yönetimi Sistemi’’ kapsamında 18 Ağustos tarihine kadar ‘’İl Planı’’ hazırlamasını istediği öğrenildi.


  Koruyucu aile kavramı ilgi görmüyor

Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, ‘’Ülkemizde koruyucu aile kavramı ilgi görmüyor. Sorunun bizden kaynaklandığını düşünerek, yönetmelikte değişiklik yapmak üzere çalışma başlattık’’ dedi.


  Hayvanlara da pasaport geliyor

Hükümet, özellikle hayvan kaçakçılığının önlenmesi için ‘hayvanlara’ da pasaport öngören yasa tasarısını TBMM’ye gönderdi.


  DYP’den sünnet şöleni

Doğru Yol Partisi Muğla İl Başkanlığı ve İl Kadın Kolları Başkanlığı’nın ortaklaşa düzenlediği sünnet şöleninde 100 çocuk sünnet ettirildi.


  RTÜK'ten ATV'ye rekor ceza

RTÜK, Mehmet Ali Erbil’in sunduğu programında bir vatandaşın pantolonunu indirmesi sebebiyle, ATV’ye 12 kez program durdurma cezası verdi.


  Özgür-Der yöneticilerinden hâlâ haber yok

İnsan Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır Şubesi, Özgür-Der yöneticisi Metin Demir, Mustafa Eğilli ve Mehmet Hasip Yokuş'un Irak'ın kuzeyinde 2 ay önce gözaltına alındığını ve halen kendilerinden haber alınamadığını bildirdi.


  Meclis kararı şart

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Kofi Annan ve Fransa Cumhurbaşkanı Jaques Chirac ile birer telefon görüşmesi yaptı.


  AİHM, hükümete Hasankeyf’i sordu

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), iki hafta önce temeli atılan ve dünya kültür mirası açısından büyük değer taşıyan Hasankeyf’i sular altında bırakacak Ilısu Barajı’nın yapımı aleyhine açılan davayı kabul edilebilir bularak, Türk hükümetinden, Hasankeyf’in korunması için alınan önlemlerle ilgili ‘’acil’’ bilgilendirme istedi.


  MÜSİAD'dan Filistin ve Lübnan'a yardım

Dünyada meydana gelen felaketlerin ardından sosyal sorumluluklarını yerine getirmede adeta birbirleriyle yarışan Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) üyesi işadamları, Filistin ve Lübnan’ın yardımına da koştu. MÜSİAD üyesi işadamları, dünyada meydana gelen doğal felâketlerin ardından sosyal sorumluluklarını yerine getirmede adeta birbiriyle yarışıyor.


  “10 Eylül’de akaryakıt alma!” kampanyası

Tüketicileri Koruma Derneği (TÜKDER) Başkan Yardımcısı Sıtkı Yılmaz, Tüketici Dernekleri Federasyonu’nun (TÜDEF) aldığı karar doğrultusunda “Zamlara seyirci kalma, 10 Eylül’de akaryakıt alma” sloganıyla başlatılan kampanya kapsamında, araç sahiplerini 10 Eylül’de akaryakıt almamaya davet etti.


  Umut yolcuları yolda kaldı

Aydın ve Şırnak’ta yasa dışı yollardan yurda giriş yapan 77 kişi yakalandı.


  Organ bağışı yapmıyoruz

Türkiye’de 2006 yılının ilk 6 ayında 2 bin 974 kişi organ bağışında bulunurken, 755 kişi ile İzmir ilk sırada yer aldı. İzmir’i 324 kişiyle Bursa, 248 kişiyle Antalya izledi. 2006 yılında 26 ilde tek bir organ bağışı bile yapılmadı.



 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004