Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 20 Ağustos 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

İznik, kültür merkezi oluyor

Vakıflar Genel Müdürü Yusuf Beyazıt, İznik’i kültür merkezi haline getireceklerini belirterek, “Ayasofya Müzesi, Çandarlı Halil İbrahim Paşa Türbesi ve 1. Murat Hamamı gibi projeleri hızlı bir şekilde onarıp, önce İznik halkına sonra Türkiye’ye ve ardından insanlık âlemine kazandırmayı düşünüyoruz” dedi. Son 1 yılda vakıf eserlerinden elde edilen gelirin 10 kat arttığını söyleyen Beyazıt, yapılan envanter çalışmasıyla son 4 yılda tesbitli vakıf eseri sayısının 8 bin 483’ten 18 bin 500’e çıktığını bildirdi.



Saraybosna Film Festivali 12 yaşında

İlk kez Bosna Savaşı (1992-1995) sırasında başlayan Saraybosna Film Festivalinin 12’ncisi kapılarını bu gece açıyor. Konuk film sanatçıları arasında İngiliz sinema ve tiyatro yönetmesi Mike Leigh, aktör Nick Nolte ve ‘’No Man’s Land’’ (Tarafsız Bölge) filmi 2002’de en iyi yabancı film Oscar’ı alan Bosnalı yönetmen Danis Tanoviç’in bulunduğu festivalin 100 bin sinema izleyicisine ev sahipliği yapması bekleniyor.



600 yıllık handa okunan Kur’ân’a büyük ilgi

Bilecik’in Gölpazarı ilçesinde bulunan tarihi Mihal Gazi Hanı’nda düzenlenen yaz Kur’ân kursu programı töreninde sahne alan öğrencilerin Osmanlı’nın kuruluşunu anlatan tiyatro gösterisi büyük alkış aldı. Yaklaşık 600 yıllık geçmişe sahip handaki programa katılım fazla olunca, dışarıya dev ekran kurularak program yayınlandı.



 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004