Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 20 Ağustos 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Tebrikler 12 Dev Adam

Japonya'da düzenlenen 15. Düny BasketbolŞampiyonası?nda (C) Grubu'nda mücadele eden (A) Milli Basketbol Takımı, grubundaki ilk maçında Litvanya'yı 76-74 yendi.Karşılaşmaya üst üste top kayıpları yaparak başlayan (A) Milli Takım, savunmasında da açıklar verince, Litvanya pota altından bulduğu sayılarla 5. dakikaya 9-8 önde girdi.

Bu dakikadan sonra alan savunması yaparak rakibini durduran, hücumda da pota altından sayılar üreten Türkiye, yakaladığı 7-2'lik seriyle 7. dakikaya 15-11 üstün girdi. Kerem'in sayılarıyla rakibine öne geçme şansı vermeyen Türkiye, ilk çeyreği 19-17 üstün geçti.

İkinci periyodun da ilk dakikalarında savunmasında başarılı olamayan Türkiye, hücumda İbrahim ve Kerem ile üst üste sayılar bularak, oyunda üstünlüğü eline aldı. Kerem'in de skora katkısıyla üstünlüğünü sürdüren ay-yıldızlılar, 16. dakika farkı 4 sayıya kadar çıkardı: (36-32) Litvanya'nın önemli hücum silahı Macijauskas'ı Serkan ile iyi savunan (A) Milli Takım, Ersan'ın etkili oyunuyla 18. dakikaya 41-36 önde girdi. Javtokas'ın pota altından bulduğu sayılara Kerem ile karşılık veren (A) Milliler, Ender'in son saniyede bulduğu 3 sayılık basketle, devreyi 44-40 önde tamamladı.

Milli Takım, 3. çeyreğe etkili hücum ederek başladı. Dış şutlardan İbrahim, pota altından da Kaya ile skor üreten ay-yıldızlılar, aradaki farkın kapanmasına izin vermedi ve 24. dakika 52-48 Türkiye lehine geçildi. Özellikle Macijauskas'ın devreye girmesiyle oyunda dengeyi sağlayan Litvanya, 28. dakikayı 1 sayı farkla (57-56) önde geçti. Her iki takımın da skor üretmekte zorlandığı ve üst üste hücumlardan boş döndüğü bu dakikadan sonra Javtokas ile pota altından sayı bulan Litvanya, çeyreği 59-56 önde geçti.

Karşılaşmanın son periyoduna Ender, Ersan ve İbrahim ile dış şutlardan sayılar bularak başlayan Türkiye, pota altında da Ermal'ı kullanarak oyunda kontrolü yeniden eline aldı ve yakaladığı 13-4'lük seriyle 34. dakikada farkı 6 sayı kadar çıkardı: (69-63) Bu dakikadan sonra toparlanan ve Songaila ve Macijauskas'ın basketleriyle aradaki farkı kapatan Litvanya son 2 dakikaya 1 sayı farkla 72-71 üstün girdi. Karşılaşmanın son 17 saniyesine 76-74 önde giren ay-yıldızlılar, Gustas'ın son saniye atışını kaçırmasıyla karşılaşmadan 76-74 galip ayrıldı.

Türkiye, bu galibiyetle Litvanya karşısında tarihindeki ikinci, resmi maçlarda ise ilk galibiyetini elde etti. Bu arada (C) Grubu'nda yapılan diğer maçlarda ise Avustralya, Brezilya'yı 83-77, Yunanistan da Katar'ı 84-64 yendi.

Bugünkü rakip Avustralya

A Milli Basketbol Takımı, grubundaki ikinci maçında bugün TSİ 10.30'da Avustralya ile karşılaşacak. Karşılaşma NTV'den naklen yayınlanacak.

Buğra ERSAVAŞ

20.08.2006


 

Nijerya, Sırbistan'ı devirdi

Dünya Basketbol Şampiyonası, dün sabah 4 ayrı grupta yapılan maçlarla start aldı.

Japonya'nın farklı kentlerinde gerçekleştirilen organizasyonun ilk gününde, en yüksek skorlu karşılaşma, D Grubunda, ABD ile Porto Riko arasında oynandı. Rakibine 111-100 yenilen Porto Riko'da, 23 sayı kaydeden Carlos Arroyo, karşılaşmanın en skorer ismi oldu. Yalnızca 3 oyuncusu çift haneli rakama ulaşan Porto Riko, şampiyonaya yenilgiyle başlamaktan kurtulamadı. Adeta bir NBA karması olan kadrosuyla şampiyonanın favori isimlerinden olan ABD'de ise, 21 sayıyla Carmelo Anthony, 15'er sayıyla Kirk Hinrich ile Lebron James, 13 sayıyla da Dwayne Wade, dikkat çeken isimler oldu.

JAPONYA KÖTÜ BAŞLADI

Şampiyonaya ev sahipliği yapan ve B Grubunda yer alan Japonya, ilk karşılaşmasında Almanya'ya 81-70 yenildi. Alman Dirk Nowitzki 27 sayıyla takımını galibiyete taşırken, Japonya'nın en yüksek rakamı 13 ile Kei Igarashi'den geldi. Sabah seansının son maçında ise C Grubunda Avustralya, süpriz bir sonuçla Brezilya'yı 83-77 yendi.

SIRBİSTAN'A DARBE

Nijerya, son Dünya Şampiyonu Sırbistan Karadağ'ı Ime Udoka'nın skorer oyunuyla 82-75 devirerek, 2006 Dünya Basketbol Şampiyonası'na iyi bir başlangıç yaptı. Nijerya, A Grubu'ndaki ilk maçında Dünya Şampiyonu Sırbistan Karadağ engelini zor da olsa aşmayı başardı ve büyük bir başarıya imza atarak turnuvaya galibiyetle başladı. Nijerya'da NBA takımlarından New York Knicks forması giyen Ime Udoka, 18 sayı, 7 ribaunt ve 5 asistlik performansıyla maça damgasını vuran isim olurken, Ebi Ere de 15 sayıyla takımın galibiyetinde önemli bir rol oynadı. Sırbistan Karadağ'da ise İspanya'da Real Madrid forması giyen Igor Rakocevic 20 sayıyla oynamasına rağmen takımının mağlubiyetine engel olamazken, takımın da çift haneli sayılarda maçı tamamlayan tek oyuncusu oldu.

ANGOLA'NIN ZAFERİ

Afrika Şampiyonu Angola, Panama'yı 83-70 mağlup etti. 2002 Dünya Şampiyonası'nı 11. sırada bitiren Angola, 2006'ya da iyi bir başlangıç yaptı. Afrika temsilcisi, B Grubu'ndaki ilk maçında Miguel Lutonda ve Joaquim Gomes'in etkili oyunlarıyla sonuca giderken, toplam dört oyuncusu çift haneli sayılarda maçı tamamladı. Carlos Almeida attığı 22 sayıyla bir takımını galibiyete taşıyan isim oldu.

20.08.2006


 

Süreyya Ayhan şartlı koşacak

İsveç'in Göteborg kentinde 7-13 Ağustos tarihleri arasında yapılan 19. Avrupa Atletizm Şampiyonası'na, pistlerden men cezası sona ermesine karşın katılmayan ve hedefini 2007 olarak açıklayan milli atlet Süreyya Ayhan, yeni sezon için taleplerini federasyona iletti.

Süreyya Ayhan ile antrenörü ve eşi Yücel Kop, Atletizm Federasyonu'na yaptığı yazılı başvuruda, 1 Eylül 2006-20 Mart 2007 tarihleri arasında ABD'nin New Mexico eyaletinde, 1 Nisan-23 Ağustos 2007 tarihleri arasında ise Almanya'da (Münih veya Stuttgart) olmak üzere yaklaşık 12 aylık kamp talep etti. Ayhan ve antrenörü, yazılı başvurularında, 2007 yılında sadece Dünya Şampiyonası ve 2 adet ''Golden League'' yarışına gireceklerini açıkladı.

20.08.2006


 

Lugano iddialı geldi

Fenerbahçe'nin Uruguaylı yeni transferi Diego Lugano İstanbul'a geldi.

Sao Paulo'dan kalkan uçakla İtalya'ya geçen sarılacivertli ekibin yeni transferi, İtalya'dan da bugün saat 13.30'da İstanbul'a geldi. Atatürk Havalimanı'na gelen Lugano'yu Dış İlişkiler Müdürlüğü'nden yetkililer ile bir grup Fenerbahçe taraftarı ile bir basın ordusu karşıladı. 35 numaralı formayı giyecek olan Uruguaylı oyuncu havaalanından Fenerbahçe Burnu'ndaki Faruk Ilgaz Tesisleri'ne geçti. Lugano, ayrıca FB TV’ye de ilk röportajını vererek şunları söyledi: “Fenerbahçe’yi Güney Amerika’da oynarken de tanıyordum. Avrupa’nın önemli kulüplerinden biri Fenerbahçe. İyi futbolculara sahip, özellikle taraftarlarının takımına çok bağlı olduğunu ve hiç yalnız bırakmadığını duydum. Fenerbahçe’de büyük başarılara imza atacağımızı düşünüyorum.”

20.08.2006


 

Nobre resmen "Türk" oldu

Beşiktaş Kulübü, Türk vatandaşlığına geçerek Mert ismini alan Brezilya asıllı futbolcusu Nobre'ye Türk oyuncu lisansı çıkarttı.

Siyah-beyazlı kulüpten yapılan açıklamada, ''Geçtiğimiz günlerde Türk vatandaşlığına geçerek Mert Nobre ismini alan Brezilyalı futbolcumuzun tüm işlemleri tamamlanarak Türk oyuncu lisansı çıkarıldı. Yeni ismiyle Mert Nobre, 3. haftasına girdiğimiz 2006-2007 sezonundan itibaren Türk oyuncu sıfatı ile Beşiktaş formasını giyecek'' denildi. Beşiktaş'ın Gaziantepspor ile geçen hafta oynadığı maçta kırmızı kart görerek Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından 2 maçla cezalandırılan Nobre, bu haftaki Denizlispor ve gelecek haftaki Konyaspor maçlarında forma giyemeyecek. Mert Nobre, Türk oyuncu statüsüyle ilk kez 5. haftada İstanbul'daki Trabzonspor maçında sahaya çıkacak.

20.08.2006


 

Türk atlet yığıldı

Çin'in başkenti Pekin'de yapılan 11. Dünya Gençler Atletizm Şampiyonası'nda mücadele eden Türk sporcular madalya alamazken, bayanlar 10 bin metre finalinde koşan Narin Sağlam (Kahraman) yarışı bitirdikten sonra bitiş yerinde piste yığıldı.

Bayanlar 10 kilometre finalinde Türkiye'yi temsil eden Narin Sağlam ise yarışmayı bitirir bitirmez piste yığıldı. Sağılık görevlileri, sıcak ve yüzde 81 oranındaki nemin etkisiyle yere düşen Sağlam'ı sedyeyle muayene odasına kaldırdı. Burada yapılan acil müdahale ile Türk sporcu kendisine geldi.

20.08.2006


 

SÜPER LİGDE BUGÜN

Denizlispor-Beşiktaş Beşiktaş ile Denizlispor, Denizlispor'un cezası nedeniyle bugün İzmir'de yapacakları maçla birlikte ligde 31. kez karşılaşacak. Atatürk Stadı'nda saat 21.45'te başlayacak ve Digitürk Lig TV'den naklen yayınlanacak maçı hakem İsmet Arzuman yönetecek.

İki ekip arasında 28 Ağustos 1983'te Ali Sami Yen Stadı'nda yapılan ve 3-1 Beşiktaş'ın üstünlüğüyle tamamlanan karşılaşmayla başlayan rekabette, bugüne dek 30 lig maçı yapıldı.Bu maçların 18'inde siyah-beyazlılar sahadan galip ayrılırken, Denizlispor ise 4 galibiyet alabildi, 8 maç ise berabere sonuçlandı.

G.Antepspor-Trabzonspor

Trabzonspor ile Gaziantepspor, bugün Kamil Ocak Stadı'nda yapacakları maçla birlikte ligde 41. kez karşı karşıya gelecek. Cüneyt Çakır'n yöneteceği karşılaşma saat 19.00'da başlayacak. Bugüne dek 2 takım arasında yapılan 40 maçta, bordo-mavililerin galibiyetlerde 22-8 üstünlüğü bulunuyor. 10 maçta ise taraflar sahadan beraberlikle ayrıldı.Bordo-mavililer, söz konusu maçlarda 71 gol atarken kalesinde 36 gol gördü. Trabzonspor, Gaziantep deplasmanında yaptığı maçlarda galip gelmekte zorluk çekti.Bordo-mavililer, deplasmandaki 20 maçta, 6 galibiyet, 7 mağlubiyet ve 7 beraberlik aldı.

DİĞER MAÇLAR

Konyaspor-Antalyaspor

Saat: 20.00, Hakem: Halis Özkahya

Bursaspor-Gençlerbirliği

Saat: 20.00, Hakem: Vedat Yüksel

Kayserispor-Ankaragücü

Saat: 20.00, Hakem: Aytekin Durmaz

Sivaspor-Sakaryaspor

Saat: 20.00, Hakem: Cem Deda

20.08.2006


 

Trabzon'nun yeni transferi

Trabzonspor'un prensipte anlaştığı ve Türkiye'ye getirdiği Hollandalı futbolcu Kiki Kizito Musampa, sabah erken saatlerde İstanbul'dan Trabzon'a geldi.

Menajeriyle birlikte Trabzon'a gelen Musampa'yı, havaalanında herhangi bir kulüp yetkilisinin karşılamadığı gözlendi. Zorlu Grand Otel'e yerleşerek istirahata çekilen Musampa'nın menajeri Mustafa Demir, Trabzonspor ile genel olarak anlaşmaya vardıklarını ve küçük detayların kaldığını söyledi. Trabzonspor yönetimiyle son bir görüşme yapacaklarını ifade eden Demir, Hollandalı futbolcunun programının bundan sonra belli olacağını kaydetti.

20.08.2006


 

5 bin Liverpool taraftarı Kiev'de

Gelecek hafta Liverpool ve Maccabi (İsrail) karşılaşması nedeniyle Ukrayna'nın başkenti Kiev fanatik taraftarların akımına uğrayacak.

İsraliLübnan arasındaki savaş yüzünden güvenlik nedeniyle Kiev'e alınan Şampiyonlar Ligi rövanş maçı nedeniyle Kiev gelecek olan Liverpool beraberinde 5 bin taraftarını da getiriyor.

20.08.2006


 

Luciano İsviçre'de tedavi olacak

Fenerbahçe'nin Brezilyalı defans oyuncusu Fabiano Luciano'nun sol kasığındaki ağrı problemi ve sonrasında sağ kasığında da oluşan ağrılarıyla ilgili olarak kontrol amaçıyla İsviçre'ye gideceği açıklandı

Yarın Luciano'nun İsviçre'deki özel bir klinikte kontrolden geçeceği kaydedildi.

20.08.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004