Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Ağustos 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Kırılganlık sürüyor

Uluslar arası kredi derecelendirme kuruluşu Standard and Poor’s Türkiye analisti Faruk Soussa, Türkiye’yi, orta ve uzun vadede kırılgan hale getiren ekonomideki dış dengesizliklerin devam ettiğini belirterek, “Ekonomideki dış dengesizlikler kırılganlığın devam etmesine sebeb oluyor” dedi.

Standard and Poor’s Türkiye analisti Soussa, Türkiye ekonomisindeki son gelişmelere ilişkin değerlendirmeler yaptı. Reyting kuruluşlarının, ekonomideki kalıcı önlemler ve yapısal reformlara daha çok dikkat ettiğini belirten Soussa, ekonomideki yapısal reformların devam ettirilmesine çok önem verdiklerini ifade etti.

Türkiye ekonomisinin, geçtiğimiz aylardaki küresel mali sarsıntıdan en çok etkilenen piyasalar arasında yer aldığının altını çizen Soussa, ABD başta olmak üzere büyük merkez bankalarının faiz oranlarını yükselterek küresel likiditeyi daraltmasının sermaye çıkışına neden olduğunu, gelişmiş ülkelerdeki yüksek faiz beklentisinin de yatırımcıları gelişmiş ülkelere yönelttiğini kaydetti.

PİYASALARDA KISA VADELİ RAHATLAMA

Uluslararası piyasalardaki sarsıntının ardından, piyasaların son zamanlarda yeniden durulmaya başladığını belirten Soussa, “Uluslararası piyasalardaki çalkantının hafiflemesi, Türkiye ekonomisine geçici, kısa vadeli bir rahatlama sağlayacak” diye konuştu. Soussa, Türkiye ekonomisindeki son zamanlarda görülen rahatlamanın uluslararası piyasalardaki çalkantının hafiflemesi ve buna paralel olarak sermaye girişinden kaynaklandığını vurguladı.

‘REFORMLAR HIZLANMALI’

Saussa, şunları kaydetti: “Türkiye’yi, orta ve uzun vadede kırılgan hale getiren ekonomideki dış dengesizlikler ise halen devam ediyor. Ekonomideki dış dengesizlikler kırılganlığın devam etmesine neden oluyor. Türkiye’nin, kırılganlığının azalması ve dış çalkantılardan daha az etkilenmesi için yapısal reformlara mutlaka daha çok önem vermesi gerekir, kalıcı istikar ancak böyle sağlanır. Türkiye son yıllarda, yapısal alanda önemli adımlar attı ve ilerleme sağladı. Ancak halen yavaş devam eden yapısal reformların hızlandırılarak sürdürülmesi gerekir.”

Standard and Poor’s, Türkiye’nin kredi notunu BB(-) düzeyinde tutuyor.

/ LONDRA/ANKARA

22.08.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Kırılganlık sürüyor

  İşsizlik yüzde 8.8’e indi

  Emlak vergisine yüzde 9,8 zam

  Avea’dan uzak mesafeye beş imza

  Enerji açığına ‘rüzgâr’ teklifi

  Eker: “Çiftçi nüfusu 1 milyon kişi azaldı”

  Bursa sanayisi ‘Birleşmiş Milletler' gibi

  Üreticinin umudu elmada

  Çan termik santrali tam kapasite

  Besiciler destek bekliyor

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004