Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 24 Ağustos 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Oteller Formula 1’le doldu

Formula 1 için Türkiye’ye gelen takımlar ve seyirciler sayesinde İstanbul’daki otellerin doluluk oranları yüzde 100’e çıkarken, oto kiralamada rezervasyonlara yetişilemiyor. Ceylan Intercontinental Hotel Istanbul’da Formula 1 dolayısıyla doluluk oranı yüzde 60’lardan 100’e çıktı.

Doluluğun yüzde 100 olduğu Swissotel’de de, yarış haftasında rezervasyonların yüzde 70’i Formula 1 ziyaretçilerinin konaklamasından oluşuyor.

Formula 1 döneminde Çırağan Palace Kempinski’de ise doluluk yüzde 85 civarında olacak. Bu dönemde otel kontenjanının yüzde 70’i, Formula 1 için gelen ziyaretçilere kapatılmış durumda. Formula 1 takımlarından ikisini ağırlayacak olan Mövenpick Otel’de ise doluluk oranı yüzde 80’e ulaştı. Bu doluluk oranının tamamı, Formula 1 takım üyeleri ile konukların rezervasyonlarından oluşuyor. The Green Park’ın Taksim ve Bostancı otelleri de geçen yıl olduğu gibi bu yıl da yüzde 100 doluluğa ulaştı.

TUROB Başkanı Timur Bayındır, şu anda Anadolu yakasındaki bütün otellerin dolu olduğunu belirterek, Avrupa yakasında da tüm otellerdeki doluluğun ortalama yüzde 80-90 civarında olduğunu söyledi.

Formula 1 resmi sponsoru Intercity Rent A Car Genel Müdürü Vural Ak ise, özellikle son günlerde gelen rezervasyonları karşılamakta zorlandıklarını ve bugüne kadar yaklaşık bin 200 araç kiraladıklarını belirterek, geçen yıla göre yüzde 60 oranında artışın söz konusu olduğuna işaret etti.

/ İSTANBUL

24.08.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Maliye ‘ceza’dan kazandı

  Oteller Formula 1’le doldu

  KOBİ’ler büyümeye ayak uyduramadı

  ‘Anadolu Kaplanları’ ABD televizyonunda

  Afşin-Elbistan’a 5 milyar dolarlık yatırım

  Balıkçılar ‘rastgele’ye hazırlanıyor

  Toplu görüşmelerde 4. tur bugün

  ÖİB’den karayolları arazisi için çalışma

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004