Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 02 Eylül 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Kış telâşı başladı

Yaz aylarında başta meyve-sebze olmak üzere yaşanan bolluğun yaklaşan kış ayları ile azalması, bunun yanı sıra eylülle birlikte aile bütçesine eklenen okul, kışlık gıda ve yakacak gibi masraflar tüketicileri düşündürmeye başladı.

Derlenen bilgilere göre, dargelirli ailelerin ucuzluk sebebiyle ‘’kurtarıcı’’ olarak gördükleri yaz aylarının bitmesi, Eylül ayında yapılacak kira, okul, yakacak, kışlık giyecek, yiyecek gibi zorunlu harcamaların başlaması ailelerin bütçesini zorluyor.

Diğer aylara oranla harcamaların arttığı Eylülde, en büyük kalemi kira tutarken, okulların açılacak olması ile birlikte, kırtasiye giderleri ve servis ücretleri de buna ekleniyor. İlköğretime yeni başlayacak veya devam eden bir öğrencinin masrafları ise çanta, önlük, defter, kalem gibi ihtiyaçlarla 100-130 YTL arasında değişiyor.

Büyükşehirlerde yaşayanlar için en önemli sorunlardan biri olan servis ücretleri ise okulların açılmasıyla, yaz başlangıcına kadar ailelerin aylık olarak verecekleri rutin ödeme halini alıyor. Bu yıl servis ücretlerinin ise en yakın mesafe 75 YTL olması bekleniyor.

KIŞLIK GIDA, YAKACAK

VE GİYECEK MASRAFLARI

Yaz aylarında tarla ürünü meyve-sebzede yaşanan bolluk ve ucuzluk, Eylül ayı ile son bulmaya başlarken, dargelirli ailelerin kışlık yiyeceklerini hazırlama telaşı ek külfeti de beraberinde getiriyor. Kışlık yiyecek ihtiyacını karşılamak isteyen ailelerin meyve-sebze kurutma işlemleri de Eylülde yoğunlaşıyor. Kış aylarında ısınmak için odun ve kömür kullanan ailelerin 25 kiloluk torbalarda satılan pres kömürlerden 1 ton almaları halinde 260 YTL, 1 ton meşe odunu için de yaklaşık 220 YTL ödemesi gerekiyor. Kışlık giyecek kalemlerinin eklenmesi ile de zorluk yaşayacak dargelirli ailelerin ‘’dert ayı’’ diye adlandırdığı eylülde harcamaları kira dışında aylık kazanımlarının 4-5 katına çıkabiliyor.

/ ADANA

02.09.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Erdoğan: Barışı hep beraber koruyalım

  Gül: Barış için gidiyoruz

  Emniyetten mafya uyarısı

  Hükümet Filistin’i birinci gündem yapmalı

  Başoğlu: Lübnan kurtarılırken, Filistin'i kaybetmeyelim

  Akdağ: Ciddî hekim açığı var

  AKP'yi terletecek sorular

  Üniversite sayısı arttıkça eğitimde kalite düşürüyor

  Memur-Sen Uzlaştırma Kurulu’na başvurdu

  Cerrah hakkında suç duyurusu

  Balık av sezonu açıldı

  Balık kasaları dolu döndüler

  Kaza mı sabotaj mı?

  Kış telâşı başladı

  Kaçaklara geçit yok

  Taksiciler, araçlarına beyaz kurdele taktı

  TOKİ’den eğitime okul binası desteği

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004