Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 02 Eylül 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Bush, İslâm düşmanlığını körüklüyor

Salt Lake City şehrindeki açıklamalar yapan ABD Başkanı George W. Bush, adeta İslâm düşmanlığını körükledi. Tarihten alınan derslerin Irak’tan erken çekilmemeyi gerektirdiğini savunan Bush ‘’Bağdat sokaklarında savaşmayı bırakırsak, teröristleri kendi şehirlerimizin sokaklarında buluruz. ABD, zafer kazanmadan çekilmeyecek’’ şeklinde konuştu.


Bu bir savaş suçu

Uluslararası Af Örgütü, İsrail’den, Lübnan savaşı sırasında kullanılan misket bombaları konusunda bir soruşturma yapılmasını kabul etmeye ve bundan so

Endonezya, UNIFIL’e asker gönderecek

Dünyanın en kalabalık Müslüman ülkesi Endonezya, Lübnan’daki geçici BM barış gücü UNIFIL’in güçlendirilmesi kapsamında bin kadar asker göndereceğini


  AB'de gündem Ortadoğu

Avrupa Birliği gayrı resmi (Gymhich) dışişleri bakanları toplantısı, dönem başkanı Finlandiya’nın ev sahipliğinde Lappeenranta kentinde dün başladı. Finlandiya Dışişleri Bakanı Erkki Tuomioja, AB’li bakanların Orta Doğu’daki gelişmeleri, İran’ın nükleer programını ve AB ile Rusya arasındaki ilişkileri öncelikle ele alacağını söyledi.


  BM’den Filistin için çağrı

30 kadar ülke ve 20 kadar uluslararası örgüt Stockholm’de BM himayesinde düzenlenen bir günlük konferansta Filistinlilere yardım toplamak için bir araya geldi. BM İnsani Yardım Koordinatörü Jan Egeland, uluslararası toplumu Filistinlilere acil yardımda bulunmaya çağırdı.


  Hatemi ABD'ye gitti

İran eski Devlet Başkanı Muhammed Hatemi ABD’nin New York şehrine gitti.


  Avustralya Başbakanına Müslüman Konseyi tepkisi

Avustralya Başbakanı John Howard, ülkede yaşayan Müslümanları İngilizce öğrenmeye ve eşlerine adil ve eşit muamele yapmaya çağırdı.


  AP üyelerinden saldırılara kınama

Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Eşbaşkanı Joost Lagendijk ve Alman Yeşiller milletvekili Cem Özdemir, Türkiye'de son günlerde düzenlenen terör saldırılarını şiddetle kınadı.


  Hıyam’da taş üstünde taş kalmadı

İsrail’in, askerlerinin kaçırıldığı gerekçesiyle Lübnan’a yönelik başlattığı ve 34 gün sürdürdüğü hava, kara ve deniz saldırıları pek çok merkezi hayalet şehre çevirdi. “Sıfır noktası” olarak adlandırılan, İsrail-Lübnan sınırında bulunan Hıyam kasabası ise belki de Lübnan’ın en fazla hasar gören noktası.


  Atlantis, 6 Eylül’de fırlatılacak

Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi NASA, Ernesto kasırgası sebebiyle fırlatılışı ertelenen uzay mekiği Atlantis’in uzaya 6 Eylül’de gönderilmesinin planlandığını duyurdu.


  Pentagon, Irak haberleri için ihale açıyor

ABD Savunma Bakanlığı, Irak hakkında yerli ve yabancı medyanın yayınladığı haberleri takip etmek amacıyla ihale açıyor.



 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004