Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 03 Eylül 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Büyük onur: Dünya 6.'sı olduk

Dünya Basketbol Şampiyonası'nda 5.'lik maçını Fransa ile oynayan A Millî Takımımız 56-64 yenilerek dünya altıncısı oldu. Ay-yıldızlı ekip şampiyonada 9 maç yaptı, 6 galibiyet 3 yenilgi aldı. Finalist Yunanistan ve yarı finale kalan Arjantin'e yenilen Türkiye, dün de Fransa'ya kaybetti. 12 Dev Adam salı günü Türkiye'ye dönecek.

Japonya'da düzenlenen 15. Dünya Basketbol Şampiyonası'nda (A) Milli Basketbol Takımı, Fransa'ya 64-56 yenildi. Türkiye bu sonuçla şampiyonayı 6. sırada tamamladı. Karşılaşmaya her iki takım da sayı bulmakta zorlanarak başladı. Hücumda üst üste top kayıpları yapan milli takım, Bokolo ve Weis'ın basketlerine engel olamayınca, 4. dakika 9-3 Fransa lehine geçildi. Savunmasında özellikle pota altında açıklar veren Türkiye, hücumda da etkisiz kalınca, Fransa 7. dakikayı 13-5 önde geçti. Milli Takımın top kayıplarını iyi değerlendiren Fransa, dış atışlarda da başarı yakalayarak farkı giderek açtı ve ilk çeyreği 20-7 üstün tamamladı.

2. periyodun ilk 3 dakikalık süresi içinde takımlar başarılı savunmalarıyla rakiplerine sadece 2'şer sayı atma şansı tanırken, aradaki fark devam etti ve Fransa 13. dakikayı da 13 sayı farkla önde geçti: 22-9. Önemli hücum silahları Serkan ve İbrahim'in yokluğunda skor üretmekte zorlanan Türkiye, savunmasında istediği oyunu bir türlü oturtamadı. Hücumda da bir türlü organize olamayan Milli Takım, özellikle hücum ribauntlarında üstünlüğü rakibine kaptırınca aradaki fark biraz daha açıldı ve 18. dakikaya Fransa 16 sayı farkla 33-17 önde girdi. Ersan'ın sayılarıyla farkı kapatmak isteyen milli takım karşısında Diaw ile skor üreten Fransa, devreyi 15 sayı farkla 35-20 üstün tamamladı.

(A) Milli Basketbol Takımı, 3. periyoda dış şutlardan basketler bularak başladı. Hakan ve Engin ile üst üste 3 sayılık basketler bulan ay-yıldızlılar, etkili bir oyun ortaya koymaya başladı. Kerem'i de pota altında iyi kullanmaya başlayan ay-yıldızlılar, yaptığı başarılı savunmayla 7 dakikalık süre içinde rakibine sadece 8 sayı atma şansı tanırken, Kerem, Cenk ve Engin'in basketleriyle bulduğu 18 sayıyla 27. dakikada farkı 5 sayıya kadar indirdi: 43-38

Mickael Pietrus'us sayılarıyla oyunda yeniden dengeyi sağlayan Fransa, Diaw'ın da skora katkısıyla aradaki farkın daha da kapanmasına izin vermedi ve 3. periyodu 49-43 üstün tamamladı. Skor açısından çok kısır başlayan son periyotta, milli takım 4 dakika boyunca sayı bulamazken, Fransa sadece 2 sayı atabildi. Bu çeyrekteki ilk basketini 4. dakikada Kaya'nın 3 sayılık basketiyle bulan Türkiye, Engin'in skorer oyunuyla farkı kapatmaya çalışsa da 35. dakikayı Fransa 55-49 önde geçti. Ermal ile pota altından sayılar bulan Türkiye'ye Florent Pietrus ile karşılık veren Fransa, aradaki farkı korudu ve son dakikasına 62-55 önde girdiği karşılaşmadan 64-56 galip ayrıldı.

03.09.2006


 

Transferde rekor kırıldı

Futbolda birinci transfer dönemi önceki gün sona erdi. 100. yılına iddialı giren Fenerbahçe ile bu sene büyük atak yapan Beşiktaş, transferde önemli isimleri renklerine bağlarken, Süper Lig'in şampiyonu Galatasaray yine transferin son gününde imzaları attırdı.

Turkcell Süper Lig'in son şampiyonu Galatasaray, Arjantinli Carrusca, Japon Inamoto ve eski yıldızı Okan Buruk'u transfer ederken, Shakhtar Donetsk'den Tolga Seyhan'ı da kiralık, olarak renklerine bağladı. Sarı-kırmızılılarda Saidou Fransa'nın Nantes kulübüne, Altan Aksoy Çaykur Rizespor'a, Volkan Aslan da Ankaraspor'a gitti. Sarı - kırmızılılar bu 5 transferle birinci transfer döneminde en az futbolcu transfer eden takım oldu.

Fenerbahçe, Gençlerbirliği'nden Uğur Boral'ı, Beşiktaş'tan Tümer Metin'i, Uruguaylı Lugano'yu, Sırp Kezman'ı, Brezilyalı Edu ve De Souza'yı 100. yıl kadrosuna dahil ederken, sarı-lacivertli takımın Brezilyalı futbolcusu Nobre ise tercihini Beşiktaş'tan yana kullandı. Sarı - kanaryalar 6 futbolcuyla sözleşme imzalarken 9 futbolcusunu başka takımlara gönderdi.

Beşiktaş, geçen sezon olduğu gibi bu sezon da transferin en hareketli takımlarından biri oldu. Siyah-beyazlılar, aralarında Sergen Yalçın, Ahmet Dursun, Okan Buruk, Tümer Metin, Ahmed Hassan gibi yıldızların bulunduğu 13 futbolcuyu başka takımlara gönderdi. Sezona Süper Kupa ile başlayan Beşiktaş, yollarını ayırdığı çok sayıda futbolcuya karşın Baki Mercimek, Nobre, Fahri Tatan, Vedran Runje, Ricardinho, Serdar Kurtuluş, Burak Yılmaz ve Matias Emilio Delgado'yu kadrosuna kattı. Kara - kartallar da 8 futbolcuya siyah-beyazlı formayı giydirirken 13 futbolcusuyla yollarını ayırdı.

Şampiyonluk adaylarından Trabzonspor ise 9 futbolcuyu renklerine bağlarken 22 futbolcusunu da başka takımlara gönderdi. Bordo mavililer, transfer trafiğinin en çok yaşandığı takım oldu. Ligin yeni takımlarından Sakaryaspor ile Bursaspor ise 16'şar futbolcu transfer ederek transfer sezonunun en hızlı takımları oldu.

03.09.2006


 

Yıldırım: Zico istedi, biz de aldık

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Ağustos ayının son gününe kadar, takımın ihtiyacı olan transferleri, planladıkları ve istedikleri şekilde tamamladıklarını belirterek, ''Transferde yönetim kurulumuz sabırlı ve kararlı davranmıştır'' dedi.

Başkan Yıldırım, transfer başladığında beri yüzlerce oyuncunun Fenerbahçe'ye sözde alındığını dile getirerek, ''Artık Fenerbahçe Spor Kulübü'nün sadece transfer yapmak için, milyonlarca doları hesapsızca savuracak bir kafa yapısından çok uzakta olduğunu, maalesef bir kesim hala anlamış değil'' ifadesini kullandı. Yıldırım, yapılan tüm transferlerin teknik direktör Zico'nun isteği doğrultusunda gerçekleştiğini belirtti. Yıldırım, yeni transferlerin özellikle 100. yıllarını kutlayacakları 2006-2007 futbol sezonunda önemli katkılar sağlayacağını düşündüğünü belirtti. Başkan Yıldırım, Fenerbahçe'den başka kulüplere transfer olan bütün futbolculara başarılar diledi.

03.09.2006


 

TANJEVİÇ: Oyuncularım takdir ediyorum

A Milli Basketbol Takımı antrenörü Bogdan Tanjeviç, Fransa maçıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, ''Böyle güçlü savunması olan bir takıma karşı bu kadar eksikle oynamaya hazır değildik. Oyuncularım çok fazla efor sarfetti, onları takdir ediyorum. Sonuçta dünya 6.'sı olduk. Bu bizim için çok onur verici bir olay'' diye konuştu.

Tanjeviç, maçı kazanmak için çok çalıştıklarını belirterek, ''Ama böyle güçlü bir savunması olan bir takıma karşı bu kadar eksikle oynamaya hazır değildik. Ancak böylesine atletik bir takıma karşı 45 ribaunt aldık. Oyuncularım çok fazla efor sarfetti, onları takdir ediyorum. Sonuçta dünya 6.'sı olduk. Bu bizim için çok onur verici bir olay'' diye konuştu.

FIBA'YA ÖNERİDE BULUNDU

Tanjeviç, artık FIBA'nın bazı kuralları değiştirmesi gerektiğini kaydederek, şunları söyledi: ''Her takım şampiyonalara 14 oyuncuyla gelebilmeli. Oyuncular sakat olmasa bile gerek taktik olarak gerekse de sağlıklı kalmaları için oyuncu değiştirilmeli. FIBA, NBA ile görüşmeli ve bazı kurallar konulmalı. Bütün NBA oyuncuları milli takım forması giymek zorunda olmalılar. Bunu yapmalılar ki kendi ülkelerindeki gençlerin idolü olsunlar ve onlara basketbolu sevdirsinler.''

03.09.2006


 

F.Bahçe Ülker İtalya yolcusu

Türkiye Basketbol Ligi takımlarından Fenerbahçe Ülker, yeni sezon hazırlık kampı için bugün İtalya'ya gidecek.

Şube Direktörü Nedim Karakaş, yeni sezon öncesi Bormio'da 13 günlük bir kamp yapacaklarını söyledi. Karakaş, kamp süresince Bormio'da 5, Bologna'da da 2 hazırlık maçı oynayacaklarını kaydetti.

03.09.2006


 

Solomon ve Clark imzaladı

Fenerbahçe Ülker, daha önce anlaştığı Willie Solomon ve Ira Clark ile resmi 2 yıllık sözleşme imzaladı

Kulüp asbaşkanı Murat Özaydınlı, Fenerbahçe Ülker'in hem TBL'de hem de Avrupa Ligi'nde ses getirecek bir kadro kurduğunu ifade ederek, ''Transferlerimizin hepsi kendilerini kanıtlamış oyuncular'' dedi.

03.09.2006


 

Arjantin'i yenen ABD üçüncülükle yetindi

Japonya'nın Saitama kentinde devam eden 15. Dünya Basketbol Şampiyonası'nda, Arjantin'i 96-81 yenen ABD, dünya üçüncüsü oldu.

NBA'li oyuncularıyla şampiyonanın favori isimlerinden olan, ancak yarı finalde Yunanistan'a elenen ABD, bronz madalya mücadelesinde Arjantin'i 15 sayı farkla yenerek 3. oldu.ABD, böylece şampiyona tarihindeki bronz madalya sayısını 4'e, toplam madalya sayısını ise 10'a çıkartmış oldu.Yarı finalde İspanya'ya elenen Arjantin ise, 4'üncülükle yetindi.

03.09.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004