Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 03 Eylül 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Babacan AB turunda

AB’den bu sert eleştiri ve uyarılar gelirken, Devlet Bakanı ve AB Başmüzakerecisi Ali Babacan, Salı gününden itibaren, Hollanda ve Brüksel’i kapsayacak Avrupa Birliği turuna çıkıyor. Hollanda ve Belçika’da hükümet yetkilileri ve sivil toplum örgütleriyle bir araya gelecek olan Babacan, daha sonra Brüksel’de, AB’nin genişlemeden sorumlu komiseri Olli Rehn ile görüşecek.


Resmî yazıyla uyarıldık

Türkiye’nin 3 Ekim’de katılım müzakerelerine başlamasının üzerinden yaklaşık bir yıl geçmesine rağmen, hükümetin süreç ile ilgili ayak sürümesi yurtiç

Olli Rehn de uyardı

Avrupa’nın son dönemde Türkiye’ye yaptığı “müzakerelere başladınız, reformlarda yavaşladınız” uyarısı ilk kez resmî bir yazıyla Ankara’ya iletildi.


  Memurlardan Başbakana çağrı

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu, ‘’Uzlaştırma Kurulundan çıkacak sonuçları biz kabul ediyoruz ve bu kararların kabul edilmesi için de Sayın Başbakan’ı göreve davet ediyoruz’’ dedi.


  Ciddî deprem uyarısı

Tokyo Metropolitan Üniversitesi Kent ve Çevre Bilimleri Enstitüsü’nden Prof. Dr. Itsuki Nakabayashı, ‘’İstanbul’da kentsel dönüşüm gerçekleştirilmez, binaların güçlendirilmesi yapılmazsa, 17 Ağustos Marmara depreminin 5 katı bir zararın meydana gelme olasılığı var ‘’ dedi.


  Gündoğdu: YÖK’ün yok olmasını bekliyoruz

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim Bir-Sen) Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, ‘’Biz YÖK’ün ıslahını beklemiyoruz, yok olmasını bekliyoruz’’ dedi. Demokratikleşmesinin önündeki engellerin kaldırılmasını istediklerini belirten Gündoğdu, YÖK’ün rektör atamalarında kendisini TBMM’nin yerine koyduğunu da kaydetti.


  Meclis 5 Eylül'de toplanacak

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanı Bülent Arınç’ın önceki gece siyasî parti gruplarına yaptığı çağrı üzerine, 5 Eylül Salı günü olağanüstü toplanacak.


  Şahin: Seçim yaklaşıyor ama...

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, ‘’Biz, memura daha fazla vermek istemez miyiz? Bak, seçim yaklaşıyor. Bunun bir siyasi getirisi olacak ama Türkiye’yi düşünmek zorundayız’’dedi.


  Hain saldırılarda 6 asker şehit oldu

PKK terör örgütü tarafından Şırnak, Hakkari ve Van’da düzenlenen hain saldırılarda 6 asker şehit oldu.


  Medeniyetler ittifakı için bir araya geliyorlar

BM’nin öncülüğünde, Türkiye ve İspanya tarafından yürütülen Medeniyetler İttifakı projesi çerçevesinde, 5-6 Eylül tarihlerinde 4. Üst Düzey Grup toplantısının düzenleneceği ve toplantıya Devlet Bakanı Mehmet Aydın’ın başkanlık edeceği bildirildi.


  Alman bakan: “Cami yapımına karşı çıkanlar kışkırtıcılık yapıyor”

Alman Sol Parti/PDS’li Berlin Eyaleti Kadın ve Sosyal İşler Bakanı Harald Wolf, “Berlin’de cami inşaatına karşı çıkanların kışkırtıcılık yaptıklarını” söyledi.


  Yurtlara kayıtlar yarın başlıyor

Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna (YURTKUR) bağlı öğrenci yurtlarına kayıtlar yarın başlıyor. Yedek listeden yurt hakkı kazanan adaylar, isimleri asıl listeden çıkıncaya kadar yurtlarda misafir öğrenci olarak kalabilecek.


  Haydi çocuklar fabrikaya!

Özellikle yoğun göç alan büyük şehirlerin varoşlarında yaşayan dar gelirli ailelerin her 4 erkek çocuğundan 3’ünün, henüz ilköğretim çağında iş hayatına atıldıkları bildirildi. Önceleri, anne ve babalarıyla birlikte gittikleri tarlalarda tarım işçiliği yapan, ardından bulundukları mahalle çevresinde simit satıp, ayakkabı boyacılığı yapan çocuklar, şehir merkezlerinde mendil, çiçek, kalem ve çakmak satarak aile bütçesine katkıda bulunmaya çalışıyor.


  Öğrenci var, derslik yok

Hakkari İl Milli Eğitim Müdürü Şevki Aydın, ilde yaşanan lise sıkıntısı nedeniyle birçok öğrencinin açıkta kaldığını belirterek, 2006-2007 eğitim ve öğretim döneminin başlamasına az bir süre kalmasına rağmen halen onarımları yapılmayan okulların bulunduğunu söyledi.


  Fakir öğrenciye ÖSS kursu

Merkezi Bursa’da bulunan Uludağ Eğitim Gönüllüleri Derneği, maddi imkansızlar nedeniyle dershanelere gidemeyen başarılı öğrencilere yönelik Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) kursu düzenliyor.


  Yaylalardan dönüş başladı

Sıcak iklimi nedeniyle yaz aylarında sahil ve yaylaları tercih eden Çukurovalıların yazlıklardan dönüşü şehir merkezlerini yeniden hareketlendirdi.


  Rize, yağmura hasret kaldı

Türkiye’nin en fazla yağış alan illerinden olan Rize’de bu yılın Ağustos ayında metrekareye 23.6 kilogram, geçen yıl aynı ayında ise metrekareye 254.4 kilogram yağış düştüğü bildirildi.


  Yeni Asya İzmir Fuarı’nda

Yeni Asya, yıllardır bir gelenek halini alan İzmir Fuarına katılım bu sene de geleneğini bozmadan görkemli bir şekilde katıldı.



 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004