Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 11 Eylül 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Yenilere zaman gerek

Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, Antalyaspor maçından sonra yaptığı açıklamada, maçın zor geçtiğini belirterek, ‘’Futbolcularım sahada çok savaştılar ve ellerinden gelen herşeyi ortaya koydular. Oyuncularım, kalitelerini ortaya koyarak, hakettikleri bir galibiyet aldılar’’ dedi.

Karşılaşmada gollerin çoğunun duran toplardan geldiğini hatırlatan Brezilyalı teknik adam, ‘’6 golün 5 tanesi duran toplardan, hatalardan gelen goller. 2 takım da birbirini iyi etüt etmiş. 90 dakika iki takım da iyi mücadele etti. Galip gelen taraf, şansları iyi değerlendiren biz olduk’’ diye konuştu.

YEDEKLERE MORAL

Zico, karşılaşmanın ikinci yarısında oyuna giren Tuncay’ın, galibiyette önemli rol oynadığını kaydetti. Maçtan önce yedek kalacak oyuncularla konuştuğunu belirten Zico, şöyle devam etti: ‘’Can ve Tuncay ile de görüştüm. Onlara ‘Şampiyonluklar ya da galibiyetler 11 futbolcuyla kazanılmıyor. Biz bir takımız, başarıları beraber yaşıyacağız’ dedim. Tuncay, sonradan oyuna girdi ve takıma canlılık verdi, profesyonelliğin nasıl olması gerektiğini gösterdi. Onun gayretiyle galibiyeti aldık. Benim için oynayan futbolcu ile yedek oyuncu arasında hiçbir fark yoktur. Çünkü yedek oyuncumun da takımı için maçı çevirebilecek bir oyuncu olduğunu bilirim.’’

Brezilyalı çalıştırıcı, yeni transferlerin performanslarıyla ilgili bir soru üzerine, ‘’Tüm futbolcular takım için sahada istedikleri performansı gösterdiler. Tabii ki yeni futbolcuların alışması için 4-5 maçlık süreye ihtiyacımız var. Önemli olan onların takım için oynamalarıydı, kendi için oynamak değil. Bugün yeni oyuncular takım için ne kadar istekli olduklarını gösterdiler’’ diye konuştu.

Avrupa kupasında kendilerini FC Randers ile çok önemli ve zor bir maçın beklediğini kaydeden Zico, ‘’Evimizde avantajlı skor almak zorundayız. Ancak, biz bu maçları içeride de dışarıda da kazanacak güce sahibiz. Umarım böyle olur’’ dedi.

Zico risk aldı

Antalyaspor maçında ikinci yarıda oyuna girmesine karşın etkili olan Tuncay Şanlı, çok hasta olduğunu ve kendisine serum bağlandığını belirterek, ‘’Sonra da kampa katıldım. Hastaydım, hocam beni sahaya sürerek risk aldı’’ dedi.

‘’Oyuna girerken kendimi iyi hissetmiyordum’’ diyen Tuncay, ‘’Ama sahaya çıkıp katkıda bulunduğumda kendimi iyi hissettim. Bunu başardığım için mutluyum. Seyircimiz bize sabırlı davranırsa onları mutlu ederiz, sabırlı olmaları çok önemli’’ diye konuştu.

Appiah: Çalışan kazanır

Taraftarlardan aldığı ödül için çok mutlu olduğunu belirten Ganalı oyuncu Appiah ise, ‘’Çok çalışan ödülünü alır, ben de çok çalışıyorum. Antalyaspor karşısında oynamamız gerektiği gibi oynamadık, ama yeni oyuncularla birlikte ilk maçımızdı bu. Kazandığımız için mutluyuz’’ dedi.

11.09.2006


 

Vural: Duran toplarla yenildik

Antalyaspor Teknik Direktörü Yılmaz Vural da iyi oynadıklarını ama golleri duran toplardan yediklerini söyledi.

Vural, puan almak, hatta kazanmak için maça çıktıklarını vurgulayarak, ‘’Fenerbahçe’nin, yeni bir takım olduğu için zorlanacağını düşünmüştük, öyle de oldu. İlk yarıda rakibimizin 4-5 pozisyonu, bizim 3 pozisyonumuz vardı. İkinci yarıda iki takımın da 5’er pozisyonu oldu, ama onlar 4 gol attı. Üzüldüğüm nokta gollerin 3’ünün duran toplardan olması’’ diye konuştu.

11.09.2006


 

Galatasaray, Bordeaux’u düşünüyor

Galatasaray Teknik Direktörü Eric Gerets, "Bordeaux maçı için 60 bin bilet satılmış. Bu maçı düşünüyoruz. Herkes bizim arkamızda olacak. Ondan dolayı çok iyi şeyler başarmayı düşündük. Maalesef bunu yapamadık. İlk yarıda 4 hücum oyuncusuyla sahadaydık. Ancak istediğimizi bulamadıkça ikinci devrede oyunda bazı kopukluklar oldu" dedi.

Galatasaray Teknik Direktörü Eric Gerets berabere kaldıkları Denizlispor karşılaşmasından sonra maça çok şeyler yapmayı hedefleyerek çıktıklarını, ancak bunu sonuç açısından yapamadıklarını kaydederek, şöyle konuştu: ‘’Bordeaux maçı için 60 bin bilet satılmış. Bu maçı düşünüyoruz. Herkes bizim arkamızda olacak. Ondan dolayı çok iyi şeyler başarmayı düşündük. Maalesef bunu yapamadık. İlk yarıda 4 hücum oyuncusuyla sahadaydık. Ancak istediğimizi bulamadıkça ikinci devrede oyunda bazı kopukluklar oldu. Diyebiliriz ki ilk kez bu sezon bir maçı kazanmayı çok fazla haketmedik.’’

Gerets, Galatasaray’ın, önündeki hedefleri çok iyi bildiğini, panik yapmadan ve soğukkanlılığı koruyup yollarına devam edeceklerini ve iyi sonuçlar alacaklarını bildirdi.

Adnan Polat: Çok kötüydük

Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Adnan Polat, Denizlispor karşısında çok kötü bir oyun sergilediklerini söyledi.

Adnan Polat, maç sonrasında yaptığı açıklamada, galibiyeti haketmediklerini ve bu gidişatı değiştirmeleri gerektiğini belirterek, ‘’Son derece kötü oynadık. Galibiyeti haketmedik. Fikstüre göre 15 puanla lider olmamız gerekirdi.

Kaybedilen puanları çok arayacağız’’ dedi. Polat, yeni transferlerden Inamoto’nun yorulduğunu, Mehmet Topal’ın ise 10 yıldır Galatasaray’da gibi oynadığını ve sahanın en iyisi olduğunu kaydetti.

Hadzibegiç 1 puana sevindi

Denizlispor teknik direktörü Faruk Hadzibegiç ise, Galatasaray karşısında gol pozisyolarına girdiklerini, bunları değerlendiremediklerini ve zor bir fikstürden geçtiklerini bildirdi. Gelecek haftalarda daha iyi performansa ulaşıp Denizlispor’u hakettiği yere taşıyacaklarına inandığını ifade eden Hadzibegiç, ‘’Büyük takımlara karşı kimi zaman 1 puan da iyidir. Galip gelmek istedik, ama olmadı’’ dedi.

11.09.2006


 

Denizli, İran Ligine yenilgiyle başladı

Teknik direktörlüğünü Mustafa Denizli’nin yaptığı İran Birinci Lig takımlarından Persepolis, yeni sezona yenilgiyle başladı.

İran Ligi, önceki gün yapılan maçlarla başlarken, Persepolis, bu sezon ilk karşılaşmasını ülkenin kuzeydoğusundaki Meşhed şehri takımı Ebu Müslim ile deplasmanda oynadı.

Persepolis, sezonun ilk maçında, 17. dakikada öne geçmesine rağmen, mücadeleden 3-2 yenilgiyle ayrıldı. İran basını, teknik direktör Denizli’yi eleştirmek için erken olduğu yorumlarını yaparken, futbolcular arasında uyumsuzluk sorunu yaşandığını yazdı. İran Birinci Lig takımlarından Pas’ı 2 sezon çalıştıran Mustafa Denizli, bu yıl ülkenin en eski iki futbol kulübünden bir olan Persepolis ile anlaşmıştı.

11.09.2006


 

Vezirköprü’de yağlı güreş heyecanı

Samsun’un Vezirköprü İlçesi’nde belediye tarafından organize edilen geleneksel yağlı güreşleri büyük ilgi görürken, güreşlerde başpehlivanlığı Bayram Ertan elde etti.

Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO) bahçesinde yapılan güreşlere civar il ve ilçelerden gelen yaklaşık 15 bin kişi katıldı. Halkın yoğun ilgi gösterdiği güreşlerin sonucunda Bayram Erkan, başpehlivan oldu.

Kaymakam Adem Arslan, yaptığı konuşmada, “Güreşlerin önümüzdeki yıllarda da devam edebilmesi için işadamlarımızın desteği gerekli. Gelecek yıllarda organizasyonun çerçevesinin genişleyeceğine inancım tamdır” ifadelerini kullandı.

11.09.2006


 

Yanlışlar silsilesi

G. Saray kazanmayı unuttu. Puanları bol keseden harcıyor. Bu futbola aslında bir puan çok bile. Galibiyeti kaçıran, maçı daha çok isteyen, daha iyi organize olan takım Denizlispor’du. Maçı bir kenara bırakıp G. Saray’daki yanlışlar silsilesine bir bakalım.

Gerets bulduğu yeni bir oyuncu oldu mu hemen takıma koyuyor. Arjantinli Carrusca’yı, takımla antreman dahi yapmadan Ankaraspor maçında sahaya sürmüştü. Bu hafta bu oyuncuyu maç kadrosuna almadı. Yeni transferler Japon İnamoto ve Ç. Dardanel’den alınan Mehmet Topal’ı da ilk onbirde sahaya çıkardı. Takımın kilit yeri, orta sahanın ortasında bu iki oyuncuyu 90 dakika sahada tuttu. Ne kadar iyi oyuncu olsa bile Gerets’in, takımı daha tanımamış bu oyunculara formayı hemen vermesi düşündürücü. Bu oyuncular alınmasa Gerets ne yapacaktı? Formayı bu kadar ucuza getirmemek lâzım. Denilebilir ki; Şampiyonlar Ligi maçı var. Bu sebeple Ümit, Sabri, Okan, Ayhan gibi bazı as oyuncular dinlendirildi. Ama unutulmamalı ki; o ligde oynamanın yolu kendi liginde şampiyon olmaktan geçiyor. Geçen yıl seri galibiyetlerle lige başlayan G. Saray bu yıl seri beraberliklerle, ilerleyen haftalarını zora sokuyor.

Maçın başından sonuna kadar panik havasında oynayan bu G. Saray, açıkça ifade etmek gerekirse bende karamsarlığa sebep oldu. Mahalle futbolu kalitesini maç boyunca aşamayan sarı-kırmızılılar böyle oynamaya devam edemez. Gerets buna asla müsaade etmemeli. Hasan Şaş’la ilgili defaaten eleştiriler yapmıştık. Bu maçta yine aynı işleri yaptı. Arkadaşlarının oynama hakkını resmen gasp ediyor. Ne güzel adam kaçmış. Yuvarla önüne orta yapsın. Ama Hasan’ın canı istemiyor ki topu versin. Tek top oynaması gereken yerde çalım sevdasına kapılıp topu kaptırması ayrı alem. Bakmayın gol attığına. İlk pozisyonda kale karşısında şut atmayıp açıyı daralttıktan sonra vuruyor. Denk gelip gol oluyor. Futbolun gereğini yapmayı bu oyuncu unutmuş. Ben olsam böyle bir futbolcuya asla forma vermem. Defanstaki hataları o kadar fazla idi ki, onlar için ayrı bir yazı gerekir.

Bütün bu olumsuzluklara rağmen Bordeux karşısında farklı bir G. Saray seyredeceğimize inancım tam. Çünkü Avrupa arenasında Cim Bom daima farklı oynuyor. Eğer G. Saray bunu başarırsa lig içinde yeni bir sayfanın açılışını yapmış olacak.

Said OKUR

11.09.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004