Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 11 Eylül 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Teröre 7 ayda 91 şehit verdik

Dışişleri Bakanlığı Güvenlik İşleri Genel Müdürü Hayati Güven, terör örgütü PKK’nın bu yılın yedi ayında düzenlediği saldırılarda güvenlik güçlerinin 91 şehit verdiğini ve şehit sayısının, sadece Temmuz’da 25 olduğunu bildirdi.


“İngiltere’den terörist gibi kaçtım”

Konser vermek için Türkiye’ye gelen İngiliz Viyolonsel Virtüözü Raphael Wallfisch, Atatürk Havalimanında gazetecilerle konuşurken, ülkesi İngiltere’de

Aydınlar Ortadoğu’yu tartışıyor

İletişim Yayınları, herkese açık düzenli toplantılarını, bu ay Ortadoğu’yu tartışmaya ayırdı. 12-28 Eylül arasında gerçekleştirilecek altı toplantıda,


  Avrupalı parlamenterler Gaziantep'te toplanıyor

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Siyasi İşler Komisyonu toplantısı, 11-12 Eylül’de Gaziantep’te yapılacak.


  İstanbul’da PKK operasyonu: 7 gözaltı

İstanbul’da 8 kişinin yaralandığı iki ayrı bombalı saldırı eylemine katıldıkları ileri sürülen terör örgütü PKK/Kongra-Gel üyesi 2 kişi ile bu kişilere yardım ve yataklık ettikleri öne sürülen 5 kişi yakalandı.


  ‘Türkiye'nin AB'den başka seçeneği yok’

Alman Sosyal Demokrat Parti (SPD) Avrupa Parlamentosu milletvekili Vural Öger, Türkiye’nin AB’den başka seçeneği olmadığını söyledi.


  Babacan, IMF-Dünya Bankası toplantılarına katılacak

Singapur’da, 15-23 Eylül tarihleri arasında yapılacak olan Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Dünya Bankası Grubunun Yıllık Guvernörler toplantılarında, Türkiye’yi, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan başkanlığındaki heyet temsil edecek.


  Devlet sivilleşmeye engel

Türkiye’deki sivil toplum kuruluşlarına yönelik yapılan bir araştırmada, STK’ların AB ile ilişkileri yetersiz gördükleri, devletin bir çok alanda hala etkin olmasından şikâyet ettikleri belirlendi. AB süreciyle birlikte demokratik alanda kısmen de olsa bazı iyileşmelerin meydana geldiğini ifade eden STK’lar bunun yetersiz olduğuna dikkat çekiyor.


  Darbeciler hesap versin

Ankara Sıhhıye meydanında düzenllenen ‘’12 Eylül Darbecileri Yargılansın’’ mitinginde, darbecilerden hesap sorulması istendi.


  Erdoğan: Acılardan besleniyorlar

Bilecik’in Söğüt İlçesi’nde gerçekleştirilen ‘’725. Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Söğüt Şenlikleri’’ne katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, insanların acılarıyla beslenerek, umutlarıyla nemalanarak zaaflardan medet bekleyenlerin, önlerini kesemeyeceklerini söyledi.


  Düğün konvoyunda kaza: 1 ölü, 17 yaralı

Van’da, düğün konvoyundaki bir minibüsün devrilmesi sonucu ilk belirlemelere göre 1 kişi öldü, 17 kişi yaralandı.


  Türkiye, İsrail ile ilişkilerini gözden geçirmeli

Boğaziçi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Koray Çalışkan, Türkiye-İsrail ilişkilerini ve Lübnan’a asker gönderilmesiyle ilgili tartışmaları Yeni Asya’ya değerlendirdi. Hizbullah’ın silâhsızlandırılmak istediğini belirten Çalışkan, “BM üyesi bir ülke, başka bir BM üyesi ülkeyi işgal ediyor. BM Güvenlik Konseyinin aldığı kararın bir yere varamayacak olmasının nedeni, âdil bir ateşkes antlaşması ortaya koyamayışındandır” dedi.


  Linç girişimleri korkutuyor

Mazlumder Genel Başkan Yardımcısı M. Halit Çelik, hukuk devletinde suçlar ve cezalar belli olduğunu belirterek, toplumsal linçlerden endişe duyduklarını söyledi.


  Gençler gazetecilik yolunda

YASEM tarafından Batıkent Kültür Merkezi Seminer Salonu’nda düzenlenen ve üç gün sürecek “20. Gazetecilik Semineri” başladı.


  Pazar halkı tepkili

Sarp sahil yolunun çalışmaları sürerken yarım kalan çalışmaların tamamlanmaması vatandaşların tepkilerine neden oluyor.


  Deniz Fener'i Lübnan'ı aydınlatıyor

Lübnan ve Filistin için büyük bir yardım hareketi başlatan Deniz Feneri Derneği, 2. insanî yardım gemisini yola çıkarıyor. Gemide, 275 ve 300 kwa lık 2 adet jeneratör, 2000 kişilik prefabrik bir aş evi, gıda, sağlık ve giyim gibi acil ihtiyaçlardan oluşan 350 ton insanî yardım malzemesi yer alıyor. Yardımlar, Mersin limanından hareket ederek Lübnan’a ulaşacak.


  Zabıta 180. yaşını kutladı

Zabıta Teşkilâtı’nın 180. Kuruluş Yıldönümü Bahçelievler’de düzenlenen faaliyetle kutlandı.



 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004