Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 17 Eylül 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Müslümanlar Benediktus’tan özür bekliyor

Sünnilerin en yüksek otoritesi kabul edilen El Ezher Şeyhi Muhammed Seyid Tantavi, Papa’nın İslâmi le ilgili sözlerinin, İslâm hakkında bilgisiz olduğunu gösterdiğini söyledi.

Tantavi, yazılı açıklama yaparak, Papa’nın sözlerine kızdığını, ancak bu sözlerin İslâm hakkında açık bir cehaleti ortaya koyduğunu ifade etti.

Tantavi, “Papa’nın sözleri, İslâm ile hiçbir alakası olmayan şeyleri bu dine atfediyor ve dünyada medeniyetler ve dinler arasındaki diyalogun güçlendirilmesine katkıda bulunmuyor” ifadesini kullandı.

TALİBAN DA ÖZÜR İSTİYOR

Afganistan’da Amerikalılar tarafından devrilen Taliban da, Papa’dan özür dilemesini istedi. Taliban sözcüsü tarafından yapılan açıklamada, Papa’nın sözlerinin “İslâma karşı Haçlı zihniyetinin” mantığı dahilinde sarf edilmiş sözler olduğu ve bu sözlerin şiddetle kınandığı ifade edildi.

MALEZYA, PAPA’NIN ÖZÜR DİLEMESİNİ İSTEDİ

Malezya Başbakanı Abdullah Ahmed Bedevi de, Papa’nın özür dilemesini istedi. Resmî Bernama ajansındaki habere göre, Müslüman dünyasının tepkisini çeken sözlerinden dolayı Papa’nın özür dilemesini isteyen Bedevi, “Papa, yol açtığı skandalı hafife almamalıdır. Vatikan, bundan böyle bu mesele üzerindeki sorumluluğunu tamamen üstlenmeli ve hatanın telâfi edilmesi için gereken önlemleri almalıdır” dedi.

ENDONEZYA: Dünyanın en kalabalık Müslüman nüfusa sahip ülkesi Endonezya’daki dini liderler de Papa’nın İslâm ve cihatla ilgili sözlerini kınadı ve farklı dinler arasındaki ortamın bozulmamasına gayret gösterilmesini istedi.

MISIR: Mısır’daki Kıpti kilisesi de Papa 16. Benediktus’un Müslümanların simgelerine zarar veren konuşmalarını reddeden bir açıklama yayımladı.

Açıklamada, “Hristiyanlık dini bizlere, hangi dinden olursa olsun başkalarını sevmeyi öğütler” denildi.

KUVEYT: Kuveytli bir milletvekili, ülkede kilise inşa edilmesinin yasaklanmasını istedi. Dayfallah Buramya, Papa’nın tartışma yaratan sözlerinden sonra artık Kuveyt’te kilise inşa edilmesine izin verilmemesini isteyerek, “Kuveyt’teki kilise sayısının azaltılmasına yönelik bir düzenlemenin de kabul edilip yürürlüğe konulmasını istediğini’’ belirtti.

Buramya, Papa’nın sözlerini görüşmek amacıyla meclisten özel bir oturum yapılmasını isteyeceğini de kaydetti.

/ KAHİRE

17.09.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Hans Küng: Müslümanları incitti

  ‘İslâm dünyası Papa’ya ateş püskürüyor’

  Müslümanlar Benediktus’tan özür bekliyor

  Washington Post: ABD, PKK’yı K. Irak’tan çıkarsın

  Bush: Generallerin istekleri seçimden daha önemli

  Berlin’de 22 Türk vekil adayı yarışacak

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004