Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 17 Eylül 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Aslan mı, Kartal mı?

Turkcell Süper Ligi'nde sezonun ilk derbi maçında Galatasaray ile Beşiktaş, bugün Mecidiyeköy'de karşı karşıya gelecek. Ali Sami Yen Stadı'nda saat 21.45'te başlayacak maçı hakem Cüneyt Çakır yönetecek. Çakır'ın yardımcılıklarını Bülent Gökçü ile Kemal Yılmaz yapacak. Dev maçın dördüncü hakemi ise Hüseyin Göçek.

Digitürk Lig TV'den naklen yayınlanacak dev maçta hakem gözlemciliklerini Necmi Temizel ile Musa Eryılmaz, federasyon temsilciliklerini ise Orhan Kaya Tok ve Doğan Ertuğrul yapacak. Turkcell Süper Ligi'nin son şampiyonu Galatasaray ile sezona Almanya'da düzenlenen Süper Kupa maçında ezeli rakibini yenerek başlayan Beşiktaş, derbi maçın hazırlıklarını bu akşam basına kapalı yapacakları antrenmanlarla tamamlayacak ve kampa girecekler.

G.SARAY SIKINTILI

Bu sezon ligde yaptığı ilk 5 maçta 4 beraberlik, 1 galibiyet alan Galatasaray, derbi maçta mutlak galibiyeti hedefliyor. Ligde son 3 maçında berabere kalan, hafta içinde de Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde evinde Fransa'nın Bordeaux takımıyla yenişemeyen sarı-kırmızılılar, büyük taraftar desteği altında oynayacağı maçtan 3 puanla ayrılarak, taraftarlarını sevindirmek amacında. ''Cim Bom''da sakatlıkları süren Tolga Seyhan, Orhan Ak, Necati Ateş ve Ergün Penbe derbi maçta forma giyemeyecek. Dünkü idmanı yarıda bırakan yeni transfer Marcelo Adrian Carrusca'nın durumunun ise maç öncesi netlik kazanacağı bildirildi.

SOFYA MORAL VERDİ

Ligdeki son maçında Trabzonspor'a yenilerek taraftarlarını düş kırıklığına uğratan Beşiktaş'ta da derbi öncesi bütün hesaplar 3 puan üzerine yapılıyor. Hafta içinde UEFA Kupası 1. tur ilk maçında Bulgaristan'ın CSKA Sofya takımını zorlandığı maçta son anlarda bulduğu gollerle 2-0 yenerek moral bulan siyah-beyazlılar, ligde geçen sezon her 2 maçta da yenildiği ezeli rakibini sahasında mağlup ederek, taraftarlarına galibiyet hediye etmek istiyor. ''Kara Kartallar''da kırmızı kart cezalısı İbrahim Toraman yarınki derbide forma giyemeyecek. Sakatlığı süren Gökhan Zan'ın durumunun ise maç öncesi belli olacağı açıklandı.

KADROLAR

GALATASARAY

Mondragon, Cihan, Tomas, Song, Ferhat, Hasan Şaş, Inamoto, Mehmet Topal, Arda, Ümit (Hasan Kabze), Hakan Şükür.

BEŞİKTAŞ

Runje, Ali Tandoğan, Koray, Baki, İbrahim Üzülmez, Burak, Kleberson, Delgado, Mehmet, Bobo (Gökhan Güleç), Nobre.

17.09.2006


 

Vestel 2 maçta 10 gol attı

Vestel Manisaspor Kulübü Başkanı Haluk Çubukçu, Gençlerbirliği deplasmanında oynadıkları futbolla, 5-0'lık galibiyeti hak ettiklerini söyledi.

Çubukçu, başkent deplasmanında Vestel Manisaspor'un iyi bir oyun sergilediğini ve bunun karşılığını aldığını kaydetti. Haluk Çubukçu şöyle konuştu:

''Bu galibiyetle yolumuza devam ediyoruz. Farklı galibiyeti hak ettik. Önümüzdeki haftalarda da bu performansı sahaya yansıtıp hedeflediğimiz noktaya geleceğimize inanıyoruz. Futbolcu ve teknik heyeti yürekten kutluyorum. Rafael bizim için büyük kazanç. Türkiye, Vestel Manisaspor'u konuştuğu gibi, Rafael'i de konuşacak. Diğer futbolcularımız da konuşulacak. Hedefe giderken taraftarımızın arkamızda olmasını istiyoruz. Centilmenlikte örnek gösterilecek bir seyirci olmasını diliyoruz.''

Diğer yandan, Vestel'in gurbetçi oyuncusu Nizamettin Çalışkan, Almanya Ümit Milli Takımı aday kadrosuna davet edildi. Ayyıldızlı formayı giymeyi istediğini belirten Nizamettin, Almanya Ümit Milli Takım kampına gidip gitmeyeceğine henüz karar vermediğini kaydetti.

17.09.2006


 

Beckham'ın aklı millî takımda

İngiltere Milli Futbol Takımının eski kaptanı David Beckham, milli takım formasını yeniden kazanmak için mücadele edeceğini açıkladı.

Yeni teknik direktör Steve McClaren'ın geçen seneki Dünya Kupasının ardından kadrodan çıkardığı Real Madrid oyuncusu Beckham, Daily Mirror'a yaptığı açıklamada, geçen ay Yunanistan ile oynanan dostluk maçından önce kadrodan çıkarılmasının kendisi için tam bir şok olduğunu söyledi. 10 yılın ardından İngiltere için oynayamamanın korkunç bir duygu olduğunu dile getiren 31 yaşındaki orta saha oyuncusu, milli takımı bırakmayı düşünmediğini belirtti.

17.09.2006


 

Ronaldinho yılda 12 milyon Avro istiyor

İspanyol spor gazetesi Marca, Brezilyalı futbolcu Ronaldinho'nun sözleşmesini uzatmak için FC Barcelona ile pazarlıkta olduğunu iddia etti.

Ronaldinho'nun erkek kardeşi olan ve futbolcunun menajerliğini yapan Roberto de Assis'in Barcelona ile masaya oturduğu belirtildi. Barcelona ile 2010 yılına kadar resmi sözleşmesi bulunan Ronaldinho, sezon başına 9 milyon Avro artı prim alırken, Brezilyalı futbolcunun sözleşmesini 2014 yılına kadar uzatarak maaşını sezon başına 12 milyon Avro'ya yükseltmek istediği ifade ediliyor. Ronaldinho'ya transfer teklifi getiren İtalya'nın Milan kulübü de 12 milyon Avro önermişti. Haberde, Barcelona'nın Ronaldinho'nun maaşını yükseltmeye hazır olduğu, ancak yıldız futbolcunun imajıyla ilgili reklam gelirlerinden daha fazla pay almak istediği kaydedildi.

17.09.2006


 

2 bin 245 polis görev yapacak

Ali Sami Yen Stadı'nda saat 21.45'te başlayacak maç öncesi, sırası ve sonrasında toplam 2 bin 245 polis görev yapacak.

Stat çevresinde saat 16.00'dan itibaren tedbirler alınmaya başlanacak ve stat kapıları saat 17.00'de açılacak. Beşiktaşlı taraftarlara bin 150 kişilik, eski açık tribünü maraton tarafından yer ayrılırken, müsabakaya ait bileti olmayanlar, stat çevresindeki dış arama noktalarından içeri alınmayacak.

17.09.2006


 

Gerets: 2 - Tigana: 2

Galatasaray ile Beşiktaş futbol takımları arasında bugün yapılacak sezonun ilk lig derbisinde ezeli rakiplerin teknik direktörleri 5. kez karşı karşıya gelecek.

Galatasaray Teknik Direktörü Erik Gerets ile Beşiktaş Teknik Direktörü Jean Tigana, daha önce takımlarının başında 4 kez birbirlerine rakip oldu. Geçen sezon yapılan lig maçlarından 2'sini de Galatasaray kazanırken, devre arasında Antalya'daki ''Efes Pilsen Cup'' turnuvası maçı 1-1 berabere bitti, siyah-beyazlılar penaltı atışları sonucu 5-3 galip geldi. Tigana yönetimindeki Beşiktaş, bu sezonun başında Almanya'da yapılan Süper Kupa maçında ise sahadan 1-0 galip ayrıldı.

17.09.2006


 

Konya, Doğan'ın başını yemişti

Trabzonspor teknik direktörlük görevini sürdürürken 2004-2005 sezonunun 14. haftasında Konya'da oyanan ve 11 sona eren karşılaşma sonrası Ziya Doğan, görevinden istifa etmişti.

İkinci kez Bordomavili takımın başına gelen Ziya Doğan, Avni Aker'de taraftarlarının önünde ilk maçına çıkacak. UEFA Kupası 1. Tur ilk maçında Osasuna ile oynanan karşılaşma seyircisiz oynandığı için Doğan, taraftarlarının önüne çıkamamıştı.

17.09.2006


 

Trabzon, Konya'yı Aker'de ağırlıyor

Süper Ligi'nde bugün sahasında Konyaspor ile karşılaşacak Trabzonspor, ligde art arda 3. galibiyetini almak istiyor.

Teknik direktör Sebastiao Lazaroni döneminde ligin 4. haftasında sahasındaki Denizlispor maçında 1-0'lık sonuçla ilk galibiyeti alan, ligin 5. haftasında Ziya Doğan yönetiminde deplasmanda Beşiktaş'ı 3-2 yenen bordo-mavililer, Konyaspor'u da yenerek 3 haftayı 9 puanla kapatmak amacında. Bordo-mavili takımda Yattara, Celaleddin ve Ufukhan'ın sakatlıkları sürüyor. Teknik direktör Ziya Doğan'ın UEFA Kupası 1. Turu'nda CA Osasuna maçında kart cezası nedeniyle oynayamayan Hasan'a, Konyaspor maçında görev vereceği öğrenildi.

17.09.2006


 

Fener, Sivas'ta 3 puan arıyor

Fenerbahçe ile Sivasspor, bugün Sivas'ta yapacakları maçla birlikte ligde 3. kez karşı karşıya gelecek.

4 Eylül Stadında saat 19.00'da başlayacak karşılaşmayı İsmet Arzuman yönetecek. Sivasspor'un ligde ilk kez mücadele ettiği geçen sezon, iki takım arasında yapılan maçları Fenerbahçe kazanmıştı. Sarılacivertliler Sivas'ta 32, İstanbul'da da 30'lık skorlarla galip gelmişti. Bu arada karşılaşmanın oynanacağı 4 Eylül Stadyumu'nda ekiplerin çalışmaları sürüyor. Sivasspor'un geçen sezon Süper Lige yükselmesinin ardından modernizasyon çalışmaları başlatılan ve seyirci kapasitesi 17 bine yükseltilen stadyumun, bugünkü maçta tamamen dolması bekleniyor. Sivas Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, tribünlerdeki tüm koltukları suyla yıkıyor.

17.09.2006


 

Derbiyi medya ordusu izleyecek

Galatasaray ile Beşiktaş arasında yarın yapılacak Turkcell Süper Ligi'nde sezonun ilk derbi maçında, adeta bir medya ordusu görev yapacak.

Derbi maç için Türkiye Spor Yazarları Derneği'ne (TSYD) 2'si Japon, 3'ü de Fransız olmak üzere toplam 250 gazetecinin akredite olduğu bildirildi.

17.09.2006


 

PAF'ta da derbi heyecanı var

Galatasaray ile Beşiktaş arasındaki ezeli rekabetin heyecanı bugün PAF Ligi'nde de yaşanacak.

Her iki kulübün genç futbolcuları, Galatasaray'ın Florya Metin Oktay Tesisleri'nde saat 16.00'da karşı karşıya gelecek.Galatasaray üçüncü sırada bulunurken, Beşiktaş ise altıncı durumda yer alıyor.

17.09.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004