Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Rehineler serbest bırakılsın

Toplantıda imzalanan ve İKÖ Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu tarafından okunan “Mekke belgesi’’nde, “Müslümanların şerefinin, kanının, mal-mülkünün, ibadet yerlerinin ve İslâm birliğinin korunmasının gerekliliği’’ vurgulandı. Dinî liderler, ayrıca “kaçırılan ve rehin alınan masum Müslüman ve gayrimüslimlerin serbest bırakılması ve evlerini terk etmek zorunda kalanların evlerine dönmelerinin sağlanması’’ çağrısında bulundular.

Irak’ta kan dökülmesini durdurmak amacıyla Iraklı Sünnî ve Şii dini liderler Mekke’de bir araya geldi.

El Arabiya televizyonu, imzalanan ‘’Mekke Belgesi’’nin İslam Konferansı Örgütü (İKÖ) Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu tarafından okunduğunu duyurdu.

Belgede, ‘’Müslümanların şerefi, kanı, mal-mülkü, Müslüman ve Müslüman olmayanların ibadet yerlerinin ve ulusal İslam birliğinin korunmasının gerekliliği’’ vurgulandı.

Liderler, ayrıca ‘’kaçırılan ve rehin alınan masum Müslüman ve Müslüman olmayanların serbest bırakılması ve evlerini terk etmek zorunda kalanların evlerine dönmelerinin sağlanması’’ çağrısında bulundu.

Irak hükümetinin ‘’masum olduğu halde tutuklananları serbest bırakmaya ve suç işledikleri sanılanları adil şekilde yargılamaya’’ çağrıldığı belgede, ‘’Irak’ta ulusal birlik, güvenlik ve barışın sağlanmasına yönelik tüm girişimlerin desteklenmesi’’ istendi.

Belgede, ‘’Sünnî ve Şiilerin Irak’ın bağımsızlığı ve toprak bütünlüğü için birlik olmaları gerekliliği’’ de vurgulandı.

Türk Dışişleri olumlu karşıladı

Dışişleri Bakanlığı, İKÖ Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu’nun girişimiyle Iraklı Sünnî ve Şii dini liderlerin bir araya gelerek şiddete son verilmesi çağrısında bulunan bir bildiri yayınlamasını olumlu bir gelişme olarak değerlendirdi.

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, komşu Irak’ın istikrara kavuşmasının önündeki en önemli engellerden birisi olan mezhepler arası şiddet olaylarının kaygıyla izlendiği ifade edildi. Açıklamada, Türkiye’nin, Irak Başbakanı Nuri El Maliki tarafından ulusal uzlaşı yolunda sarf edilen gayretleri ve bu çerçevede, bu soruna çözüm bulunması yönünde ortaya konulan yapıcı girişimleri desteklediği belirtildi.

/ MEKKE

22.10.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Abbas'ı ABD koruyacak

  Rehineler serbest bırakılsın

  Beyaz Saray: Irak parçalanmamalı

  İspanya’dan Nejad’a tepki

  KKTC'ye AB yardımı

  Pakistan’da ABD ve İsrail’e büyük tepki


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004