Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 23 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Fatih Millet Kütüphanesi millete hazır

İstanbul İl Özel İdaresi’nin desteğiyle “Fatih Millet Kütüphanesi” onarım çalışmaları tamamlanıyor. 2000 yılından bu yana devam eden çalışmalarda son aşamaya gelindi.

Projesi İstanbul Röleve ve Anıtlar Müdürlüğü tarafından oluşturulan Kütüphane, bahçe düzenleme çalışmalarının tamamlanmasının ardından hizmete girecek.

17 Ağustos 1999 depreminden etkilenen binada bu güne kadar zemin ve yapının güçlendirilmesi, cephe restorasyonu, kalem işi ve altın varak süslemeleri gibi çalışmalar yapıldı.

Kütüphane ile ilgili bilgiler veren İstanbul İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sabri Kaya, “İdare olarak İstanbul’daki tarihî yapıların onarılarak tekrar hayata kazandırılması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Fatih Millet Kütüphanesi hem kültür hem de eğitim açısından büyük bir öneme sahip. Değerli eserlere ev sahipliği yapan bu Kütüphane tamamlandığında, yerli ve yabancı araştırmacılara hizmet vermeye kaldığı yerden devam edecek” dedi.

1916 yılında kurulan ve 1638 m²’lik bir alanda yer alan kütüphanede, 30 Bin’i aşkın el yazması, kıymetli eski harfli matbu eser, padişah fermanları, tıp kitapları, minyatürlü tek nüsha eserler bulunuyor.

Kütüphanede yer alan kitapların dijital ortama aktarılması için çalışmalara da başlandı. Çalışmalar tamamladığında, okuyucular tüm kitaplara www.milletkutup.gov.tr internet adresinden ulaşabilecek.

Onarım çalışmaları için bugüne kadar yaklaşık olarak 1 Trilyon 984 Milyar TL harcandı.

23.10.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Fatih Millet Kütüphanesi millete hazır

  Kültürel miras koruma altında

  ‘Ağzı Açık Alâmetin’ galası bir köyde yapılacak

  ÇETKODER’den aile semineri

  nurasya.com’un hatim kampanyası sona erdi


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004