Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 06 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

FESTİVAL GİBİ MARATON

28. Avrasya Maratonu'nu Litvanyalı atlet Pukstas 2.12.52'lik derecesiyle ilk sırada tamamladı. Bayanlarda birinciliği geçen yıl olduğu gibi Rus Bıktagırova 2.28.21 ile kazandı. Maratonda Türk sporcular içinde birincilikleri bayanlarda Mehtap Doğan, erkeklerde de Bekir Karayel kazandı.

İstanbul'da düzenlenen 28. Kıtalararası Avrasya Maratonu'nu Litvanyalı atlet Mindaugas Pukstas, 2.12.52'lik derecesiyle kazandı. Litvanyalı atlet bu sonuçla, 1997 yılında 2.13.37 ile Etiyopyalı atlet Taye Moges'e ait olan parkur rekorunu kırarken, 1985 yılında 2.12.50'lik derecesiyle Avrasya Maratonu tarihinin en iyi derecesine sahip bulunan Mehmet Terzi'nin rekorunu ise kılpayı kaçırmış oldu. Maratonda ikinciliği 2.12.59 ile Ukraynalı Andriy Naumov, üçüncülüğü de 2.13.08 ile Rus Sergey Lukin elde etti.

MARATONUN SEYRİ

Maratonun başlamasıyla birlikte Boğaziçi Köprüsü çıkışında Tanzanyalı Faustin Baha Sulle ile Faslı Mytahar Echchadli koşunun liderliğini ele geçirerek, tempoyu yüksettiler. Arkalarında birlikte koşan grupla aralarındaki mesafeyi gittikçe açan bu ikili rahat bir tempoda yarışı önde götürmeye başladılar. Maratonun 22. kilometresinden itibaren Tanzanyalı atlet Sulle, tempoyu artırarak Faslı rakibini geride bıraktı.

Yaklaşık 15 kilometre tek başına koşan Tanzanyalı atleti, arkadan gelen grup, Karaköy'de yakaladı. Bir süre daha yarışı önde götüren Sulle, Mimar Sinan Üniversitesi önünde yarışın liderliğini Litvanyalı Mindaugas Pukstas'a kaptırdı. Pukstas, son anlarda temposunu yükselterek, maratonu kazanmayı bildi. Yarışın büyük bölümünü önde götüren Tanzanyalı atlet Faustin Baha Sulle, maratonu ancak 4. sırada tamamlayabildi.

BİRİNCİ DEĞİŞMEDİ

Bayanlarda ise geçen yılın şampiyonu Rus Madina Biktagirova, bu yıl da ilk sırayı, rekor kırarak aldı. Biktagirova 2.28.21 ile birinci olurken, geçen yılki 2.34.25'lik derecesini geride bıraktı. Bayanlarda ikinciliği 2.29.22 ile Rus Liliya Yadzhak, üçüncülüğü de 2.30.07 ile Rus Natalya Volgina elde etti.

TÜRK SPORCULAR

Maratonda Türk sporcular içinde birincilikleri bayanlarda Mehtap Doğan, erkeklerde de Bekir Karayel kazandı.Bayanlarda aynı zamanda genel klasmanda dördüncülüğü elde eden Mehtap Doğan 2.31.13'lük derece yaptı. Mehtap Doğan'ın bu derecesi yeni Türkiye rekoru olarak açıklanırken, eski rekor 2.31.41 ile Serap Aktaş'a aitti. Türk sporcular içinde maratonda bayanlarda ikinciliği 2.41.26 ile Bahar Doğan, üçüncülüğü de 2.41.50 ile Yeşim Yeter Gülal elde etti.Erkeklerde ise Türk sporcular içinde Bekir Karayel 2.17.03 ile birinci, Yusuf Zepak 2.19.01 ile ikinci, Satılmış Atmaca da 2.19.34 ile üçüncü oldu.

Turhan KAJAN

06.11.2006


 

NBA'de Mehmet Okur şov

Utah Jazz'ın Warriors'u 106-82 yendiği maçta 21 sayıyla oynayan Mehmet Okur sahanın en skorer ismiydi.. Okur, maçı 12 ribaunt, 2 asist, 2 top çalma ve 2 blokla tamamlayarak takımına galibiyeti getiren oyuncu oldu.. Bucks'un Kings'i 104-91 yendiği maçta Ersan İlyasova 4 sayı attı..

ABD Profesyonel Basketbol Ligi'ne (NBA), TSİ dün sabaha karşı yapılan 9 maçla devam edildi.Mehmet Okur'un formasını giydiği Utah Jazz, sahasında konuk ettiği Golden State Warriors'u 106-82 yenerken, ''double-double'' yapan Okur sahanın da en skorer ismi oldu. Karşılaşmaya ilk 5'te başlayan ve 35 dakika sahada kalan Mehmet Okur, 2 kez kullandığı 3 sayılık atışlar ile 1 kez kullandığı serbest atışı sayıya çevirirken, 11 kez denediği 2 sayılık atışların da 7 tanesinde başarılı oldu ve karşılaşmayı 21 sayı, 12 ribaunt, 2 asist, 2 top çalma ve 2 blokla tamamlayarak, takımına galibiyeti getiren oyuncu oldu. Jazz'da 17 sayı ve 14 ribauntda ''double-double'' yapan Carlos Boozer ile 17 sayı ve 2 asistle maçı tamamlayan Cj Miles, galibiyete önemli katkıda bulundular.

ERSAN SAYIYLA TANIŞTI

Bu sezon Milwaukee Bucks formayı giymeye başlayan Ersan İlyasova, NBA'deki ilk sayılarını Sacramento Kings karşısında buldu. Bucks'ın sahasında konuk ettiği Kings'i 104-91 yendiği maçta 4 dakika oyunda kalan İlyasova, maçı da 4 sayı ve 1 ribaundla tamamlayarak ligdeki ilk sayılırını bulmuş oldu.

06.11.2006


 

Filede dünyanın ilk 16'sına girdik

Bayan Voleybol Milli Takımı tarihinde ilk defa katıldığı Dünya Şampiyonasında ilk 16 takım arasına girme başarısını gösterdi.

15. Dünya Bayanlar Voleybol Şampiyonası'nda, Türkiye, D Grubu maçlarını 4. sırada tamamladı ve bir üst tura çıkmaya hak kazandı. Gruptaki son maçında Sırbistan-Karadağ'a 3-0 yenilen (A) Milli Takım, 5. sıradan takipçisi Peru'nun Küba'ya 3-2 yenilmesiyle, grupta 2 galibiyet ve 3 yenilgi alarak 7 puanla 4. sırada yer aldı. (A) Milliler böylece, tarihinde ilk kez katıldığı Dünya Şampiyonasında ilk 16 takım arasına girme başarısını gösterdi. D Grubunda Sırbistan-Karadağ 10 puanla yenilgisiz lider oldu. Milli Takım, 2. turda A Grubundan 2. tura yükselen 4 takımın yer aldığı E Grubunda mücadele edecek. (A) Milliler, 2. tur ilk maçında 8 Kasım Çarşamba günü A Grubu lideri Tayvan ile karşılaşacak. Milli takımın 2. turdaki maç programı şöyle: 8 Kasım Çarşamba: Tayvan-Türkiye, 9 Kasım Perşembe: Japonya-Türkiye, 11 Kasım Cumartesi: Polonya-Türkiye,12 Kasım Pazar: Kore-Türkiye.

06.11.2006


 

Trabzon, zirve yarışında ağır yara aldı

Süper Lig'in son 3 haftasını mağlubiyetle kapatan Trabzonspor, zor günler geçiriyor. Ligin 10. haftasında deplasmanda Gençlerbirliği'ne 3-0, 11. haftada Çaykur Rizespor'a sahasında 1-0 yenilen bordo-mavililer, Sakaryaspor'a deplasmanda aynı sonuçla mağlup olarak son 3 haftayı puansız kapattı.

Söz konusu 3 maçta gol atma başarısı dahi gösteremeyen Karadeniz ekibi, zirve yolunda önemli puan kayıpları yaşadı. Kulüp başkan yardımcısı Yusuf Şimşek, yaptığı açıklamada, yönetim kurulu olarak oturup konuşacaklarını ve gerekli önlemler neyse alacaklarını söyledi. Şimşek, yönetim kurulu olarak da bir araya geleceklerini ifade ederek, ''Gereken konular konuşulacak. Gerekli önlemler neyse alınacak'' diye konuştu.

06.11.2006


 

Tebrikler Sakarya

Yoğun kar yağışı altında başladı maç. Ancak bu yağış sahada kar birikimi yapmadı. Sadece zemin biraz ağırlaştı. Sakaryaspor iki Arjantinlisinden ve Murat Erdoğan'dan yoksundu. Cangele ve Murat cezalıydı. Ancak orta sahanın önemli ismi Capurro'nun son anda sakatlanarak kadro dışında kalması, Sakaryaspor adına can sıkıcıydı. Trabzonspor da ise Marchelinio, Szmyek ve Musampa yedekler arasındaydı. Geçen hafta sakatlanan Ersen Martin özel bir maskeyle sahadaydı.

Maç bu takım tertipleriyle başladı. Trabzonspor da Ziya Doğan sistemi 352'ye döndürmüştü. Solda oynayan Mustafa Keçeli ortayı soldan beşliyordu. Bazense geri gelip defansı dörtlüyordu. Sistemi değiştiren, kalitesi de buna müsait olan bir oyuncuydu. Sakaryaspor klasik 442 dizilişiyle sahaya yayıldı.

Maçın ilk yarısında penaltı pozisyonları ön plana çıktı. Sakaryaspor adına verilmeyen iki pozisyon vardı ki, birisi Trabzon'un verilen penaltısının yanında iki kere penaltıydı. İsmet Arzuman tecrübesindeki bir hakemin bu kararları çifte standarttı. Ayrıca bir pozisyonda Arzuman aut verdiği atışı Trabzonlu futbolcuların israrlarıyla değiştirip korner vermesi ilginçti. Trabzonspor kazandığı penaltıyla büyük avantaj yakaladı. Ancak bu avantaj Ersen'in ayakalarında ve Martinez'in ellerinde eridi. Martinez'in ikinci hareket kabiyeti gerçekten özel bir meziyet. Bu performansıyla devam ederse, Sakaryaspor'un onu elinde tutması zorlaşacaktır.

Bu maçta da görüldü ki, Sakaryaspor büyük takımlara karşı daha bir motive oluyor. Bunu her maçta neden yapmaz, anlamak mümkün değil. Sakaryaspor gerçekten çok iyi mücadele eden bir ekip. Tek eksiği forvet hattı. Burada Sakaryaspor'un resmen oyuncusu yok. Cangele buranın oyuncusu değil. Okan çok formsuz. Ergin, Sedat Debreli bu lig için yetersiz oyuncular. Sakaryaspor devre arası bu mevkiyi kalteli iki oyuncu ile takviye ederse ligi ilk on içinde rahatlıkla bitirir.

Maçın yıldızı Sakaryaspor'dan Rasim'di. Sadece golü attığı için değil. Maçın tamamında her yerdeydi. Topu taşıması, pasları ve attığı gol süperdi. Onu ilk defa seyrettiğim Karşıyaka'dan bu yana kendini çok geliştirmiş.

Said OKUR

06.11.2006


 

Sivas'a ne oldu?

Sivasspor üst üste aldığı yenilgilerle Süper Ligde bir anda kendini düşme hattında buldu. Sahasında sadece 4 puan toplayabilen bir takım için bundan fazlası zaten beklenemezdi. Daha önce defalarca yazmıştık; bu takım kadrosu ile ancak savunma ağırlıklı oynarsan başarılı olursun. Ofansif futbolu denersen hüsrana uğrarsın diye. Nitekim gerek deplasman maçlarında, gerekse Fenerbahçe, V estel Manisa ve Kayseri maçlarında defans güvenliğinden taviz verilmeyerek başarı gelmişti.

Sivas için asıl zorluk bundan sonra. Türkiye Kupasında Fenerbahçe ile oynadıktan sonra ligde sırasıyla Beşiktaş,Trabzonspor ve Galastasaray'la karşqılaşacak. Bu maçlardan puan almak kolay değil. Ancak Sivas'ın ligde ilk 5'te bulunan Kayseri, Manisa ve Fenerbahçe'ye kaybetmediğini düşünürsek, defansif ve kontratağa dayalı futbol anlayışı ile olumlu sonuçlar alabilir. Sivas'a devre arasında takviye yapılmazsa düşme korkusu daha da yakından hissedilecek.

Nidai PAKSOY

06.11.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004