Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 10 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

BM, İsrail’e ‘dur’ demeli

Türkiye-Filistin Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Hüseyin Tanrıverdi, BM’nin, İsrail’in Filistin’e yönelik insanlık dışı operasyonlarına ‘’dur’’ demesini ve Filistin’e barış gücü göndermesini istedi.

Tanrıverdi, dostluk grubu üyeleri ile TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarının artarak devam ettiğini söyledi. Bu saldırılarda, son 5 ayda 451 Filistinli’nin hayatını kaybettiğini, bin 617’sinin de yaralandığını ifade eden Tanrıverdi, son olarak Filistinli Milletvekili Cemali El Şanti’nin evine düzenlenen saldırıda 7’si çocuk 19 kişinin öldüğünü kaydetti. Bu saldırıları şiddetle kınayan Tanrıverdi, ABD, AB ve BM’den, Filistin’e yönelik ambargoyu hafifletmesini ve gıda yardımlarına hemen başlamasını istedi. Hüseyin Tanrıverdi, HAMAS iktidarının da uzlaşmacı bir yapıda olduğunu ispatlaması gerektiğine işaret ederek, ‘’ABD, İsrail’e olan açık desteğini çekmeli, bölgede huzurun ve istikrar ortamının sağlanması için elindeki imkanlarını kullanmalıdır’’ dedi.

BM’NİN İLKELERİ SORGULANMALI

Filistin Yasama Konseyi Başkanı Aziz Duweyk ile bazı bakan ve milletvekillerinin İsrail hapishanelerinde tutsak edilmesinin, demokrasiye ve insan haklarına aykırı olduğunu ifade eden Tanrıverdi, şunları kaydetti:

‘’Kuruluşunda, ülkeler arasındaki anlaşmazlıkların ve kavgaların çözümü gibi insanî bir yönü bulunan BM’nin, söz konusu Ortadoğu olunca harekete geçmemesi, açıkça BM’nin ilkelerinin ve yapısının yeniden sorgulanmasını gündeme getirmektedir. BM, İsrail’in insanlık dışı, acımasız operasyonlarına ‘dur’ demelidir. Bosna’ya, Afganistan’a ve Lübnan’a gönderdiği gibi Filistin’e de barış gücü göndermelidir.’’

Tanrıverdi, ABD Başkanı Bush’un senato seçimlerinde ağır bir yenilgiye uğramasının; İsrail’in Filistin’lilere karşı uyguladığı politikayı destekleyen Bush’un bu politikasının ABD halkınca tasvip edilmediğini gösterdiğini ifade etti. Saddam Hüseyin’in idam kararının verildiği Irak’ta sonuç almak isteyen ABD’nin, önce Filistin sorununu çözmesi gerektiğini ifade eden Tanrıverdi, ‘’Filistin meselesi çözülmeden, Ortadoğu’da ve Irak’ta kalıcı barış sağlanamaz’’ dedi.

/ ANKARA

10.11.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  BM, İsrail’e ‘dur’ demeli

  Gül: Önemli olan müzakereleri tamamlamak

  AB’den son uyarı

  Borrell insan hakları konusunda ikaz etti

  Derviş: Uçurum derinleşti

  Arınç: Fransa Cezayir'den özür dilemeli

  YSK: Seçimlere hazırız

  Başörtüsü özgüven kazandırıyor

  THY, bu yıl 100 bin hacı adayı taşıyacak

  Hediyelikleri Türkiye’den

  Meteorolojiden yağış uyarısı

  Şemdinli’de temyiz duruşması seneye

  İletişim vergisinde indirim 2007'de

  Hastalara internet servisi

  “Deh!” deyip okula gidiyorlar

  Annelere diploma seferberliği


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004