Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 15 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Irakzede Bush’un yeni hedefi İran

ABD Başkanı George Bush, nükleer çalışmalarından vazgeçmeyi reddeden İran’ın, ekonomik tecritle tehdit edilmesini istedi. Bush, İsrail Başbakanı Ehud Olmert’le Beyaz Saray’da bir araya geldikten sonra basına yaptığı açıklamada, “Uranyum zenginleştirme programına devam etmesi halinde İran, ekonomik tecritle karşı karşıya bırakılmalı” dedi.


Şam: Kapılarımız açık!

Suriye’nin, ABD’nin Irak’ın istikrara kavuşturulması konusunda yardımını isteyebileceğine yönelik açıklamalardan memnun olduğu ve Washington’un Şam yö

Bir İsrail vahşeti daha

İsrailli insan hakları kuruluşu B’Tselem, İsrail askerlerinin geçen hafta Batı Şeria’da yaralı iki Filistinliyi infaz ettiğini bildirdi. B’Tselem, söz


  AP'deki Rum parlamenterlere fırça

Avrupa Parlamentosundaki (AP) muhafazakar grup üyesi İngiliz parlamenter Geoffrey Van Orden, AP’deki Rum parlamenterleri, Türkiye ve AB arasındaki ilişkileri haksız yere engellemekle suçladı.


  Rum yönetimi oyunun sonuna geldi

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, “Türkiye Cumhuriyeti’nin Avrupa Birliği’ne (AB) tam üyelik görüşmelerinin başlama sürecini, ‘ozmosis’e yönelik politikasını Türk tarafına dayatmak için kullanmaya çalışan Kıbrıs Rum yönetimi, artık bu oyunun sonuna geldi” dedi.


  Washington, İran’da rejim değişikliğinden vazgeçti

ABD’nin Yakındoğu işlerinden sorumlu Dışişleri Bakanlığı yetkilisi James Jeffrey, ‘’İran’da rejim değişikliği arayışında değiliz, istediğimiz davranış değişikliği’’ derken, BM’den İran’a yaptırım kararı çıkması durumunda Türkiye’nin de bu yaptırımlara destek vermesini beklediklerini söyledi.


  Irak’ta millî felâket

Irak’ta mezhep kavgalarından dolayı Bakuba ve Bağdat şehirlerinde 135 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.


  Howard son Neocon!

Avustralya Başbakanı John Howard, “Suriye ve İran’dan Irak’taki şiddetin sona erdirilmesine yardımcı olmasını beklemeyin” dedi.


  Nasrallah: Sinyora gidecek

Suriye yanlısı Hizbullah örgütünün lideri Hasan Nasrallah, Lübnan’daki Fuad Sinyora hükümetinin gideceğini ve yerine “temiz bir kabinenin” geleceğini söyledi.


  Rusya’da harem-selamlık

Rus demiryolları şirketi yolcu vagonlarında bay ve bayan yolcuları ayrı ayrı oturacakları şekilde yeni bir düzenlemeye gideceklerini açıkladı. Rus şirketi haremlik selamlık usulüne geçiş kararını almalarına gerekçe olarak ise bayan yolculardan gelen yoğun talepleri gösterdi.


  Kubad Talabani’den ABD ordusuna açık dâvet

Irak Devlet Başkanı Celal Talabani’nin oğlu, Irak Kürdistan Yurtseverler Birliği’nin (IKYB) Washington temsilcisi Kubad Talabani, ABD’nin Irak’taki askeri güçlerini yeniden konuşlandırmaya karar vermesi durumunda bu güçlerin kuzey Irak’a yerleştirilmesini destekleyeceklerini söyledi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004