Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 15 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Gül: Rumların şantajlarına boyun eğmeyiz

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Kıbrıs Rum yönetiminin, Kıbrıs meselesini BM zemininden AB zeminine çekerek Türkiye’nin AB’ye üyelik sürecinde tek taraflı tavizler elde etmeye çalıştığını belirterek, “Bu çıkmaz bir yoldur ve Türkiye bu tür şantajlara asla boyun eğmeyecektir” dedi.


Günlük suç sayısı 2191

Türkiye’de geçen yıl her gün ortalama 1336 suç işlenirken, bu yılın 9 ayında bu rakam 2191’e yükseldi. Emniyet Genel Müdürlüğünün verilerine göre, geç

28 Şubat konsepti iflâs etmiştir

Tüm İlahiyat Fakülteleri ve Yüksek İslam Enstitüleri Mezunları Derneği (TİYEMDER) Genel Başkanı Selahaddin Yazıcı, suç işleme oranlarının geçen yıldan


  Arınç'tan Fransa'ya: Siz de arşivlerinizi açın

TBMM Başkanı Bülent Arınç, Fransa Parlamentosuna, “Siz de bizim gibi arşivlerinizi açın. Geçmişte yönettiğiniz ülkelerde neler yaptığınızı tüm dünyaya gösterin. Bakalım bizim gibi tüm halklara, dinlere, ırklara barış ve huzur mu vermişsiniz, yoksa başka bir şey mi yapmışsınız” diye seslendi.


  Askıya alma yok

Fransa’nın AB işlerinden sorumlu bakanı Catherine Colonna, hiçbir üye ülkenin, Kıbrıs konusunda olumsuz bir sonuç halinde Türkiye’nin AB’ye katılım müzakerelerinin askıya alınmasından yana olmadığını ve böyle bir teklif getirmediğini belirtti.


  ‘Askı’ felâket olur

Belçika Dışişleri Bakanı Karel De Gucht, Türkiye’nin AB‘ye katılım müzakerelerinde bir ‘’kesinti’’ yaşanmasının ‘’felaket’’ olacağını söyledi.


  Hükümet samimiyetini göstersin

KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul ve TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı, ‘’Hükümet, demokrasi konusundaki söyleminde samîmî ise yapması gereken şey, düşünce ve ifade özgürlüğünü engelleyen 301. maddeyi kaldırmaktır’’ dedi.


  Mağden'e 288 beraati

Hakkında “hakaret" ve "adlî yargılamayı etkilemeye teşebbüs" iddialarıyla açılan iki dâvâdan beraat eden Perihan Mağden, “8 yıl süren bir dâvâyla ilgili yazı yazmak 'adlî yargılamayı etkilemek' olarak adlandırılıyor. 288, 301 kadar tehlikeli bir madde" dedi.


  Başkale’de 1 er şehit

Van’ın Başkale ilçesinde İran sınırından Türkiye’ye geçmek isteyen silahlı grup ile çıkan çatışmada 1 er şehit oldu.


  ‘El Kaide’ ve ‘Küre’de 15 tahliye

Terör örgütü El Kaide’nin Türkiye yapılanması içinde faaliyet gösterdikleri, İstanbul’da 15 ve 20 Kasım 2003 tarihlerindeki bombalı saldırılara karıştıkları öne sürülen 73 sanıkla birlikte yargılanan Suriye uyruklu Louai Sakka’nın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılması istendi.


  İstanbul, 2010 yılı Avrupa’nın kültür başşehri seçildi

İstanbul’un “2010 Avrupa Başkenti” seçildi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “İstanbul olarak bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz organizasyonlarla dünyaya damgamızı vurduk, bu konuda da iz bırakacağız” dedi.


  İstanbul, Avrupa Bölgesel Meclisine üye oldu

İstanbul, 30 ülkeden 255 bölgenin ve 12 uluslararası örgütün üye olduğu Avrupa Bölgesel Meclisi’ne (AER) kabulu edildi.


  Depremde erken tahmin umudu

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Elektrik-Elektronik Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Berk Üstündağ başkanlığında yürütülen, ‘’Kayaç Gerginlik İzleme Yöntemi ile Deprem Tahmini Projesi’’ kapsamında elde edilen verilerle 5 büyüklüğünün üzerindeki depremlerin 12-24 saat öncesinde yüzde 75 oranında kestirilebildiği bildirildi.


  ‘Kadavra bağışı’ sıkıntısı

Gaziantep Üniversitesi (GAZÜ) Tıp Fakültesi Anatomi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Erdem Gümüşburun, kadavra konusunda yaşanan sıkıntıyı Türkiye’de sadece birkaç üniversitenin çözebildiğini söyledi.


  Bilinçsiz ilâç kullanımı ciddî risk

Bilinçsiz ilâç kullanımının, önemli sağlık sorunlarına sebep olabileceği bildirildi.


  Lösemi tedâvisinde aile yalnız değil

Son günlerde bir televizyon dizisiyle gündeme gelen ve sadece ilâç gideri 50 bin YTL’yi bulan lösemi (kan kanseri) tedavisinde ailenin artık çaresiz bırakılmadığı bildirildi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004