Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 15 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

DÜNYA ŞAMPİYONU İLE PROVA

Avrupa Şampiyonası elemelerinde grubunda lider durumda bulunan Millîler, Yunanistan ve Norveç maçlarının provasını Dünya Şampiyonu İtalya deplasmanında yapıyor.

(A) Milli Futbol Takımı, bugünkü maçla birlikte, 430. karşılaşmasına çıkacak. Türk Milli Takımı, 83 yıllık tarihinde, geride kalan 429 maçta, 149 galibiyet, 100 beraberlik alırken, 180 kez de rakiplerine yenildi. Ay-yıldızlı ekip, bu maçlarda toplam 547 gol atarken, kalesinde 669 gol gördü. Türk Milli Futbol Takımı’nın 83 yıllık tarihinde oynadığı toplam 429 maçtan 206’sını özel karşılaşmalar oluşturdu. Ay-yıldızlı ekip özel maçlardan 67’sini kazanıp, 82’sini yitirirken, 57 kez de beraberliği bozamadı. Türkiye, özel milli maçlarda toplam 252 gol atıp, kalesinde 321 gol gördü.

Milliler kaleyi kapattı

(A) Milli Futbol Takımı, son maçlarda kalesini rakip forvetlere kapattı. Türk Milli Takımı, 3’ü resmi, 1’i özel olmak üzere yaptığı son 4 maçta da kalesinde gol görmedi.4 Haziranda Almanya’da Makedonya ile yapılan maçta 81. dakikada Maznov’un golüne engel olamayarak 1-0 yenilen ay-yıldızlı ekip, daha sonra oynadığı maçlarda gol üzüntüsü yaşamadı.

Hamit’in durumu bugün belli oluyo

(A) Milli Futbol Takımı, İtalya ile yapacağı özel maçın ilk çalışmasını maçın oynanacağı statta yaptı. Bergamo Azurri Stadı’nda Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim yönetiminde yapılan ve yaklaşık 1.5 saat süren çalışmaya Hamit Altıntop dışında bütün futbolcular katıldı. Çalışmada futbolcularına çift kale maç yaptıran Terim, maçın taktiği ile tekniği üzerinde durarak, hücum ve savunma oyuncularına da çeşitli uyarılarda bulundu. Terim, sık sık maçı durdurarak oyuncuları uyardı.

Takımının son oynadığı lig maçında sağ arka adalesine zorlanma olan Hamit Altıntop, fizyoterapist gözetiminde koşu yaptıktan sonra hafif bir çalışma gerçekleştirdi. Milli takım doktoru, Hamit’in oynayıp oynamayacağının, maç saatinde belli olacağını söyledi.

İtalya'ya karşı hiç maç kazanamadık

(A) Milli Futbol Takımı, deplasmanda İtalya ile yapacağı özel maçta, bu ülke milli takımına karşı olan şanssızlığını kırmak istiyor. Türk Milli Takımı, İtalya ile 3’ü (B) milli takım olmak üzere, şimdiye dek yaptığı 12 maçtan hiçbirinde galip gelemedi.

15.11.2006


 

Deivid: Derbiyi kazanmalıyız

Fenerbahçeli futbolcu Deivid De Souza, hafta sonu Beşiktaş ile yapacakları derbi maçtan alacakları 3 puanın, şampiyonluk mücadelesinde yollarına daha rahat devam etmeleri açısından önemli olduğunu söyledi.

Brezilyalı futbolcu, Samandıra Tesisleri’ndeki antrenmanın sonunda basın mensuplarının sorularını cevapladı. Derbi maça gereken önemi gösterdiklerini ve alacakları 3 puanın ligde Fenerbahçe’yi güzel bir konuma getireceğini bildiklerini ifade eden Deivid, ‘’Bu tip derbilerde 3 puan kazanmak her takım için süperdir. Gücümüz ve kalitemiz var. Bu maçtan 3 puan alıp yolumuza daha rahat devam etmek istiyoruz’’ diye konuştu.

15.11.2006


 

35 yaşında teknik direktör

Turkcell Süper Lig’de, Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun (35) en genç, Kayseri Erciyesspor Teknik Direktörü Werner Lorant (58) ise en yaşlı teknik adam olarak göze çarpıyor.

Türk hocaların yanı sıra Brezilyalı, Belçikalı, Fransız, İtalyan ve Boşnak teknik direktörlerin de görev yaptığı Turkcell Süper Lig’de, Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun (35) en genç, Kayseri Erciyesspor Teknik Direktörü Werner Lorant (58) ise en yaşlı teknik adam olarak göze çarpıyor. Tecrübeli teknik adamların yanı sıra genç teknik direktörlerin de görev yaptığı ligde, 10 Türk, 3 Boşnak, 1 Brezilyalı, 1 Fransız, 1 Belçikalı, 1 İtalyan, 1 de Alman teknik adam başarı için ter döküyor.

Antalyaspor’u çalıştıran 53 yaşındaki Yılmaz Vural ligde görev yapan en yaşlı Türk teknik adam olarak göze çarparken, Gaziantepspor’un 46 yaşındaki İtalyan teknik direktörü Walter Zenga yabancı teknik adamların en genci durumunda.

15.11.2006


 

Barça revire döndü

İspanya 1. Futbol Ligi’nin (La Liga) lideri FC Barcelona’da sakatlıklar arka arkaya gelirken, Samuel Etoo ve Leo Messi’nin ardından Javier Saviola ve İspanyol Andres İniesta da sakatlandı.

Sahasında oynadığı maçta Real Zaragoza’yı 3-1 yenen Barcelona, liderlik koltuğuna oturmasına rağmen en değerli oyuncularını kaybetti. Sol ayağında kırık meydana gelen Messi yarın ameliyata alınacak ve 3 ay sahalardan uzak kalacak. Bacağındaki biceps kaslarında zedelenme olan Saviola’nın tedavisinin de 4 ile 6 hafta süreceği belirtilirken, milli takıma alınan İniesta’nın bacak kaslarında zorlanmadan kaynaklanan problem olduğu ve milli takım kampını terk ederek Barcelona’ya döndüğü bildirildi.

15.11.2006


 

USA Today, Mehmet Okur’u tanıttı

USA Today, Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi NBA’in gelecek vaat eden yıldız adaylarından Mehmet Okur’u tanıtan bir yazı yayımladı.

azıda, Okur’un fiziksel özellikleri, Türkiye ve NBA kariyeri, oyun tarzı ve istatistikleriyle ilgili ayrıntılı bilgiler verildi.

Mehmet Okur’un, NBA kariyerine, 2001’de Detroit Pistons’da başladığı ve iki sezon sonra, 50 milyon dolar karşılığında 6 yıllığına Utah Jazz’a transfer olduğu hatırlatılan yazıda, Türk basketbolcunun sayı üretmedeki yeteneğine değinildi.

15.11.2006


 

Efes, TAU önünde

Efes Pilsen Basketbol Takımı, ULEB Erkekler Avrupa Ligi (A) Grubu’ndaki 4. maçında bugün deplasmanda İspanyol temsilcisi TAU Ceramica ile karşılaşacak.

Lacivert-beyazlılarda, kadro dışı bırakılan Jenkins ile geçirdiği ameliyat sonrası henüz tedavisi tamamlanmayan Granger dışından eksik oyuncu bulunmuyor. Mücadele TSİ 21.45’te başlayacak. Efes Pilsen, bu akşamki karşılaşmayla Avrupa kupalarındaki 357. maçına çıkıyor. Lacivert-beyazlılar, Avrupa kupalarında bugüne kadar yaptıkları 356 maçın 226’sını kazanırken, 130 maçta ise salondan yenilgiyle ayrıldı.

15.11.2006


 

Hido’dan 7 sayı

ABD Profesyonel Basketbol Ligi’ne 3 maçla devam edildi. Hidayet Türkoğlu’nun formasını giydiği Orlando Magic, deplasmanda Boston Celtics’i 92-89 yenerken, milli basketbolcu 7 sayı, 4 ribaunt ve 1 asistle oynadı.

Karşılaşmaya ilk 5’de başlayan ve 36 dakika sahada kalan Türkoğlu, 2 kez kullandığı 3 sayılık atışlardan isabet bulamazken, 7 kez kullandığı 2 sayılık atışlarda ise 3 kez başarılı oldu. Türkoğlu, 1 kez kullandığı serbest atışı da sayıya çevirince karşılaşmayı 7 sayıyla tamamladı.

15.11.2006


 

Beşiktaş’ın FIBA sınavı

Beşiktaş Cola Turka Bayan Basketbol Takımı, FIBA Bayanlar Avrupa Kupası (B) Grubu’ndaki ikinci maçında bugün İstanbul’da Yunanistan’ın Kastoria takımıyla karşılaşacak.

BJK Akatlar Spor ve Kültür Kompleksi’ndeki karşılaşma saat 20.00’de başlayacak. Siyahbeyazlılar gruptaki ilk maçlarında deplasmanda Romanya’nın Olympia takımını 92-69 yenerken, Yunan temsilcisi de ilk maçında kendi evinde İsrail’in Elitzur Achva Ramla takımını 78-72 mağlup etti.

15.11.2006


 

Ersen Martin F. Bahçe maçına yetişecek

Trabzonspor’un geçen hafta Antalyaspor ile yaptığı maçta burnuna aldığı darbe sonucu oyundan çıkmak zorunda kalan Ersen Martin’in sakatlığının giderilmesi için küçük bir ameliyat geçireceği bildirildi.

Kulüp sağlık kurulu başkanı Köksal Güney, bordo-mavili kulübün internet sitesinde yaptığı açıklamada, Ersen Martin’in İstanbul’da Memorial Hastanesi’nde kontrolden geçtiğini belirterek, ‘’Oyuncumuzun daha önce aldığı darbe sonucu burnundaki çatlak kemiğin bir miktar ayrıldığı tespit edildi. Ayrılan bu kemiği yerine oturtmak için Ersen, yarın küçük bir ameliyat geçirecek’’ dedi.

Güney, Ersen Martin’in 1 haftalık tedavi sonucunda tekrar eski sağlığına kavuşacağını belirterek, ‘’Kendisi Sivasspor maçında oynayamayacak ama her şeyin yolunda gitmesi durumunda Fenerbahçe karşısında takımdaki yerini alacak’’ diye konuştu.

15.11.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004