Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 17 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Reel sektör zorda

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Mustafa Koca, faizden ve sıcak paradan geçinenlerin halinden memnun olduğuna dikkat çekerek, reel sektörün çok yüksek bir metanet göstererek ayakta kalmaya çalıştığını söyledi.

ASKON Genel Başkanı Koca, yaptığı açıklamada sürekli kamu kesiminin sorunlarının ve faiz, döviz borsa üçgenin konuşulduğunu belirterek, artık zor durumda olan reel kesimin konuşulması gerektiğini kaydetti.

Bir ülkede reel sektörün dengeleri tutturamamasının ve sürekli portföy yatırımlarının şamatası altında kalmasının, istikbalinin karanlık ve belirsiz olacağını gösterdiğini vurgulayan Koca açıklamasına şöyle devam etti; “Ülkede faizcilerin durumu son derece iyi, keyfleri yerinde oranlar oldukça yüksek ve kamu kağıtlarından dolayı aldıkları faizden vergi dahi vermiyorlar. Ülkede sıcak paracıların durumu iyi piyasaları manipüle edebiliyorlar ve canları istediği zaman tokat çarpıp kaçabiliyorlar. Borsayı kimlerin nasıl yönettiği konusunda zaten hiç emin olamadık. Yakın zamanda ortaya çıkan sıkandalar endişelerimizi pekiştirdi. Ama sesleri çok çıkıyor ve herkes onlarla ilgili.

2001’i kimseye hatırlatmak gibi bir niyetim yok, şartlar da çok farklı ama, reel sektör çok yüksek bir metanet göstererek ayakta kalmaya çalışıyor. Bunun anlaşılması lâzım. Bu meselenin konuşulması lazım. Daha farklı nasıl bağırabiliriz bilmiyorum ama, ey yetkililer artık sesimizi duyun. Bu durumun böyle uzun vadeli hatta orta vadeli gitme şansı yok.”

Reel sektörün şartlarının rekabete uygun olmadığını, vergi avantajını kullanamadığını ve sağlıklı işleyen teşvik sistemi olmadığını da kaydeden Koca şunları söyledi; “Şu anda istihdam üzerindeki yük konusunda şampiyonuz. Oran net ücrete göre yüzde 74.1 bu korkunç bir durum. OECD ortalaması yüzde 38.3, AB 15’ler ise, yüzde 46.2. daha ileri söylenecek söz yok aslında. Artık reel sektör konuşalım. Eğer biraz daha konuşamaz isek. İthalatın hücumu ile zaten konuşacak bir şeyimiz kalmayacak.”

Yeni Asya / İSTANBUL

17.11.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Reel sektör zorda

  Üç yılda 1.6 milyon kişiye iş

  IMF: Enerji yükü tüketiciyle paylaşılmalı

  IMF haddi aşmasın

  Geçici işçilerin kadrosu ertelenmemeli

  İstanbul’da suya zam geliyor

  Akenerji iki santralini kapatacak

  WEM fuarı aydınlatıyor

  Trabzon’un geleceği değişecek


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004