Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 18 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

DERBİDE KALECİ ALARMI

F.Bahçe-Beşiktaş derbisi öncesinde kaleciler güven vermiyor. F.Bahçe'de Rüştü'nün sakatlığı yüzünden derbide kaleyi koruması kesinleşen Volkan son maçlarda yaptığı hatalarla dikkat çekiyor. Beşiktaş'ta ise Runje yediği hatalı gollerle haftalardır taraftarların tepkisine neden oluyor.

Süper Lig'de Fenerbahçe ile Beşiktaş takımları arasında 19 Kasım Pazar günü yapılacak derbi maç öncesi ezeli rakiplerin kalecileri taraftarlarına güven vermiyor. Fenerbahçe'de, Rüştü'nün milli maçta ciddi biçimde sakatlanması ve en az 5-6 ay sahalardan uzak kalacağının açıklanmasıyla derbide kaleyi koruması kesinleşen Volkan Demirel, Fenerbahçe ve son İtalya milli maçında yaptığı hatalarla dikkat çekiyor. Beşiktaş'ta ise Hırvat kaleci Vedran Runje, yediği hatalı gollerle siyah-beyazlı taraftarların haftalardır tepkisine neden oluyor.

VOLKAN BU SEZON 6 MAÇ OYNADI

Fenerbahçe'nin milli kalecisi Volkan Demirel, bu sezon geride kalan 13 lig maçından 6'sında kaleyi korudu. Gençlerbirliği maçında sakatlanan Rüştü'nün yerine 60. dakikada oyuna giren 25 yaşındaki Volkan, görev yaptığı 6 lig maçında toplam 480 dakika kaleyi korudu ve 5 gol yedi.

RUNJE TARAFTARLARIN HEDEFİ

Beşiktaş'ın sezon başında renklerine kattığı Hırvat kaleci Vedran Runje ise siyah-beyazlı takımın yaptığı 13 lig maçında da görev yaptı. Toplam 1170 dakika kaleyi koruyan 30 yaşındaki Runje, kalesinde 14 gol görürken, yediği hatalı gollerle zaman zaman taraftarların protestolarına hedef oldu.

KASIM AYINDA BEŞİKTAŞ ÜSTÜN

Öte yandan Fenerbahçe ile Beşiktaş takımları arasında 19 Kasım Pazar günü yapılacak derbi maçın oynanacağı kasım ayındaki ezeli rekabette Beşiktaş'ın sayısal üstünlüğü bulunuyor. Ezeli rakipler bugünü dek kasım aylarında toplam 34 karşılaşmaya çıkarken bunlardan 11'ini Beşiktaş, 9'unu Fenerbahçe kazandı, 14 maç da berabere sonuçlandı. Kasım ayında Beşiktaş'ın toplam 40 golüne, Fenerbahçe 37 golle yanıt verdi. Bu arada iki takım arasında kasım ayında yapılan son 9 maçtan 6'sı berabere tamamlandı.

F.BAHÇE EVİNDE DAHA BAŞARILI

Fenerbahçe kendi evinde başarılı sonuçlara imza atarken, Beşiktaş ise deplasmanlarda kazanmakta zorlanıyor. Derbi maça ev sahipliği yapacak olan lider Fenerbahçe, bu sezon lig maçlarında kendi evinde 6 maça çıkarken, bunlardan 5'ni kazandı, 1'ini yitirdi ve 15 puan topladı. Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda lig maçlarında toplam 20 gol atan sarı-lacivertliler, kalesinde ise 6 gol gördü. Beşiktaş ise bu sezon rakip sahalarda toplam 6 maça çıkarken, bu karşılaşmalarda 2 galibiyet, 2 yenilgi, 2 de beraberlik aldı ve 8 puan toplayabildi. BJK İnönü Stadı dışında toplam 8 gol atan siyah-beyazlılar, 7 golü de kalelerinde gördü.

Fatih DOYURAN

18.11.2006


 

Sahte bilet almayın

F.Bahçe Kulübü, derbi maçı öncesinde sahte bilet ve karaborsa uyarısında bulundu. Açıklamada "Bazı kişilerin stat çevresinde karborsa veya sahte bilet satışı yapmaya çalıştığı yönünde şikayetler sürüyor"" denildi. Bilet fiyatları 45-350 YTL arasında değişiyor.

Fenerbahçe Kulübü, Beşiktaş ile yapacakları derbi maç öncesi bazı kişilerin stat çevresinde karaborsa veya sahte bilet satışı yapmaya çalıştığı yönünde şikayetler aldıklarını belirterek, taraftarları uyardı. Kulübün resmi internet sitesinde yapılan açıklamada, derbi maçın biletlerinin Biletix gişelerinden satılmaya devam ettiği vurgulanarak, ''Buna rağmen taraftarlarımıza karaborsa veya sahte bilet satışı yapmaya çalışan bazı kişilerin stat çevresinde fahiş fiyatlarla bilet satmak istedikleri yönünde şikayetler sürüyor'' denildi.

Açıklamada, güvenlik güçleri ile kulübün özel güvenlik elemanlarının kontrollerine rağmen sahte bilet alan taraftarların karşılaşmayı izleyemeyeceği belirtilerek, ''Sahte bilet baskılarının orijinallerinden ayrılması çıplak gözle mümkün değil. Turnikelerde bu biletlerin elektronik ortamda geçerlilikleri mümkün olmayacağı için bu biletleri satın alan taraftarlar karşılaşmayı izleyemeyecek'' denilerek taraftarlar uyarıldı.

Öte yandan ezeli rakipler arasındaki mücadeleye, ilginin geçen sezonlara göre az olması dikkat çekiyor. Karşılaşmaya 1 gün kala halen Biletix'ten sürüyor. Fiyatları 45-350 YTL arasında değişiyor.

18.11.2006


 

Tümer: Derbide özel ilgi istiyorum

Sezon başında Beşiktaş'tan Fenerbahçe'ye transfer olan Tümer Metin, 19 Kasım Pazar günü eski takımına karşı yapacakları maçın kendisi için ayrı bir önem taşıdığını belirterek, ''Camianın ve giydiğim formanın hakkını vereceğim'' dedi.

Kulübün resmi internet sitesinde yaptığı açıklamada, Beşiktaş maçının kendisi için anlamının çok büyük olduğunu belirterek, ''Ne konuşursam konuşayım her yere çekilebilir bir durumum var. Zemin bu anlamda çok kaygan. Sezon başında yapılan camia değişikliğinin ve o dönemin yankılarının devam etmesi açısından benim için son derece önemli bir maç'' diye konuştu.Beşiktaş ile yapacakları derbi maç öncesi taraftarlara da seslenen Tümer, ''Derbide taraftarlarımızdan özel ilgi istiyorum'' dedi. Tümer, takımın genel havasının iyi olduğunu kaydederek, ''Yapılan eleştirileri fazla okumuyorum ama takımın genel havası son derece iyi. Şu anda Denizlispor maçı ve ondan önceki maçlar önemli değil. Bir derbi var önümüzde ve derbilerin havası hep bir başka olmuştur. Dolayısıyla pazar günü oynayacağımız maçta derbi havası yaşanacak. Biliyorum ki o maçta stat tıklım tıklım olacaktır. Ben biraz daha özel ilgi istiyorum açıkçası. Çünkü sahaya çıktığımda yaşayacaklarımı biliyorum. Bu benim için son derece önemli. Taraftarlarımız desteklerini esirgemesinler'' şeklinde konuştu.

18.11.2006


 

G.Saray Antalya'da 3 puan peşinde

Galatasaray ile Antalyaspor, yarın yapacakları maçla birlikte, ligde 25. kez karşı karşıya gelecek. Atatürk Stadında saat 19.00'da başlayacak karşılaşmayı Bülent Yıldırım yönetecek.

İki takım arasında ligdeki mücadele 1982-1983 sezonunda başlarken, Galatasaray, rakibini iç sahada 2-0, deplasmanda da 1-0 yenmişti. Tarafların ligde şimdiye dek yaptığı 24 lig maçının 18'ini Galatasaray, 3'ünü Antalyaspor kazanırken, 3 karşılaşmada da taraflar birbirlerine üstünlük kuramadı. Sarı-kırmızılıların attığı toplam 50 gole karşılık, kırmızı-beyazlılar 18 gol kaydetti.

LİGDE DİĞER MAÇLAR

14.00 Kayseri-Vestel Manisa: Cem Deda

14.00 Sakarya-Ankaragücü: Barış Şimşek

14.00 Gençlerbirliği-Konya: Tolga Özkalfa

LİG A'DA BU HAFTA

18 Kasım Cumartesi:

13.00 Kocaelispor-Uşak (İsmetpaşa)

19 Kasım Pazar:

13.30 Türk Telekom-İstanbul (Telekom)

13.30 Altay-Akçaabat Sebat (Alsancak)

13.30 Samsun-Karşıyaka (19 Mayıs)

13.30 Malatyaspor-Orduspor (İnönü)

13.30 Diyarbakı-İstanbul B.Bld. (Atatürk)

13.00 Kasımpaşa-Mardinspor (RTE)

13.30 Elazığspor-Eskişehirspor (Atatürk)

20 Kasım Pazartesi:

20.00 G.Antep B.Bld.-G.OFTAŞ (Kamil Ocak)

18.11.2006


 

Marcelihno: Trabzon'da mutluyum

Trabzonspor'un Brezilyalı oyuncusu Marcelinho, Türkiye'de ve Trabzonspor'da olmaktan mutlu olduğunu söyledi.

Marcelinho, bordo-mavili kulübün internet sitesinde yaptığı açıklamada, Türkiye'de ve Almanya'da yayın yapan herhangi bir gazete veya dergiye röportaj vermediğini belirterek, ''Kaldı ki Türkiye'de ve Trabzon'da fazlasıyla mutluyum. Trabzonspor'a vereceğim daha çok hizmetim var. Şuan tam kapasitemin yüzde 50'sini sahaya yansıtıyorum'' dedi. Antrenmanlarda iyi çalıştığını belirten Marcelinho, kısa zaman içerisinde adaptasyonunu tamamlayarak zirveye ulaşacağını da sözlerine ekledi.

18.11.2006


 

Terim uyarmalı

Milli Takımımız son şampiyon İtalya karşısında geçer not aldı. Maçın bütününde topa sahip olma, pres yapma, yardımlaşma kriterlerinde rakiplerine üstünlük sağladılar. Fatih Terim, İtalya karşısında, Mart'ta oynayacağımız maçların provasını yaptırdı adeta. Ama ilk maçımız Yunanistan'la. Bu maçta Emre oynayamayacak. Emre'yi Norveç'e hazırlıyor olabilir. Fakat bence Yunanistan maçı daha önemli. En azından ikinci devre Emre'nin yerine düşündüğü oyuncuyu koyabilirdi ki, bu oyuncunun Nuri Şahin olduğunu sanıyorum. Daha iyi olurdu. Önümüzdeki Gürcistan maçında umarım bunu yapar.

Fatih Terim gelinen noktada takımın yapısını mücadeleci, çabuk oyunculardan oluşturdu. Arda, Sabri, Tuncay, Emre, İbrahim bu özellikleriyle ön plana çıkan milli oyuncular. Aurelio çabuk değil fakat mücadeleci. Tek forvet oynayan Hakan Şükür, bu gurubun dışında daha farklı özellikleri olan oyuncu. Hava toplarında tek başına rakibi zorlayıp, bol çapraz koşu yaparak arkasından gelen oyuncuların rakip defansa sızmalarını sağlıyor. Defansın göbeğinde oynayan Gökhan ve Servet, yerlerine ve birbirlerine uyumları artmış. Birbirlerini tamamlamaları bu maçta daha sağlıklıydı.

Milli Takımız bu maçta 4-5-1 dizilişi ile oynadı. Maçın ilk yarısında en önemli olay Rüştü'nün sakatlanmasıydı. Akabinde yerine giren Volkan'ın yaptığı inanılmaz hataydı. Eğer Vokan bu hatayı oyuna girdiğini takip eden 10 dakika içinde yapsaydı, ısınamadı da hata yaptı derdim. Volkan maçın havasını yakalayamadığı için bu hatayı yaptı. Rahat olması güzel. Ancak bu kadar fazlası laubalilikle anlatılabilir.

Fatih Terim, Emre'ye sıkı nasihatte bulunmalı. Özel izinle bu maçta oynayan Emre iki defa öyle kritik cezayı mucip hareket yaptı ki, akıl alacak gibi değil. Ayrıca Sabri'nin kulağı da çekilmeli. Neredeyse hakemi dövecekti. İsviçre maçında olanlardan sonra gözler bizim üzerimizde. Kaldı ki, bu maçtaki hakem İsviçre'liydi. Hâlâ akıllanmadıysak bunun faturasını bize çok ağır ödetirler. Aman dikkat.!

Said OKUR

18.11.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004