Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 18 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Şûrâ’da geri adım: Katsayı kalıyor

17. Millî Eğitim Şûrâsı’nda, en fazla tartışılan, “üniversiteye girişte katsayı uygulaması” ile ilgili komisyon kararı, Genel Kurul’da değiştirildi. Genel Kurul, “yükseköğretime girişte öğrencilerin liseden mezun oldukları alanın devamı niteliğindeki alanlara geçişlerinde mevcut katsayı farkının kaldırılması ve ek puan verilmesini” karara bağladı.


Değişiklik yetmiyor

İnsan Hakları Ortak Platformu temsilcileri, başta 301. madde olmak üzere ifade özgürlüğünün önündeki kısıtlamalar konusundaki endişelerini paylaşmak i

DYP: Katsayı adaletsizliğinin çözüm yeri Meclis

DYP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, “iktidarın şuranın gölgesine saklanarak millete mesaj vermeye çalıştığını” ifade ederek, “Haksızlığı çözmenin


  Dink: Engel kalksın, ödül almayalım

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink, Hollanda’nın uluslar arası yardım kuruluşlarından Oxfam Navib’ın kendisine verdiği ‘’Pen Awards Ödülü’’nü almak üzere bu ülkeye gitti. Adalet Bakanı Cemil Çiçek’in “301 sayesinde insanlar ödül alıyorlar” sözlerine değinen Dink, ‘’Biz her şeye razıyız. 301’i kaldırsın biz ödül almayalım” dedi.


  Mazeret üretmeyin, 301’i kaldırın!

Düşünce özgürlüğü için mücadele veren kuruluşlar, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan’ın, İsveç’teki temasları sırasında “Türklüğe hakareti” de düzenleyen 301. maddesinde değişiklik yapılması için daha fazla destek istemesini “Daha önceki desteklerimiz ne oldu? Mazeret üretmeyin 301'i kaldırın” tepkisiyle karşıladılar.


  Avrupalılar Türkiye’yi tanımıyor

Avrupa Parlamentosu AP Hıristiyan Demokrat grubu üyesi Macar Peter Olajos, Avrupa halkın Türkiye hakkında yeterince bilgiye sahip olmadığını söyledi.


  Verheugen: Türkiye’ye yardımcı olmalıyız

AB Komisyon Başkan Yardımcısı Günter Verheugen, Türkiye’nin Avrupa yolunda cesaretlendirilmesi ve desteklenmesi gerektiğini söyledi. Verheugen, Kıbrıs konusundaki ihtilâf sebebiyle Türkiye’ye ültimatom verilmesinden yana olup olmadığı şeklindeki bir soruyu, “Türkiye’yi Avrupa yolunda cesaretsiz değil, cesaretli kılmalı ve yardımcı olmalıyız” dedi.


  TEM yolunda büyük kaza

Selimpaşa-Silivri arasında dün sabah 07.00 sıralarında yoğun sisin de etkisiyle TIR, kamyon, yolcu otobüsü ve otomobillerden oluşan 104 araç zincirleme olarak çarpıştı. Kazada 33 kişi yaralandı.


  CHP bildiğiniz gibi

CHP TBMM Grup Başkanvekili Ali Topuz, Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili olarak ‘’Cumhurbaşkanlığı makamına, Recep Tayyip Erdoğan ve Bülent Arınç veya onlara benzeyen birini getirdikleri takdirde, artık laik demokratik Cumhuriyetin adı fiilen değişmiş demektir’’ dedi.


  Özdağ'a mahkeme engeli

Yarın gerçekleştirilecek MHP 8. Olağan Kongresi öncesi partide sular durulmuyor. Ankara 24. Asliye Hukuk Mahkemesi, Prof. Dr. Ümit Özdağ’ın, MHP Merkez Karar Yönetim Kurulu’nun, tedbirli olarak ihraç edilmesi talebiyle Parti Disiplin Kurulu’na sevkine ilişkin kararının, ihtiyati tedbir yoluyla durdurulması için açtığı davayı reddetti.


  Selzede çiftçinin borcu ertelenecek

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, selden zarar gören çiftçilerin borçlarının bir yıl faizsiz olarak erteleneceğini söyledi.


  Uçurumdan düşen er şehit oldu

Şırnak’ta düzenlenen operasyon sırasında uçurumdan düşen bir er şehit oldu.


  Genelgelerle uğraşmak istemiyoruz

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Genel Başkanı Gençay Gürsoy, ‘’Artık, ülke gerçekleriyle bağdaşmayan, hastaların tedavi olanaklarını, hekimlerin ise mesleklerini icra etmelerini sınırlayan genelgelerle uğraşmak istemiyoruz’’ dedi.


  Konya’dan Güneydoğu’ya yardım

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Güneydoğu Anadolu Bölgesini etkisi altına alan sağanak yağış sonrası yaşanan sel felâketinde zarar gören Batman ve Şırnak’a 6 kamyon yardım malzemesi gönderildiği bildirildi.


  Mehmet Ali Ağca tahliyesini istedi

Gazeteci-yazar Abdi İpekçi cinayeti ve iki ayrı gasp suçundan Kartal H Tipi Kapalı Cezaevi’nde hükümlü olan Mehmet Ali Ağca, tahliye talebinde bulundu.


  Malikî memnun döndü

Irak Başbakanı Nuri El Malikî, resmi ziyaret için geldiği Türkiye’den temaslarını tamamlayarak ayrıldı. Malikî ve beraberindeki heyeti, Esenboğa havaalanından, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve diğer yetkililer uğurladı.


  Harçlıklar selzedelere

Antalya’nın Gazipaşa ilçesindeki Özel Bilge İlköğretim Okulu öğrencileri, bir günlük harçlıklarını Güneydoğu Anadolu Bölgesinde meydana gelen sel felâketinde zarar gören vatandaşlar için bağışladılar.


  Kampanyanın öncülüğünü yapan öğrenciler Çisem Gümüş ve Nilgün Özbulut, yaptıkları açıklamada, Güneyd

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, çocukların korunması, sevgiyle büyütülmesi ve sağlıklı bireyler olarak topluma kazandırılmasının, sağlıklı bir toplum ve gelecek için büyük önem taşıdığını bildirdi.


  Sokakta çalışan çocukların sorunları masaya yatırıldı

Adıyaman’da Madde Bağımlılığı ile Sokakta Çalışan ve Yaşayan Çocukların sorunları masaya yatırıldı.


  Çocukların istismarına karşı birlik olalım çağrısı

Geçtiğimiz günlerde 17 aylık bir bebeğe cinsel saldırıda bulunulması üzerine Ayrımcılığa Karşı Kadın Hakları Derneği (AKDER) ve Aileyi Koruma ve Destekleme Derneği adına Ceza yasası ve infaz yasasındaki bazı maddelerle ilgili değişiklik teklifi hazırlayan AKDER Başkan Yardımcısı Av. Fatma Benli, ayrıca topluma da bu konuda önemli görevler düştüğüne dikkat çekti.


  Dedeye niyet, torununa kısmet

Muş’un Varto ilçesinde 1966’da meydana gelen depremde evi yıkılan depremzede ve oğlunun hayatta olmaması sebebiyle Bayındırlık ve İskan İl Müdürlüğü tarafından yaptırılan afet k



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004