Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 24 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Gümrükler kalksın

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Türkiye’nin İslam ülkeleriyle aradaki bağları kurmaya çalıştığını belirterek, ‘’Hayalim önümüzdeki dönemde İslâm ülkeleri arasındaki sınırların, gümrüklerin kalkması, serbest ticaretin yapılması’’ dedi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından bu yıl ‘’Rekabetin İtici Gücü Yenilikçiliktir’’ temasıyla düzenlenen 11’inci MÜSİAD Uluslararası Fuarı CNR Expo Fuar Merkezinde açıldı. Kürşad Tüzmen açılışta yaptığı konuşmada, Türkiye’nin AB ile ilişkilerinin yanı sıra İslâm ülkeleriyle de aradaki bağları kurmaya çalıştığını vurgulayarak, İslâm ülkeleriyle yapılan ticaret anlaşmalarına dikkat çekti.

“AÇIK RAKAMLARI BİZİ UYARIYOR”

MÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Bolat ise konuşmasında, Türkiye ekonomisine ilişkin değerlendirmelerde bulunurken, ‘’Bu yıl dış ticarette 50, cari işlemlerde 30 milyar doları aşması beklenen açıklarımız daha yapılacak çok işimiz olduğunu bize ciddi şekilde uyarmaktadır’’ dedi.

İhracatçıların, kendi başlarına bir lobi unsuru olmadığını da dile getiren Bolat, şöyle devam etti: ‘’Onlar üretici, yatırımcı, istihdam sağlayan ve döviz kazandıran insanlardır, işletmelerdir. Son 5 yıllık istikrar ortamında onların katkısı büyüktür. İstedikleri, dünya şartlarında rekabet için uygun bir ortam. Girdi maliyetleri olarak enerji ve sigorta prim maliyetlerinde indirim, markalaşma fuar katılımı ve mağaza açma desteklerinin artması, suni şekilde bastırılmamış uygun döviz kuru.’’

450 FİRMA STAND AÇTI

Bolat, fuarda Türkiye’nin yükselen değerlerini temsil eden işletmelerin ürünleri ve hizmetleri ile Avrasya’nın ürünleri ve iş adamlarının buluşmasının gerçekleştiğini söyledi. 50 ülkeden toplam 2 bini aşkın işadamının geldiğini ve 27 bin metre kare kapalı alanda 350’si yerli, 85’i yabancı toplam 450 firmanın stand alarak ürünlerini sergilediğini ifade eden Bolat, Suriye, Birleşik Arap Emirlikleri, Pakistan, Almanya, Filistin, Cezayir, Fas gibi kardeş ülkelerden çok sayıda stand bulunduğunu söyledi.

ŞAM TİCARET KÖYÜ

Fuarın bu yıl partner ülkesinin Suriye olduğunu belirten Bolat, Suriye Ekonomi ve Ticaret Bakanı Amer Hüsnü Lütfi ile birlikte 220 Suriyeli iş adamının fuara geldiğini ve fuarda ‘’Şam Ticaret Köyü’’ kurduğunu söyledi. Bolat, bu yılki fuarın önceki fuara göre 3 kat büyüdüğünü ifade ederek, toplam üç salonda makine, otomotiv, elektronik, dekorasyon, inşaat, tekstil, gıda ve ambalaj sektörlerinin bir araya geldiğini kaydetti.

İHRACATTAKİ BAŞARI ÖZEL SEKTÖRÜNDÜR

İstanbul Ticaret Odası Başkanı Murat Yalçıntaş da Türkiye’nin kat ettiği başarıya dikkat çekerek, özel sektörün ve fuarların önemine değindi.

Yalçıntaş, MÜSİAD’ın da iş dünyasında önemli bir yeri bulunduğunu, Türk ekonomisine katkısının inkar edilemeyeceğini belirterek, fuarın bu yılki başarısına vurgu yaptı. Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan ise MÜSİAD’ın ‘’kulüpçü’’ anlayış içinde olmadan bütün Anadolu’yu kucakladığını söyledi. Konuşmaların ardından Fuar, Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, MÜSİAD Başkanı Ömer Bolat ve beraberindekiler tarafından açıldı.

Ümit KIZILTEPE / İSTANBUL

24.11.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Gümrükler kalksın

  Çalışan emeklilerin prim yükü artacak

  Cazibe merkezi haline geldik

  Sadece tekstil sektörü zarar etti

  Trafikte 12 milyon araç var

  Fiskobirlik kredi peşinde


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004