Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 25 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kariyer

Gaziantep’te “Kişisel Gelişim Sempozyumu”

Geçen hafta (18-19 Kasım) YASEM Eğitim-Bir-Sen Gaziantep Şubesi İşbirliği ile “KİŞİSEL GELİŞİM SEMPOZYUMU” gerçekleştirildi.

İki tam gün boyunca gerçekleştirilen sempozyumda dört ayrı sunum yapıldı.

Hafıza Geliştirme ve Hızlı Öğrenme

Kendini Tanıma Yolculuğu

Diksiyon ve Güzel Konuşma

Anlayarak Hızlı Okuma

Faaliyetleri ile ilin en fazla üyesine sahip ve en aktif memur sendikası olan EĞİTİM-BİR-SEN ve YASEM bu faaliyetle Gaziantep’te bir ilke imza attılar.

Çoğunluğunu eğitimciler ve üniversite öğrencilerinden oluşan ve ilgi duyan her kesimden, her oturumda 200’ü aşkın kişi katıldı.

Program, interaktif, katılımcılarla canlı soru ve diyolaglarla geçti.

Bilgi ve bilişim çağında özellikle eğitimcilerin yeni gelişmeleri takip etmeleri ve kendilerini sürekli yenilemeleri gereği sempozyumun anahtar kelimesiydi. Sunumlarda üzerinde durulan hususlar sürekli öğrenme ve gelişim üzerineydi.

Bilgi üretim bombardımanına maruz kalan günümüz insanı lâzım olan bilgiyi mümkün olan en kısa sürede elde etmeli ve kullanmalı. Kısa zamanda gerekli olanı öğrenmek ve kullanabilmek için hızlı okumak ve hızlı öğrenmenin yollarının bilinmesi gerekiyor. İşte tam bu noktada YASEM; kişisel gelişimin gereklerinden olan 4 konuyu paket programın üzerinde durdu. Bunlar;

Hızlı Okumak

Hızlı Öğrenmek

Hızlı Değişim

Etkin İletişim

YASEM yetkinlik ve yeterliliği artırmak için özel eğitim programları hazırlamakta ve Türkiye’nin her yerinde uygulamaktadır. Gaziantep’te yapılan “Kişisel Gelişim Sempozyumu” kişisel gelişim konusuna pozitif ve beklenen doğru tanımın örnek gösterimiydi.

Kişisel gelişim; hayata değer katan, maddî ve manevî hayatında mutluluğun sırlarını anlayan, niyetin saflığında, doğru düşünce, doğru davranış değil midir? Neyi seveceğini bilmek ve sevdiğini aramak için “Dünya okulunda hayat derslerini almak” kişisel gelişimin işlevi değil midir? Mutluluk, sevmeyi bilmek ve neyi seveceğini aramak olan hayat sürecini yaşamaktır.

EĞİTİM-BİR-SEN GAZİANTEP Şubesi başta Şube Başkanı ve Öğretmen Evi Müdürü, Zekeriya Elifoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri, Remzi Yılmaz, Mehmet Kara, Mustafa Yıldız ve isimlerini yazamadığım diğer üyeler ve programın ilân tasarımından duyurulmasına kadarki süreçte çalışan gönüllülerin yüksek performansları görülmeğe değerdi. Sabahın erken saatlerinden gecenin geç saatlerine kadar yakın ilgiyle takip eden değerli öğretim üyesi Abdulkadir Menek Bey’in şahsında bütün dostlara teşekkür ediyorum.

YASEM AJANDASI

Bugün İzmir, yarın Manisa’da,“EĞTİCİ EĞİTİMİ” seminerleri var. Eğitim ve Yönetim danışmanı İsmail Benek tarafından verilecek.

ÖSS ye hazırlanan gençlere yönelik, SINAVA HAZIRLIK VE ÖĞRENME MOTİVASYONU” konulu seminer, 1 Aralık Cuma 2006 tarihinde Sincan-Etimesgut-Eryaman bölgesinde yapılacak.

8 Aralık 2006’da “KENDİNİ TANIMA YOLCULUĞU” semineri YASEM & TÜRTEK ortak organizasyonu olarak İzmit’te yapılacak.

10 ARALIK 2006 Pazar saat 13.00 de Belediye Konferans Salonunda Eğitimci Hasan Tanrıverdi tarafından “AİLEDE MUTLULUĞU YAŞAMAK” konulu seminer verilecektir.

MAYES organizasyonu kapsamında hizmet alanlarından 23 bölge için düşünülen “PROFESYONEL PAZARLAMA EĞİTİMİ” için hazırlık çalışmaları devam ediyor.

Süreli Eğitimler Ankara Maltepe ve Batıkent Kültür Merkezinde devam ediyor.

Dursun SİVRİ

25.11.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Başlıklar

  Kendi profilimizi çizmeye var mısınız?

  Ne demek iç özgürlük?

  Gaziantep’te “Kişisel Gelişim Sempozyumu”

  Rafineri bilgi edinmek


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004