Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 25 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Moskova’da Hz. Muhammed konferansı

Moskova’da ‘Sevgi ve Barış Peygamberi Hz. Muhammed’ konferansı düzenlendi. Rusya Müftülüğü ve Moskova İslâm Üniversitesi’nin işbirliği ile düzenlenen uluslar arası konferansta Hz. Muhammed’in tüm dünya insanlığına getirdiği barış ve huzur mesajları tartışıldı.


Skandal uygulama

Prof. Dr. Atilla Yayla’nın Kemalizme yönelik görüşleri gerekçe gösterilerek hakkında soruşturma başlatan ve fakültedeki görevinden uzaklaştıran Gazi Ü

Emniyet: Tepkiler ölçülü olmalı

Papa 16. Benediktus’un ziyareti sebebiyle bütün dünyanın gözünün Türkiye’nin üzerinde olacağına dikkat çeken Emniyet Genel Müdürlüğü Sözcüsü İsmail Ça


  Wilson'dan Ağar'a ziyaret

BD’nin Ankara Büyükelçisi Ross Wilson, DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar’ı ziyaret etti. Wilson ziyaretinde, “2007 yılında son derece yoğun bir siyasî döneme yaklaştığımız şu sıralarda, tekrar bir araya gelebilmenin iyi olacağını düşündüm” dedi.


  301’e makyaj zirve öncesi

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Ankara’nın ekonomik ve siyasî reformlara ilişkin kararlılığını tekrarlayarak, hükümetin, Türk Ceza Kanunu’nun 301. maddesi ile ilgili yasal reformu Aralık ortasındaki AB zirvesinden önce parlamentoya sunmayı umduğunu ifade etti.


  Çiçek: 301 konusunda bana metin gelmedi

Bakanlığının 2007 yılı bütçesinin görüşmeleri için TBMM Plan ve Bütçe Komisyonuna gelişinde gazetecilerin sorularını cevaplayan Adalet Bakanı Cemil Çiçek, bir gazetecinin, “301. maddeyle ilgili sivil toplum örgütlerinden öneri geldi mi?’’ sorusu üzerine Çiçek, kendilerine daha öneri gelmediğini söyledi.


  Türkiye’nin AB üyeliği tarihî bir gereklilik

Türkiye’nin Napoli Fahri Konsolosu Luigi Pietro Rocco Di Torrepadula, Türkiye’nin AB’ye er ya da geç üye olacağını ümit ettiğini söyleyerek, “bunun tarihi bir gereklilik olduğunu” belirtti.


  Öğretmenin adı yok

Bağımsız Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Gürkan Avcı, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlediği basın toplantısında, Türkiye’de öğretmenin adının bile olmadığını söyledi.


  TÜSİAD kendi işine baksın

Memur Sendikaları Konfederasyonu (MEMUR-SEN) Genel Başkan Yardımcısı ve Belediye ve Mahalli İdare Çalışanları Birliği Sendikası (BEM-BİR-SEN) Genel Başkanı Mürsel Turbay, Millî Eğitim Şurası’nda alınan kararlara ilgili yapılan açıklamalara tepki gösterdi.


  Avrupalılar Türkiye’de iş arayacak

İngiltere’nin Ankara Büyükelçisi Nicholas Graham Faraday Baird, Türkiye’nin AB’ye üye olması halinde serbest dolaşım konusunda Avrupa kamuoyunda korku olduğunu ifade ederek, “Ekonomi açısından Türkiye hızlı gelişiyor. Tam tersine Avrupa’da yaşayan insanlar Türkiye’ye gelip, burada iş arayacaklar” dedi.


  Demokrat gençlerden Yayla’ya destek

Demokrat Gençlik Derneği (DGD) Ankara Şubesi üyeleri, Yönetim Kurulu üyeleri Prof. Dr. Atilla Yayla’ya destek ziyaretinde bulundu.


  Şırnak’ta operasyon: 1 asker şehit

Şırnak’ta güvenlik güçlerinin operasyonu sırasında çıkan çatışmada 1 asker şehit olurken, 1 terörist de ölü ele geçirildi.


  Hekim sayısı yetersiz

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, mevcut hekim sayısıyla sağlık hizmetinin altından kalkılamayacağını belirterek, tıp fakültelerine daha fazla öğrenci alınması için tüm Cumhuriyet kurumlarının destek vermesini istedi.


  Bahar havası sürecek

Ilık havanın yurt genelinde hafta sonunda etkisini sürdüreceği bildirildi.


  Küresele ısınma için araştırma talebi

CHP Ankara Milletvekili Yakup Kepenek ve 62 milletvekili, Türkiye’nin küresel ısınma sürecinde nasıl etkilendiğinin belirlenmesi için Meclis Araştırması açılmasını istedi.


  Valilikten provokasyon uyarısı

Batman Valiliği, sel felâketinin ardından yapılan yardımlarla ilgili vatandaşları asılsız söylentilere itibar etmemeleri ve provokasyonlara meydan vermemeleri istendi.


  Sözleşmeli sağlık personeline iyi haber

Sağlık Bakanlığı’nca, sağlık personeli ihtiyacının karşılanmasına yönelik bazı düzenlemeler yapıldı.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004