Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 25 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

F.BAHÇE EZDİ GEÇTİ

Fenerbahçe'nin UEFA Kupasında Palermo'ya karşı elde ettiği 3-0'lık galibiyet İtalyan gazetelerinin sayfalarına da yansıdı.. Lugano'ya 7,5 puan veren Corriere dello Sport, "'Zico, Lugano'nun en güvendiği oyunculardan biri olduğunu söylemekte haklı. Bu oyuncu henüz 26 yaşında, kendisini izlememiz gerekiyor'' diye yazdı..

Fenerbahçe'nin UEFA Kupası 2. tur (H) Grubu'nda Palermo karşısında elde ettiği 3-0'lık galibiyet İtalyan spor gazetelerinin sayfalarına da yansıdı. İtalyan basını, konuya ilişkin haberlerinde, İtalya Birinci Futbol Ligi'nde (Serie A) halen ikinci sırada yer alan Palermo'nun yenilgisinde, takımın daha ziyade lider İnter'le yapacağı lig maçını düşünmesinin de etkili olduğunu ileri sürüldü.

İNTER'İ DÜŞÜNDÜ

La Gazzetta dello Sport, pembe-siyahlıların yenilgisini, ''İnter etkisi. Palermo altüst oldu'' başlığıyla duyurdu. Spot cümlelerinde ise şu ifadelere yer verildi: ''Fenerbahçe: 3 - Palermo: 0, Kendi sahasında Newcastle'a yenilen Palermo, 2. yenilgiyi de Fenerhahçe karşısında yaşadı. Akılları ligdeki dev maçta olan Sicilyalılar, maçta genç oyuncuları sahaya sürdüler. Fenerbahçe de ezdi geçti.''

BASKIYA DAYANAMADI

Corriere dello Sport gazetesi de, ''Palermo, İnter'i düşünmekteydi'' biçiminde bir başlık kullanarak, ''Pembe-siyahlı gençler İstanbul'da Appiah, Lugano ve Tuncay'ın golleriyle mağlup oldu'' dedi. Uruguaylı Lugano'ya 7,5 veren Corriere dello Sport, ''Zico, Lugano'nun en güvendiği oyunculardan biri olduğunu söylemekte haklı. Bu oyuncu henüz 26 yaşında, kendisini izlememiz gerekiyor'' ifadelerine de yer verdi. Tuttosport gazetesi de ''Akıllar İnter'deydi, 3 tokat'' diye başlık attı. Spotta ise, ''Sicilyalı gençler Fenerbahçe'nin baskısına ancak 19 dakika dayanabildi'' denildi. Pembe-siyahlıların 3-0 yenildikleri maçta Fenerbahçe'nin gollerine maruz kalan genç kaleci Sirigu hakkında ise, ''Sirigu deneyim kazandı. 'Anneciğim Türkler!' dedirtecek goller yemekle birlikte, kaleyi koruma konusunda başarılı olabiliceğini de gösterdi'' yorumuna yer verildi.

UEFA'dan Fener'e övgü

Fenerbahçe'nin İtalyan takımı Palermo karşısında aldığı 30'lık galibiyete, Avrupa Futbol Federasyonları Birliği'nden övgü geldi. UEFA'nın resmi internet sitesinde yayınlanan maçla ilgili haber yorumda, sarı lacivertli takımın güçlü rakibi karşısında güzel bir oyun ortaya koyduğu belirtilerek, ''3 gollük salvo Fenerbahçe'yi ateşledi'' yorumunda bulunuldu. UEFA editörleri, İtalyan takımın teknik direktörü Francesco Guidolin'in 2. yarıda yaptığı değişikliklerin de takımın gidişatını değiştirmediği görüşünü vurguladılar. Maçın ikinci yarısında Lugano'nun golüyle Fenerbahçe'nin rahatladığını kaydeden yorumcular, Tuncay'ın attığı gole de övgüde bulundu.

25.11.2006


 

Bu sezonun en iyi futbolunu oynadık

Fenerbahçe'nin Sırp futbolcusu Kezman, Palermo'yu 3-0 yendikleri maçta, sezonun en iyi futbollarından birini oynadıklarını söyledi.

Kezman, ''Yendiğimiz takımın İtalya'nın en iyi takımlarından biri olması, beni ayrıca gururlandırdı. Bundan sonra grupta önümüz açık. Deplasmanda Celta Vigo'dan 1 puanla dönüp, sahamızda, seyircimizin desteğiyle Eintracht Frankfurt'u yeneceğiz'' dedi.

TUNCAY VE MEHMET YOZGATLI

Mehmet Yozgatlı da Palermo karşısında 3 puanı 3 golle aldıklarını kaydederek, ''çok iyi mücadele ettik. Sahada birbirimizle sürekli konuştuk. Son haftalarda iyi oynuyor, ancak gol bulamıyorduk. Bugün, girdiğimiz pozisyonları değerlendirip 3 gollü bir galibiyet aldık'' diye konuştu.Tuncay ise sahada futbol ve mücadele adına herşeyin olduğunu vurgulayarak, ''Hepimiz, oynadığımız futboldan zevk aldık. Seyircimiz de çok güzel destek verdi'' açıklamasını yaptı.

25.11.2006


 

Yattara: Futbolu özledim

Süper Ligin 4. haftasında oynanan Denizlispor maçında sakatlanan ve ameliyat için Belçika'ya giden İbrahim Yattara Trabzon'a döndü. Gineli oyuncu, "Alınan sonuçlar beni üzdü. Şanssız bir dönem yaşıyoruz. F.Bahçe maçını kazanıp, bir çıkışa geçeğimizi inanıyorum" dedi.

Trabzonspor'un Gineli oyuncusu İbrahim Yattara, yeşil sahaları ve futbolu çok özlediğini söyledi. Yattara, devre arasında açığını giderip ikinci yarıya hazır olarak gireceğini de belirtti. Süper Lig'in 4. haftasında oynanan Denizlispor maçında sakatlanan ve ameliyat için Belçika'ya giden İbrahim Yattara, önceki gece Brüksel'den önce Ankara'ya oradan da Trabzon'a geldi. Beraberinde eşi Aminata ve iki çocuğuyla Trabzon'a gelen Yattara'yı havalimanında bir grup bordo-mavili taraftar karşıladı. Taraftarlar Yattara'ya çiçek verirken, biran önce sahalara dönmesini istediler. Yattara'yı karşılamaya kulüpten hiçbir görevlinin gelmemesi dikkat çekti.

MORAL VERECEĞİM

Her seyahatte bavulunu unutan Yattara, bu geleneğini yine tekrarlayarak, bir bavulunu Brüksel'de unuttu. Trabzonspor'un ligdeki durumunu kendisini üzdüğünü ifade eden Yattara, "Trabzonspor'u, Belçika'dan takip etmeye çalışıyordum. Alınan sonuçlar beni çok üzdü. Aslında bizim takım iyi oyunculardan kurulu bir ekip. Şansız bir dönem yaşıyoruz. İnşallah Fenerbahçe maçını kazanıp, bir çıkışa geçeriz. Hafta sonu Fenerbahçe'yi yeneceğimize inanıyorum. Bende bu maç için oyuncu arkadaşlarıma moral vereceğim" diye konuştu. SEZONUN İKİNCİ YARIYA

HAZIR OLURUM

Uzun bir sakatlık dönemi geçirdiğini ve takımından uzak kaldığını belirten Gineli yıldız, "Bir futbolcu için en zor dönem yeşil sahalardan uzak kalmasıdır. Futbolu, taraftarı, takımdaki arkadaşlarımı ve en önemlisi formamı çok özledim. Bir an evvel sahalara dönmek için heyecanlanıyorum. Ben şuan bile oynamak isterim, ama doktorum izin vermiyor. İnşallah ikinci yarıya hazır olacağım." ifadelerini kullandı.

ZİYA HOCAYI İYİDİR

Yattara, Teknik Direktör Ziya Doğan ile ilgili olarak da, "Hocamızı çok iyi tanıyorum. Onunla daha önce çalıştım. İyi bir teknik adam. Onun döneminde benim performansım üst seviyedeydi. İnşallah yine birlikte Trabzonspor'un başarısı için mücadele edeceğiz" şeklinde konuştu.

25.11.2006


 

Derbi bilet kuyruğu

Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında yarın yapılacak karşılaşmanın biletleri satışa çıktı.

Bordomavili taraftarlar, sabahın erken saatlerinden itibaren Sadri Şener Sosyal Tesisleri'nde bulunan TS Clup Mağazası'nın önünde kuyruk oluşturdu. Karşılaşmanın biletleri açık tribün 5 YTL, Maraton tribün 10 YTL, Maraton Özel Tribün 15, Kapalı tribün biletleri ise 25 YTL'den satışa sunuldu.

25.11.2006


 

Moralsiz G.Saray Sivas'ı ağırlıyor

Süper Lig'de Galatasaray ile Sivasspor, bugün yapacakları maçla birlikte 3. kez karşı karşıya gelecek

Ali Sami Yen Stadında saat 19.00'da başlayacak maçı Barış Şimşek yönetecek. Sivasspor'un ilk kez Birinci Lig'de mücadele ettiği geçen sezon iki takım arasında yapılan maçlardan 1'ini Galatasaray kazandı, 1'i de berabere sonçlandı. Sezonun ilk yarısında İstanbul'da yapılan maçı Galatasaray 2-0 galip tamamlarken, Sivas'taki karşılaşma 0-0 sonuçlandı.

25.11.2006


 

Batista artık Türk vatandaşı

Konyasporlu futbolcu Batista, Türk vatandaşı oldu. Sağlık raporu alan futbolcunun yeni adı Mertol. Konyaspor'da oynayan Batista'nın Türk vatandaşı olma konusundaki girişimleri sonuç verdi.

Konya Numune Hastanesi Başhekimliği'ne gelerek sağlık raporu alan oyuncu, Türk vatandaşı oldu. Batista, Türk Milli Takımında oynar mısın? sorusuna "Şuan için düşünmüyorum, ama teklif gelirse düşünürüm. Ben kulüp için, Konyaspor için Türk vatandaşı oldum." şeklinde cevap verdi.

25.11.2006


 

PSG-Hapoel maçında olay çıktı: 1 ölü

UEFA Kupası'nda dün akşam oynanan Paris Saint Germain Hapoel Tel Aviv maçının ardından çıkan olaylara müdahale eden polis, 1 taraftarı öldürürken, 1 kişiyi de ağır yaraladı.

Paris'te yapılan maçı ev sahibi PSG'nin 4-2 kaybetmesinin ardından 150 kadar taraftarın stadın dışında toplandığı ve İsrail takımını destekleyen 1 Fransız taraftara saldırdığı bildirildi. Kavgaya müdahale eden ve Hapoel taraftarını kurtarmaya çalışan sivil bir polisin Fransız taraftar grubu arasında kaldığını belirten kaynaklar, siyahi polisin uyarılarına karşı taraftar grubunun ırkçı sloganlar atarak polise saldırdığı açıkladı. Gruba ilk önce göz yaşartıcı bomba ile karşılık veren polisin daha sonra silahını çekerek ateşlediği, 1 taraftarın olay yerinde öldüğü, diğer 1 kişinin ise ağır yaralandığı öğrenildi. PSG taraftarlarının, ''Kırmızı, Beyaz, Mavi, Fransa Fransızlarındır'' şeklinde sloganlar attığı ve sivil giyimli olduğu için kendilerine müdahale eden kişinin polis olduğunu bilmedikleri söyleniyor.

25.11.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004