Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 30 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

The Times: Papa köprü rolüne soyundu

Katolik dünyasının ruhani lideri Papa 16. Benediktus’un Türkiye ziyaretinin ilk gününe geniş yer veren İspanyol basını, “Papa, AB’ye girişini destekleyerek Türkiye’yi kazanıyor” yorumunda bulundu.

İspanyol gazeteleri, Papa’nın, Türkiye’nin AB’ye girişine destek verdiği açıklamasını manşetlerine çıkardı. El Pais gazetesi, “Osmanlı nezaketindeki tören ve Vatikan diplomasisinin inceliği medeniyetler çatışmasından kurtardı” ifadesini kullanarak, Papa’nın ziyaretinin iyi başladığını belirtti. El Mundo gazetesi de Vatikan’ın en üst düzey temsilcisinin “İslam ile gerçeklere dayanan bir diyalog” istediğini yazdı. Sağ görüşlü ABC gazetesi ise Papa’nın Türkiye’nin AB’ye girişine destek verdiğini, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamasına dikkat çekti.

“Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu’nun Papa’yı ağırladığı sırada bir anlamda karşısında huzursuz görünen Papa’ya ders verdiğini” yazan Times, “Bardakoğlu’nun Papa’ya, (dini liderler bir araya geldiklerinde, kendi inançlarının üstünlüğünü göstermeye çalışmadan, birlikte insanlığın ortak sorunlarının çözümü üzerinde yoğunlaşmalılar) dediğine” dikkat çekti. The Daily Telegraph gazetesi de “Papa’nın Türkiye ziyareti sırasında Müslümanların öfkesini yatıştırma şansı aradığını” yazdı.

/ MADRİD

30.11.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  CFR Başkanı: ABD Ortadoğu’da çöktü

  NATO’da mukabele dönemi

  The Times: Papa köprü rolüne soyundu

  “Maliki’den vazgeçmedik”

  Carter: Irak tarihteki en büyük hata

  Ahmedinejad’dan Amerikan halkına mektup

  “ABD çekilirse Irak’a müdahale ederiz”


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004