Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 30 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Papa Türkçe konuştu

Efes'te alkışlarla karşılanan Papa, önce Meryemana Evine giderek hacı oldu. İçeride yaklaşık yarım saat kalan Papa 16. Benediktus, daha sonra ayin alanına geçti. Buradaki ayinden önce bir konuşma yapan Papa, 'peder, oğul ve kutsal ruh' ile 'sevgili kardeşlerim' gibi Türkçe kelimeler kullandı.


Laisizm çıkmaz sokak

Papa 16. Benediktus, Roma’dan Ankara’ya gelirken uçakta gazetecilere laiklikle ilgili dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Sabah muhabiri Yasemin Taşk

Hasarı tamir gezisi

Papa 16. Benediktus'un Türkiye ziyaretini değerlendiren İngiliz gazetesi Guardian, “Papa, Müslüman bir ülkeye ilk ziyaretinde özür dilemedi, ancak köp


  Beraat eden yazarın 301 isyanı

John Tirman’ın “Savaş Ganimetleri, Amerikan Silah Ticaretinin İnsani Bedeli” adlı kitabında “Türklüğün, cumhuriyetin ve askerî kuvvetlerin aşağılandığı, Atatürk’ün manevî şahsiyetine hakaret edildiği” iddiasıyla hakkında açılan dâvâdan beraat eden Aram Yayınevi’nin sahibi Fatih Taş, “Umarım bu dava, diğer davalara örnek olur. Ben neden bu kadar bu davada süründüm?” dedi


  AB yolunda kaza

AB Komisyonunun genişlemeden sorumlu üyesi Olli Rehn, Türkiye’nin AB’ye üyelik görüşmelerinin kısmen askıya alınmasını tavsiye etti. Rehn, düzenlediği basın toplantısında, Türkiye’nin AB’ye üyelik müzakerelerinin, yavaş da olsa devam edeceğini söyledi.


  Adımımızı AB’ye göre atacağız

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, Kıbrıs sorununun çözümü konusunda bir adım atmaları için öncelikle, AB'nin, taahhüt ettiği KKTC üzerindeki izolasyonun kaldırılması gerektiğini belirterek, KKTC üzerindeki ticari kısıtlamalar ve izolasyonlar kaldırılmadığı sürece biz bir adım atmayacağız'' dedi.


  Şûrânın iptali için dâvâ

Eğitimİş Sendikası, 17. Milli Eğitim Şurası toplantısı ve toplantıda alınan kararların iptali talebiyle dava açtı.


  Avukatlık sınavı kalkıyor

TBMM Genel Kurulunda, avukatlık sınavının kaldırılmasını öngören yasa teklifi kabul edilerek yasalaştı. Avukatlık Yasasında değişiklik öngören yasa, 2001 yılında yapılan düzenlemeyle, avukatlık stajının ardından mesleğe başlayabilmek için getirilen sınav şartını yürürlükten kaldırıyor.


  Dokunulmazlık dosyaları dönem sonuna

TBMM Anayasa-Adalet Karma Komisyonu, 26 milletvekilinin dokunulmazlık dosyalarının dönem sonuna bırakılmasını kararlaştırdı.


  Selzedeye yardımlar sürüyor

Batman’da meydana gelen sel afetinin ardından kurduğu 3 konteynır kent ve 2 çadır kentte mağdur halkın barınma, beslenme ve ısınma gibi ihtiyaçlarını karşılayan Türk Kızılayı, yardımlarını aralıksız sürdürüyor.


  Sel mağdurları unutulmadı

Memur-Sen, sel felâketinden zarar görenlere yardım elini uzattı. Diyarbakır ve Batman’a aynî yardım kararı alan Memur-Sen Genel Merkez Yönetim Kurulu üyeleri, sel bölgesini yerinde görmek ve incelemelerde bulunmak üzere Diyarbakır, Batman ve Mardin’e gitti.


  Çalışanlar Aralık’ta eyleme hazırlanıyor

Çalışanlar ve emekliler, bütçe görüşmeleri boyunca Aralık ayında çeşitli eylemler yapacak. Türkiye KamuSen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, toplu görüşmelerin ardından ilk tepkilerini AKP Genel Merkezi önüne siyah çelenk bırakarak gösterdiklerini hatırlatarak, kamu çalışanlarının sorunlarına çözüm getirilmemesi sebebiyle seçime kadar bir dizi eylem yapacaklarını söyledi.


  Genel Sağlık Sigortası Kanunu esastan görüşülecek Genel Sağlık Sigortası Kanunu esastan görüşülecek

Anayasa Mahkemesi, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ile CHP’nin, 1 Ocak 2007’de yürürlüğe girecek 5510 sayılı “Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu”nun bazı maddelerinin iptali ve yürürlüğünün durdurulması talebiyle açtığı davaları 4 Aralık Pazartesi günü esastan görüşecek.


  Sezer’den bir veto daha

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, 5555 sayılı “Vakıflar Kanunu’’nu kısmen TBMM’ye iade etti.


  Acarkent'e dâvâ

Türkiye genelinde 14 bin 420 hektar alanı kapsayan 322 adet sahipli orman bulunduğunu bildiren Çevre ve Orman Bakanlığı, ‘’Acarlar İnşaat Taah. San ve Tic. A.Ş. aleyhine ihtiyati tedbir talepli Serdaroğlu Özel Ormanında tapuda kurulmuş olan kat irtifaklarının iptali ve kayıtlardan terkini talebi ile Beykoz 1. Asliye Hukuk Mahkemesinde dava açıldığı ve davanın halen derdest olduğunu’’ duyurdu.


  Ateşkesin devamı Filistin’e bağlı

Filistin’in Ankara Büyükelçisi Nebil Maruf, önceki gün açıklanan ateşkes kararının kalıcılığının İsrail’in tutumuna bağlı olduğunu söyledi. Ateşkesin tek koşulunun İsrail’in buna inanması olduğunu belirten Maruf, Türkiye’nin de bölgede daha etkin rol oynaması gerektiğini kaydetti. .


  Demokrasi eğitimi ailede başlar

Kişisel Gelişim Uzmanı Ahmet Kara, çocuğunun başarısını görmek isteyen ailelerin, çocuğuna mutlaka zaman ayırması gerektiğini söyledi.


  Böbrek naklinde yeni umut

Sağlık Bakanlığının onay vermesi halinde kullanılacak bir ilaç sayesinde kan uyumu olmayan vericilerden böbrek alınarak nakil yapılabileceği bildirildi.


  Boğazda faciadan dönüldü

Rus bandıralı “Volgodon 213’’ adlı kuru yük gemisi, İstanbul Boğazını geçerken dümen arızası nedeniyle Marmarayçalışma dubasına çarptı. Kazada can kaybı olmazken, boğaz gemi trafiğine kapatıldı.


  YÖK’ün cevapsız bıraktığı İHD üniversite kapılarında

Çeşitli sebeplerle üniversitelerden atılan öğrencilerle ilgili yazılı bilgi talebi YÖK tarafından cevapsız bırakılan İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi, İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü’ne başvurdu.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004