Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 01 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Enstitü

Doğru varlık algısı

Son dönemlerde bütün meseleleri ekonomik ve siyasî alanda diplomatik ilişkilerle ve siyasî güçle çözme arayışının getirdiği zaaflarla yüz yüze gibiyiz. Sürekli komplo teorileri ve kaybolmuş güvenin neticesinde neredeyse paranoya düzeyine varan şüpheci yaklaşımlar hem hayatı sıkıntılı bir hale getiriyor, hem de toplulukları her alanda atıl ve temkinli bir yapıya taşıyor. Oysa dövülmeden ağlamamak ve temkinli olmanın bütün bağları kesmek anlamına gelmediğini kabullenmek gerekiyor.



Amr bin Şuayb (?-736)

Hayatı hakkında fazla bilgi yoktur. Dolayısıyla hangi tarihte doğduğu bilinmemektedir. Kaynaklarda sadece Taifli hadis âlimi olarak geçmektedir. Çocukluk yılları ve nasıl bir eğitim aldığı hakkında herhangi bir bilgi bulunamamaktadır. Daha çok rivayet ettiği hadisler, hadis nakli üzerindeki görüş ve düşünceler, şahsiyeti hakkında bazı âlimlerin ileri sürdüğü vb. çok sınırlı bilgiler mevcuttur.



İman birliği (2)

İMANIN FONKSİYONLARI

1. İman, toplumda inanç ve fikir birliğini sağlar.

İmanın, insanlar arasında birliği sağlayan en güçlü bir bağ olduğuna dikkat çeken Bediüzzaman; aynı inancı paylaşan insanların kalplerinin de bir olacağını, kalplere hükmeden inanç birliğinin de toplumda birliği sağlayacağını ifade eder.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004