Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 11 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Yolsuzluklar cezasız kalıyor

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün, Türkiye’de yolsuzluk yapıp da ceza almış birisine rastlamanın mümkün olmadığını belirterek, ‘’ülkeyi soyanlardan kim içerde? Biz araştırdık kimseyi bulamadık’’ iddiasında bulundu.

Aygün, Yolsuzlukla Mücadele Derneği’nin ‘’Dünya Yolsuzlukla Mücadele Günü’’ sebebiyle düzenlediği toplantıya katıldı. Sinan Aygün, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, bankaların yaptıkları yolsuzluğu ‘’46 milyar dolar hortumu evlâtlarımıza ödetiyorlar’’ diye dile getirdiğini ama Türk Ceza Kanunu’nda (TCK), bunlara verilecek cezaların indirildiğini ileri sürdü. Aygün, TCK’da batık banka sahiplerine verilen para cezasının indirildiğini ifade ederek, bunun büyük çelişki olduğunu bildirdi.

Aygün, Türkiye’de suç işleyenin hiçbir zaman ceza çekmediğini ileri sürdü. Bankaları soyanların, ihale yolsuzluğuna karışanların rüşvet verenlerin, alanların, hiçbirinin ceza almadığını iddia eden Aygün, ‘’Ülkeyi soyanlardan kim içerde? Biz araştırdık kimseyi bulamadık’’ dedi. TCK’nın değiştirilmesini eleştiren Aygün, savcının bir iddianame hazırladığını, 3 bin 400 yıldan başladığını, sonra bu cezanın ine ine 6 aya düştüğüne dikkat çekerek, şimdiye kadar Yüce Divan’a gönderilmiş siyasilerin de cezalandırılmadığını bildirdi.

SUÇ EKONOMİSİ 60 MİLYAR DOLAR

Yolsuzlukla Mücadele Derneği Başkanı Abdullah Çavuş ise yaptığı konuşmada, Türkiye’de kayıt dışı ekonominin, kayıt altındakinden daha fazla olduğunu ileri sürdü ve dünyada da kara paranın hacminin çeşitli raporlarla ortaya konduğunu söyledi. Çavuş, kara paranın dünyadaki dolaşımının 800 milyar dolarla 1 trilyon dolar arasında olduğunu söylediği konuşmasında, ‘’Türkiye’deki suç ekonomisinin ise 60 milyar dolar olduğu tahmin edilmektedir’’ dedi. Abdullah Çavuş, Türkiye’de geçen yıl 3 bin 12 yasa dışı olay meydana geldiğini ve 17 bin kişinin gözaltına alındığını belirterek, eline fırsat geçenin hırsızlık yapar hale geldiğini kaydetti.

/ ANKARA

11.12.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Sosyal güvenlikte değişime doğru

  Tek kişinin yoksulluk sınırı bin 49 YTL

  Serbest bölgeler yerinde saydı

  Yolsuzluklar cezasız kalıyor

  Tarımda özel danışmanlık dönemi başlıyor


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004