Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 11 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Kuşbakışı İstanbul

Fotoğraf san’atçıları Orhan ve Fatma Durgut çiftinin, Almanya’nın başşehri Berlin’de açtıkları İstanbul fotoğrafları sergisi büyük ilgi gördü. Orhan ve Fatma Durgut çifti, 1987 yılından bu yana birlikte çalışıyor. Çocukluğundan beri fotoğraf çekmeye meraklı olan Orhan Durgut, 1976 yılından beri mimari fotoğrafçı olarak profesyonel çalışıyor.



İshakpaşa’da yarım asırlık hata

Türkiye’nin taşınmaz kültür varlıkları arasında yer alan İshakpaşa Sarayı’ndaki restorasyon çalışmaları 48 yıldır sürüyor. Daha önce, çatısının saçla kapatılması sebebiyle gündeme gelen İshakpaşa Sarayı, bu kez yanlış restorasyon iddialarıyla gündemde.



İklimler’e bir ödül de Tallinn’den

Cannes Film Festivali’nde FIPRESCI ödülünü kazanan Altın Portakallı ‘’İklimler’’ filmi ödüle doymuyor. Filmin yönetmeni Nuri Bilge Ceylan, Estonya’da, ‘’En İyi Yönetmen’’ ödülünü alırken, film ise Uluslararası Sinema Federasyonu’nun 2. mansiyonuna değer bulundu.



Filistin’deki Osmanlı karargâhı Türk Kültür Merkezi oldu

Türk İşbirliği ve Kalkınma Ajansı (TİKA), Filistin’in El Halil şehrinin en büyük yerleşim birimlerinden olan Dahriye bölgesindeki Osmanlı döneminden kalma bir karargâhı kültür merkezine dönüştürerek halkın hizmetine açtı.



Halk kültürüne hizmet ödülü

Türk Halk Kültürü Araştırmaları Kurumu, Muğla Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Sultan Tulu’ya, ‘’Türk Halk Kültürüne Hizmet Ödülü’’ verdi.



Bursa Devlet Korosundan Mevlevî merasimi

Bursa Devlet Korosu, Hazreti Mevlânâ’nın 733. vuslat yılı münasebetiyle Mevlevî merasimi gerçekleştirdi.



‘Karikatürlerle İnsan Hakları’

“Karikatürlerle İnsan Hakları’’ sergisi, başşehirde sanatseverlerle buluştu.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004