Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 11 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Kafatasçılıkla millilik olmaz

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, lâfla ve kafatasçılıkla millilik olmayacağını belirterek, ‘’Bu milletin evlâdının cebindeki parasının değerini artırıyorsan, onur ve öz güvenini artırıyorsan, sen o zaman bu milleti gerçekten seviyorsundur’’ dedi.


10.5 bin YTL ve faizi

Genel Yayın Müdürümüz Kâzım Güleçyüz hakkında, E. Org. Doğu Aktulga için yazdığı bir yazıdan dolayı vârisleri adına açılan dâvâda Ankara 14. Asliye Hu

Ankara'nın çabası ciddiye alınmalı

AB Komisyonunun ticaretten sorumlu üyesi Peter Mandelson, Türkiye’nin Kıbrıs sorunu konusunda çaba göstermeye hazır olmasının ciddiye alınması gerekt


  Türkiye sorun yaşamadan çözüm aramıyor

UNICEF Program Koordinatörü Lila Pieters, Türkiye’nin sorun yaşamadan çözüm üretmediğini, ancak son yıllarda özellikle sokak çocukları konusunda yapılan çalışmaları olumlu gördüklerini bildirdi.


  Kıbrıs Türkiye'nin onuru

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, ‘’Kıbrıs, Avrupa Birliği (AB) müzakere sürecinde Türkiye’nin onurudur. Müzakere süreci için adımlar atan Türkiye’nin geri çekilemeyeceği noktadır’’ dedi.


  Türkiye korkularla yönetilemez

AKP Eskişehir milletvekili ve Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Türk Delegasyonu Başkanı Murat Mercan, AKP’ye yönelik ‘’AB sevdası nedeniyle Kıbrıs’ı satmak’’ suçlamalarında bulunulduğunu ifade ederek, “Türkiye Cumhuriyeti korkularla yönetilemez’’ dedi.


  Kemalizm değil, demokrasi lâzım

Yeni Asya’nın sorularını cevaplandıran İÜ İktisat Fakültesi Öğretim Üyesi ve Star gazetesi yazarı Prof. Dr. Mehmet Altan, “Tek parti ideolojisi olan ve Türkiye’nin tüketim biçimini modernleştiren, ama üretim biçimini modernleştiremeyen Kemalizmin demokrasiyle çok farklı şeyler olduğunu biliyorum. Türkiye’nin ihtiyacı artık Kemalizm değil, demokrasidir” dedi.


  İnsan haklarında mesafe almalıyız

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu, insan haklarına saygıyı Türk insanının lâyık olduğu en yüksek düzeye çıkarmak kararındayız diyerek, “Türkiye’de hâlâ demokrasi, insan hakları gibi kavramların tartışılıyor olmasının, Türkiye’nin bu alanda daha çok mesafe kat etmesi gerektiğini gösterdiğini belirtti.


  Ardahan -23 derece

Doğu Anadolu Bölgesi’nde aşırı soğuklar hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Meteoroloji Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, kar yağışının olmadığı bölgede gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 23 dereceyle Ardahan’da ölçüldü.


  Yağışlı hava geliyor

Yurdun kuzeybatı kesimlerinin bugün öğle saatlerinden itibaren yağışlı havanın etkisine girmesinin beklendiği bildirildi.


  Iğdırlı hacılar uğurlandı

Iğdırlı hacı adayları törenle uğurlandı. Sahibül Zaman Camisi imamı Cafer Uğurel’in Kur-an’ı Kerim okumasıyla başlayan törende Ehlibeyt Alimler Dernek Başkanı Veli Beder, AK Parti İl Başkanı Ömer Armağan ile Iğdır Belediye Başkanı Nurettin Aras’ın da birer konuşma yaptı.


  Meclis gece - gündüz çalışacak

Meclis, bu hafta bütçe sebebiyle aralıksız çalışacağı bir haftaya giriyor. Gündemindeki tasarı ve teklifler için gece de çalışacak TBMM Genel Kurulu, 15 Aralık Cuma gününden itibaren ise bütçe maratonuna başlayacak.


  Uludağ’da kar özlemi

Türkiye’nin önde gelen kış turizm merkezlerinden Uludağ’da, eskiden erken yağan karla yüzleri gülmeye alışık işletmeciler, 3 yıldır kar özlemi yaşıyor. Hava sıcaklığının bu yıl da mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi sebebiyle Kasım ayı başında kalınlığı 70 santime ulaşan kar erirken, 15 Aralık olan sezon açılışı da kar durumuna göre 20-25 Aralıka ertelendi.


  ‘Demokrat Hanımlar’ Bursa’da

Demokrat Hanımlar Derneği’nin ilk şubesi Bursa’da Yeni Asya Gazetesi İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular‘ın da katılımıyla Bursa’da açıldı.


  Otobüslerde bayram yoğunluğu

Bu yıl 31 Aralıkta Kurban Bayramı’nın birinci gününün ve yılbaşının kutlanacak olması dolayısıyla şehirler arası otobüs biletleri şimdiden tükendi.


  Eğitime ayrılan pay sıralamasında sonuncuyuz

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) verilerine göre, Türkiye, gayri safi yurt içi hasıladan (GSYİH) eğitime ayrılan pay bakımından OECD ülkeleri arasında her yıl sonuncu sırada yer alıyor.


  Okuldaki şiddeti dil eğitimi önler

Millî Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Necat Birinci, öğrencilerin duygularını ifade edemedikleri taktirde saldırganlaştığını belirterek, ‘’Bu nedenle okullardaki şiddet olaylarının engellenmesinde Türkçe öğretmenlerine önemli görevler düşüyor’’ dedi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004