Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 11 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

BEŞİKTAŞ KENDİNİ AŞTI

Geçen sezon ilk yarıda 25 puan toplayan siyah-beyazlı takım, bu sezonun ilk devresinde 29 puan alarak daha iyi bir performans ortaya koydu. Beşiktaş ilk yarıyı lider olarak tamamlayan Fenerbahçe'nin 8 puan gerisinde kaldı ve zirve yarışında iddiasını ikinci yarıya taşıdı..

Süper Lig'de 2006-2007 sezonunun ilk yarısını Kayserispor galibiyeti sonrası 29 puanla tamamlayan Beşiktaş, geçen sezonun ilk yarısına göre kendini aştı. Geçen sezon 17 maçta 25 puan toplayan siyah-beyazlı takım, bu sezonun ilk devresinde 4 puan fazla alarak daha iyi bir performans ortaya koydu. Beşiktaş, 2005-2006 sezonunun ilk yarısında 7 galibiyet, 4 beraberlik alırken, 6 karşılaşmadan da mağlup ayrılmıştı. ''Kara kartallar'', 2006-2007 sezonunda ise teknik direktör Jean Tigana yönetiminde 17 maçta 8 galibiyet, 5 beraberlik ve 4 yenilgi aldı. Geçen sezona teknik direktör Rıza Çalımbay ile başlayan siyah-beyazlı takım, daha sonra geçici bir süre için Mehmet Ekşi ve ardından şimdiki çalıştırıcı Jean Tigana ile ilk yarıyı tamamlamıştı.

ZİRVE YARIŞINDAN KOPMADI

Ligde geçen sezon ilk yarıda zirve yarışından kopan Beşiktaş, bu sezonun ilk devresinde topladığı puanlarla zirve iddiasını sürdürdü. Siyah-beyazlı takım, 2005-2006 sezonunda ilk yarıyı 45 puanla lider olarak tamamlayan Fenerbahçe'den 20 puan geride kalarak 5. sırada yer alabilmişti. ''Kara kartallar'', bu sezon ise 29 puan toplarken, ilk yarıyı lider olarak tamamlayan Fenerbahçe'nin 8 puan gerisinde kaldı ve zirve yarışında iddiasını ikinci yarıya taşıdı.

ÖNER: MORAL KAZANDIK

Beşiktaş'ta, kulüp genel sekreteri Kenan Öner, rakiplerini yenmek için maçın ikinci yarısında her şeyi yaptıklarını ve kazandıklarını ifade etti. Öner, kendileri açısından Kayserispor mücadelesinin çok önemli olduğunu kaydederek, ''Rakibimizle aynı puandaydık. Bu bakımdan da kazandığımız için mutluyuz. Bu galibiyet Bayer Leverkusen maçı için de moral oldu'' dedi. Beşiktaşlı yönetici, lig lideri Fenerbahçe ile aralarındaki puan farkının hatırlatılması üzerine, ''Geçmişte bu tür olayları çok yaşadık. 8-10 puandan fark kapanıp arkadaki takım şampiyon olmuştu. 8 puan az fark değil. Fenerbahçe'nin de puan kaybetmesini bekleyeceğiz. Ama uzun lig maratonunda bu fark çok önemli değil'' diye konuştu.

Ricardinho'dan Tigana yorumu

Beşiktaşlı futbolcu Burak Yılmaz, Kayserispor maçında attığı ve takımını 10 öne geçiren golle ilgili olarak ''Ricardinho bana atmaz diye düşünyordum, ama güzel bir pas attı. Golde katkısı büyük. Ben de güzel bir vuruş yaptım. Böyle güzel bir gol attığım için mutluyum'' diye konuşu. Sakatlığıyla ilgili bilgi veren Burak, üst adalesinde oluşan gerginlik nedeniyle ciddi bir ağrı hissettiğini belirterek, ''Doktorlarımız önemli bir şey olmadığını söylüyor, ama acı hissediyorum'' dedi.

BAKİ: PENALTI DEĞİL

Siyah-beyazlıların savunma oyuncusu Baki Mercimek ise Kayserisporlu futbolcuların penaltı beklediği Iglesias ile olan mücadelesinde, sadece rakibinin pozisyonunu bozduğunu, hakemin kararının doğru olduğunu düşündüğünü kaydetti.

TİGANA'YA SAYGILIYIM

Kayserispor karşısındaki performansıyla alkışlanan Ricardinho ise zor bir maçtan galibiyetle ayrıldıkları için mutlu olduğunu söyledi. Brezilyalı futbolcu, ''Ben buraya Beşiktaş'a yararlı olmak için geldim. Zaman zaman yedek kaldım, ama teknik heyetin görüşüne saygılıyım'' diye konuştu.

11.12.2006


 

Runje sabır etti, kazandı

Beşiktaş, geçen sezon ilk yarıda 19 gol yerken, Hırvat kaleci Runje'nin kalede olduğu bu sezon ilk yarıda 16 golü kalesinde gördü.

Sezon başından beri yediği hatalı gollerle çok eleştirilen Beşiktaş'ın Hırvat kalecisi Vedran Runje, bu sezonun ilk yarısında geçen sezonun ilk yarısına göre takımının daha az gol yemesini sağladı. Beşiktaş, çoğunlukla Kolombiyalı kaleci Oscar Cordoba'nın görev aldığı geçen sezonda ilk devrede 17 maçta 19 golü kalesinde görürken, zaman zaman gönderilmesi gündeme gelen Runje'nin kalede olduğu bu sezon ise 17 maçta 16 gol yedi. Siyah-beyazlı takım yine geçen yılın ilk bölümünde 4 kez rakiplere kalesini kapatırken, bu sezon Runje ile 6 kez sahadan gol yemeden ayrıldı. Teknik direktör Jean Tigana, yediği hatalı goller sonrası eleştiri toplayan Runje'ye ilk yarıdaki bütün maçlarda görev vererek, Hırvat kaleciye olan güvenini de gösterdi.

Runje, bu sezon ligde ve UEFA Kupası'nda bütün maçlarda forma giyerken, yedek kaleciler Murat Şahin ve Ramazan'a adeta kaleyi unutturdu. Ligde 17 maçta siyah-beyazlı takımın kalesini koruyan Hırvat file bekçisi, UEFA Kupası'nda da takımının 5 karşılaşmasında forma giydi. Yedek kalecilerden Ramazan, bu sezon hiçbir resmi maçta görev almazken, diğer yedek kaleci Murat Şahin ise sadece Türkiye Kupası'nda Bucaspor ile yapılan maçta görev aldı.

Öte yandan Beşiktaş Altyapı Komitesi Başkanı Sinan Vardar, zaman zaman yediği hatalı goller nedeniyle eleştirilen Hırvat kaleci Vedran Runje'yi göndermelerinin sözkonusu olmadığını dile getirdi. Vardar, şöyle konuştu: ''Runje Belçika'da yılın kalecisi olan, Hırvat milli takımında da forma giyen bir oyuncu. Kendisi bir değerdir. Birkaç maçta şansız gol yedi. Ancak özellikle Fenerbahçe, Bursaspor ve Kayserispor maçlarında ne kadar iyi kaleci olduğunu gösterdi. Bu başarısını sürdürecek. Taraftarların da kendisine büyük desteği var. Gönderilmesi sözkonusu değil. Runje konusunda yönetimde hiçbir olumsuz konuşma olmadı. Tigana dahil hiçbir zaman olumsuz bir şey söylenmedi.''

11.12.2006


 

Servet 2 milyon Euro

Sivasspor'da oynadığı başarılı futboluyla A Milli Takımına yükselen Servet'in bonservis ücretinin 2 milyon Euro olduğu ileri sürüldü..

Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, defans oyuncuları Servet Çetin'i bırakmak istemediklerini ancak takıma sağlayacağı menfaati dikkate alarak transferine izin verebileceklerini söyledi. Bület Uygun, Servet'in transferi ile ilgili, 'parayı basan alır' dedi.

Fenerbahçe'den Sivasspor'a transfer edilen Servet'in devre arasında büyük kulüplerden gelen teklifler doğrultusunda transferine izin verileceği yönündeki haberleri değerlendiren Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, öncelikle takımın menfaatini düşündüklerini belirtti.

Servet'in bonservisi ile ilgili 2 milyon Euro istendiği yönündeki bilgilerle alakalı Bülent Uygun, "Parayı basan alır. Bakalım en çok parayı kim verecek. En çok veren takım bu futbolcumuzu renklerine bağlayabilir. Ama şimdilik takımın menfaatlerini ön planda tutuyoruz. Bunu gelecek haftalarda göreceğiz. Değerlendireceğiz. Bu futbolcumuzun gitmesi, takıma sağlayacağı katkı ve beraberinde yerini doldurmak için yapacağımız transferler önemlidir" diye konuştu. Bülent Uygun ayrıca, Walter Nordin'in yaşadığı bazı sıkıntıları olduğunu ancak bunların aşıldığını ve takımda kalacağını sözlerine ekledi.

11.12.2006


 

Umutlar 2. yarıya

Kayserispor'u 2-1 yenen Beşiktaş, ligin ilk yarısını 29 puanla kapattı. Siyah-beyazlılar, 17 maçlık bölümde 8 galibiyet, 5 beraberlik, 4 yenilgi alırken, 23 gol atıp, kalelerinde 16 gol gördü. Bu galibiyetle birlikte lider Fenerbahçe ile puan farkını 8'de tutarak şampiyonluk yarışında umutlarını ikinciyi yarıya taşımış oldu.

MAÇI RİCARDİNHO KAZANDI

Beşiktaş'ın son haftalardaki formda oyuncusu Ricardinho, Kayserispor maçında da oyuna ağırlığını koydu. Brezilyalı yıldız, sergilediği oyunun yanı sıra Burak'ın attığı goldeki harika pasıyla tribünleri ayağa kaldırdı. 90 dakika boyunca sıfır pas hatası ile oynarken, Teknik Direktör Tigana'ya da "beni bir daha yedekte oturtma" mesajını verdi.

RUNJE KRİTİK 2 TOP ÇIKARDI

Beşiktaşlı taraftarlar, son maçlarda olduğu gibi, kalecileri Runje'ye her top gelişinde Hırvat kalecinin ismini söyleyerek, tezahürat yaptılar. Hırvat kaleci ilk yarıda Mehmet Topuz'un sert şutu ile ikinci yarıda Mendez'in ağlara giden kafa topunu çok iyi bir rekflesle kornere atma başarısını gösterdi. Taraftaraların Runje'ye desteği son dakikada yediği gol sonrasında da sürdü.

NOBRE MARKAJDA KALDI

Beşiktaş'ın büyük umutlarla Fenerbahçe'den transfer ettiği Nobre, yeni takımıyla ligin ilk yarısında sadece tek gol atabildi. Nobre, ilk yarıda forma giydiği 14 lig maçında tek golünü Kayseri Erciyesspor'a kaydetti. Nobre, geçen sezonun ilk yarısında Fenerbahçe'de 8 gol atmıştı. Nobre, Kayserispor'un savunma oyuncuları Mendez ve Aydın'ın başarılı markajı karşısında etkisiz kalarak, gol pozisyonuna dahi giremedi.

BAKİ KURŞUN ASKER GİBİ

Beşiktaş'ta Baki Mercimek'e bir paragraf açmak istiyorum. Oynadığı futbol göze hoş gelmemesine karşılık, savunmasına çok yardımcı oluyor. İki bek İbrahim'in kaçırdığı toplara akıllıca sahip oldu. Kayserispor'un sert ve hırçın golcüsü Arjantinli İglesias'la yaptığı her mücadelede galip gelmesini bildi. Tek top oynayarak hiç riske girmedi. Ancak bu maçta sarı kart görerek cezalı duruma düştü. Baki, Vestel Manisaspor ile yapılacak ikinci yarının ilk lig maçında forma giyemeyecek.

KAYSERİ TAŞ GİBİ TAKIM

Kayserispor, ligin ilk yarısında ''Üç Büyükler'' ile İstanbul'da yaptığı 3. karşılaşmadan da puansız ayrıldı. Daha önce Galatasaray'a 4-0, Fenerbahçe'ye de 4-1 yenilen sarı-kırmızılı ekip, Beşiktaş karşısında da puan alamadı. Ancak sarı-kırmızılı ekip oynadığı cesur futbol ile takdir topladı. Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam soyadı gibi çok "sağlam" bir takıma sahip. Uzun boylu ve güçlü fizikleri ile Kayserispor ligin ikinci yarısında üst sıraları zorlayacağı intibaını verdi. TRİBÜN ŞOVA DEVAM

Beşiktaşlı taraftarları her zaman takdir ediyorum. Yağmur, çamur demeden her maçta tribünleri doldurmasını biliyor. Takımları için öylesine içten bağırıyorlar ki, sahadaki futbolcunun buna kayıtsız kalması mümkün değil. Ancak Ali Tandoğan'ın attığı ikinci golden sonra başlattıkları küfürlü tezahüratı anlamakta zorlanıyorum.

Erol DOYURAN

11.12.2006


 

Ümit Karan, yıldızlarla aynı takımda oynayacak

Galatasaray'ın yıldız golcüsü Ümit Karan'a Amerika'dan onur verici bir davet geldi. Ümit Karan hem Ronaldinho ve Zidane gibi dünya yıldızlarıyla top koşturacak hem de Türk futbolunun gururu olacak.

Ümit Karan 22-23 Aralık tarihlerinde Los Angeles'da düzenlenecek Freekick Master turnuvasına davet edildi. Yardım amaçlı düzenlenen turnuvada Ronaldinho, Zidane, Figo ve Ronaldo gibi birbirinden ünlü dünya yıldızları da yer alıyor.

11.12.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004