Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 14 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

AB çıkmazı aşabilir

Türkiye AB ilişkilerini başyazısında değerlendiren İngiliz gazetesi Independent, ilişkilerin bir çıkmaza girdiğini, ancak bunun aşılmasının imkânsız olmadığını yazdı.

Türkiye’nin limanlarını Rum kesimine açmamasına ve Türkiye’deki reformlarda yavaşlamaya işaret eden rapor gibi gerçek sorunların bulunduğuna dikkat çekilen Independent’in başyazısında, müzakerelerdeki sorunların ele alınış biçiminin, meselenin tam üyeliğin şartları değil, Müslüman bir ülkenin Hristiyan bir topluluğa alınması fikri olduğuna işaret ettiği bildirildi.

Türkiye’nin kendisini böyle bir durumda haklı olarak rencide edilmiş hissettiği ifade edilen yazıda, Türkiye’nin iyi niyetle AB’ye üyelik başvurusu yaptığı ve bu başvurunun AB liderleri tarafından kabul edildiği hatırlatıldı. Türkiye’nin her şartta önüne konulan şartları yerine getirmek için önemli adımlar attığına da dikkat çekilen makalede, Rum kesiminin, Kıbrıs’ta çözüm olmadan birliğe üye yapılmasının yarattığı güçlüğe işaret edildi.

Rum kesiminin Türkiye’den limanlarını açmasını istediği, Türkiye’nin de KKTC üzerindeki izolasyonların kaldırılması şartını koştuğu hatırlatılan yazıda, Kıbrıslı Türklerin fedakarlıklarına karşılık hiçbir şey elde edememelerinin yanlış olacağı vurgulandı.

Durumun bütün bu sebeperle içinden çıkılmaz göründüğü, ama imkansız olmadığı belirtilen başyazıda, AB liderlerinin, cuma günü yapacakları zirvede Türkiye’nin üyelik müzakerelerinin tam üyelikle sonuçlanması ve buna yardımcı olunması gerektiği konusunda istekli olduklarını tekrarlamaları gerektiği bildirildi.

AB’nin samimiyeti konusunda kuşku duyulursa ilerleme sağlanamayacağı da vurgulanan başyazıda, Kıbrıs’ta bir çözüm için de gerçek ve ortak bir çaba harcanması gerektiği bildirildi.

AB’nin güçlü üyelerinin, Atina ve Rum kesimine, bütün birliğin bu bölgesel sorun tarafından rehin tutulmasını kabul etmeyeceklerini vurgulaması gerektiği belirtilen başyazıda, AB’nin sadece belli başlıklarda müzakereleri askıya alarak, kapıları Türkiye’ye açık tuttuğuna dikkat çekildi.

/ LONDRA

14.12.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Erdoğan: Askerle sıkıntı yok

  ULUSAL BİRLİK HAREKETİ

  AKP'lilere “mikrofon” talimatı

  Meclis’e kimse talimat veremez

  AKP yine kampa girecek

  Ağar: Seçimler Nisan'da yapılsın

  AB çıkmazı aşabilir

  İmam hatiplilerin Viyana başarısı

  Türkiye’ye açık mesaj gönderdik

  Müzakereleri durdurma büyük hata

  Manisalı: AB, Türkiye’yi baskı altında tutacak

  Özdoğan: Kamu hastaneleri yok ediliyor

  Günday'ın maaşı Meclis gündeminde

  Köprü ve otoyollarda iş yavaşlatma eylemi

  Kadın kurban kesebilir

  “Namazdaki hareketler sağlık için de faydalı”

  İnsan büyük bir mucizedir

  Havalar, göçmen kuşları da şaşırttı

  Develi cıvıklısı AB yolunda

  Karadeniz, İç Anadolu’ya kavuşuyor


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004