Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 14 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

İmam hatiplilerin Viyana başarısı

ÖNDER’in desteğiyle Viyana’da okuyan imam hatipli öğrenciler, eğitim hayatlarına başarılar ekleyerek yollarına devam ediyor. Fatih Karaman, Dr. Şeyma Betül Yüksel ve Adem Faal okullarını iyi dereceyle bitirerek diplomalarını aldılar.

Bakırköy İmam Hatip Lisesi mezunu Fatih Karaman, Sincan İmam Hatip Lisesi mezunu Şeyma Betül Yüksel ve Ağrı İHL mezunu Adem Faal, kendilerine destek verenlerin yüzlerini ağarttı. Her üç öğrenci de okullarını iyi derece ile bitirdi. ÖNDER Genel Başkanı Yusuf Ziyaettin Sula, WONDER Genel Başkanı Yusuf Kara ve Yardımcısı Nadire Kara’nın da hazır bulunduğu mezuniyet törenlerinde sevinç ve coşku yaşandı.

BAŞARILI ÖĞRENCİLER

Fatih Karaman Bakırköy İHL mezunu. Bilgi üniversitesi İletişim Fakültesi’ne ÖNDER’in bursuyla başladı. 2001 krizi yüzünden özel üniversitelerin ücretleri problem olunca ve başörtüsü krizi yüzünden kız arkadaşları okullarını bırakmak zorunda kalınca, onlarla birlikte Viyana’ya gitmeyi tercih etti. Okula yaptığı başvurusu kabul olan Fatih Karaman kısa zamanda İngilizce ve Almancayı öğrenerek 2006 Haziran’ında Viyana Üniversitesini yüksek lisanslı olarak bitirdi.

BAŞARI ÜSTÜNE BAŞARI

Şeyma Betül Yüksel, beş yaşında ilkokula başladı, ortaokul ve liseyi de Sincan İmam Hatip Lisesi’nde okudu. Üniversite sınavına ilk girdiği sene Konya Selçuk Tıp Fakültesi’ni kazandı. Tıpta ilk iki senelik eğitimi problemsiz geçti, fakat üçüncü senenin başında okul yönetiminin çıkardığı başörtüsü yasağıyla karşı karşıya kaldı. Derslere devam edemedi, fakat buna rağmen sınıf geçmek için tanınan sınav hakkını da çok iyi değerlendirerek, okulun puan anlamındaki onur listesine girmeyi basardı ve dördüncü sınıfa geçti. Daha sonrasında okul yönetimi başörtüsü yasağı konusunda ısrar edince Şeyma Betül Yüksel, derslere devam edemediği için okuldan atıldı.

Okulu bitirmek için çareler ararken, bir yıllık aradan sonra 2001 yılında Viyana’ya gitti. Almanca kursundan sonra 2002 yılında Viyana Tıp Üniversitesi’nde eğitime başladı. 2006 yaz döneminde bitirdiği tıp eğitiminden sonra Türkiye’ye döndü. Yüksel’in mezuniyet töreni de görkemli oldu.

AĞRI’DAN VİYANA’YA

Adem Faal Ağrı İHL mezunu. O da ÖNDER bursuyla Beykent Üniversitesi’nde İşletme okumaya başladı. Aynı gerekçelerle Viyana’ya gitti. Viyana Wirtschaft (ekonomi) Üniversitesini başarıyla bitirdi. Yüksek lisans tez konusu Türkiye-Avusturya arası ticaretle ilgili. Adem Faal da gösterdiği üstün başarılardan dolayı okulunu erken bitiren Türk öğrencileri kervanına katıldı. Ağrı’dan başlayıp Viyana’da devam eden öğrencilik hayatında hep başarılı bir grafik çizen Faal’i de sevenleri yalnız bırakmadı.

Yeni Asya / VİYANA

14.12.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Erdoğan: Askerle sıkıntı yok

  ULUSAL BİRLİK HAREKETİ

  AKP'lilere “mikrofon” talimatı

  Meclis’e kimse talimat veremez

  AKP yine kampa girecek

  Ağar: Seçimler Nisan'da yapılsın

  AB çıkmazı aşabilir

  İmam hatiplilerin Viyana başarısı

  Türkiye’ye açık mesaj gönderdik

  Müzakereleri durdurma büyük hata

  Manisalı: AB, Türkiye’yi baskı altında tutacak

  Özdoğan: Kamu hastaneleri yok ediliyor

  Günday'ın maaşı Meclis gündeminde

  Köprü ve otoyollarda iş yavaşlatma eylemi

  Kadın kurban kesebilir

  “Namazdaki hareketler sağlık için de faydalı”

  İnsan büyük bir mucizedir

  Havalar, göçmen kuşları da şaşırttı

  Develi cıvıklısı AB yolunda

  Karadeniz, İç Anadolu’ya kavuşuyor


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004