Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 19 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Irak’ta iç savaş var

ABD eski Dışişleri Bakanı Colin Powell, Irak’ta yaşanan çatışmalar için “iç savaş” nitelemesini kullanarak Amerikan ordusunun Irak’taki savaşı kaybetmekte olduğunu söyledi. Irak’taki Amerikan askerlerinin önümüzdeki yıl çekilmesini öneren Powell, Başkan George Bush’un üzerinde durduğu Irak’taki askerlerin sayısını artırma planının da “işe yaramayacağını” kaydetti.

Amerikan CBS televizyonunda katıldığı bir programda soruları cevaplayan eski Dışişleri Bakanı Powell, Irak’taki asker sayısını arttırmanın “vahim ve giderek kötüleşmekte olan durumu” tersine çevirmeye yetmeyeceğini dile getirdi. Özellikle yaz aylarında güvenliğin sağlanması için Irak’a daha fazla asker gönderildiğini kaydeden Powell, Bağdat’a ve ülke geneline yeni askerler gönderilmesinin fayda getirmeyeceğini belirtti.

Daha fazla asker göndermenin, Bağdat’ta “iç savaşı” önlemede yeterli olacağını sanmadığını belirten Powell, aşırı yük altındaki Amerikan ordusunun Irak’a ek asker sevk edebilecek durumda olmadığını söyledi. Kanala açıklamasında “Daha savaşı kaybetmedik; ama kaybediyoruz” ifadesini kullanan Powell, durumu tersine çevirmek için belirlenen stratejileri hayata geçirmek gerektiğini söyledi. Irak stratejisinde değişiklik amaçlayan Başkan George Bush’a sunulan öneriler arasında Irak’taki asker sayısının arttırılması da bulunuyordu.

Donald Rumsfeld’in istifasıyla boşalan Savunma Bakanlığı koltuğuna geçerek bugün göreve başlayacak olana Robert Gates de, Kongre’den onay alabilmek için senatörlerin karşısına çıktığında Irak’ta savaşı kazanmakta olduklarına inanmadığını söylemişti.

Amerika’nın şu anda Irak’ta 140 bin kadar askeri bulunuyor.

/ WASHINGTON

19.12.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Irak’ta iç savaş var

  Bush, Irak’a daha fazla asker gönderecek

  Filistinli gruplar ateşkeste anlaştı

  Blair-Abbas görüştü

  Guantanamo’dan 18 tutsak salındı

  Endonezya’da deprem: 4 ölü

  Independent, Bush ve Blair’i eleştirdi


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004