Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 19 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

İslâmî Bankalara gayrimüslim ilgisi

İngiliz yayın kuruluşu BBC, İngiltere’de pek çok gayri müslimin, ahlâkî gerekçelerle İslâmî bankalarda hesap açtırdıklarını öne sürdü.

Haberde, bu tür bir bankada hesap açtıran 25 yaşındaki Ammei Dellaway ile yapılmış bir röportaja da yer verildi. Dellaway, hesap açtırmak için bir İslâmî bankayı tercih etme sebebini; ‘’Bankada yatan parasının zararlı işlerde kullanılmadığını bilmenin rahatlığı’’ olarak açıkladı.

‘’Kariyerimin başında olduğum için henüz çok fazla param yok’’ diyen Dellaway, ‘’Ama olduğu kadarının ahlâkî yollarda kullanıldığını bilmek istiyorum. Hesabımdaki paranın dolaylı yollardan da olsa, bir Afrika ülkesine giden silâhları finanse ettiğini düşünmekten nefret ediyorum’’ diye konuştu.

Dellaway’ın yalnız olmadığını, son günlerde faizsiz hesaplara ilginin giderek arttığını duyuran BBC, Lloyds TSB bankasının İslami Finans bölümü başkanı Paul Sherrin’in da bu durumu doğruladığına dikkat çekti. Sherrin’in şunları kaydetti: ‘’İslâmî banka hesaplarına ilgi dünyanın her yerinde giderek artıyor. Örneğin Malezya’da da İslâmî bankalarda hesap açtıranların yüzde 25’i gayri müslim. İngiltere’de bu tür hesaplara ilginin bu düzeyde olduğunu söyleyemeyiz, ama giderek büyüdüğünü söyleyebiliriz. İnsanlar paralarının faiz getirmeyeceğini ve gayri ahlâkî bir yolda kullanılmadığını bilmek istiyor.’’

Bu tür bankacılık kuralları arasında, paranın ahlâkî yatırımlara yönlendirilmesine çalışılması da bulunuyor. Para; alkol, tütün ürünleri, silâh, kumar ve pornografi endüstrisi gibi alanlara yatırılamıyor.

/ LONDRA

19.12.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Güler: Doğalgaza zam yok

  İslâmî Bankalara gayrimüslim ilgisi

  Akaryakıt sektörü büyüteç altında

  Asgarî ücret 2 yılda yüzde 14 eridi

  “Daha fazla yatırım yapın”

  Sektörlerin yatırım politikaları araştırılacak

  TMO fındık fiyatını yükseltemedi

  Türkiye'de 43 kişiye 1 memur düşüyor

  MNG: Mekke’ye kargo hizmetimiz yok

  İhlâs, Türkiye’de Zahav üretecek


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004