Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 19 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

İstanbul’da Şam geçidi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Şam Valiliği’nin ortaklaşa düzenlediği “Şam Kültür Günleri” İstanbul’da başladı. Büyükşehir Belediyesi ve Şam Valiliği’nin destek verdiği faaliyetlerin, ortak tarihi ve kültürel geçmişi bulunan iki ülke kültürlerinin birbirini daha yakından tanımaları ve yakınlaşmalarını amaçladığı bildirildi.

“Şam Kültür Günleri”, İBB Başkanlık makamında Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Şam Valisi Bişr El Sabban’ın “Kardeş Şehir Protokolü”nü imzalaması ile başladı. Ardından Cemal Reşit Rey Konser Salonunda resepsiyon verildi. Şam Fotoğraf Sergisi, Şam Sokağı, Modern Resim ve Heykel Sergisi açılışları da yine dün gerçekleştirildi.

Taksim Meydanı’nda kurulan “Şam Çadırı”nda da geleneksel Şam sokağında yer alan tüm etnik ögelere yer verilecek. Suriyeli ünlü ressam Ahmad Moualla’ nın resim sergisi ise Kültür Günleri kapsamında Artist San’at Galerisi’nde san’atseverlerin ilgisine sunulacak. Ünlü san’atçıların konserlerinin yanı sıra konferanslar, fotoğraf ve resim sergileri, film gösterimleri ve Şam mutfağından örneklerin yer aldığı Kültür Günleri, ücretsiz gerçekleştirilecek.

“Şam’da İstanbul Kültür Günleri” özellikle tarihî, coğrafî ve jeopolitik konumu, farklı din ve kültürleri bünyesinde barındırabilme özellikleri ile birbiriyle büyük benzerlikler gösteren İstanbul ve Şam arasındaki dostluğun, kültürel, ticari işbirliğinin ve turizmin gelişmesi yolunda büyük bir adım olmuştu. İstanbul ve Şam’ın Kardeş Şehir olması gündeme gelmiş ve hazırlıklara başlanılmıştı.

Bu arada birçok faaliyetin gerçekleşeceği Geleneksel Şam Sokağı’nın kurulum çalışmaları Taksim Gezi Parkı’nda sürüyor. Geleneksel Şam Sokağı Proje Koordinatörü Fıraras Dehnı, bu proje ile Türkiye ile Şam arasındaki ilişkileri daha da geliştirmeyi amaçladıklarını söyledi. Dehnı, tarihi Şam Mahallesi’ni temsil eden bu yapının Şam’ın çeşitli kültürel dokularını Türk halkına sunacağını ifade etti.

19.12.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İstanbul’da Şam geçidi

  Osmanlı’nın son mührü Topkapı Sarayı’na

  “İpek Yolu”nda final

  Sinema tarihle “İmparatorluklar”da buluştu


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004