Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 19 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Tita "Ahmet" olamadı

A.Gücü'nde forma giyen Tita'nın vatandaşlık başvurusu reddedildi. Ankaraspor'un diğer Brezilyalı futbolcuları Jaba ve Wederson'un yaptığı başvuruların da reddedilmesi bekleniyor.

Beşiktaş'ın Brezilyalı futbolcusu Marcio Nobre'ye özenen Ankaragücü'nün golcü oyuncusu Tita'nın vatandaşlık başvurusu reddedildi. Beşiktaşlı futbolcu Mert Nobre'nin Türk vatandaşı olmasıyla birlikte başlayan süreçte vatandaş olabilmek için başvuruda bulunan oyuncular arasında yer alan Ankaragücü'nün kiralık oyuncusu Tita hayal kırıklığına uğradı. Ankaraspor'un 2 sezon önce Brezilya'nın İtuano takımından transfer ettiği ve bu yıl sezon başında Ankaragücü'ne kiralık olarak verdiği forvet oyuncusu Tita'nın bir süre önce Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'ne yaptığı vatandaşlık başvurusu kabul edilmedi.

Brezilyalı futbolcunun başvurusunu inceleyen genel müdürlük, Türk Vatandaşlığı Kanunu'nun 6. maddesinin (B) bendinde yer alan ''Müracaat tarihinden geriye doğru Türkiye'de 5 yıl ikamet etmiş olmalıdır'' şartına uymadığı için başvuruyu reddetti. Nüfus ve Vatandaşlık Genel Müdürlüğü'ne Tita ile birlikte Türk vatandaşı olmak için müracaat eden Ankaraspor'un diğer Brezilyalı futbolcuları Jaba ve Wederson'un başvurularının da bu madde doğrultusunda kabul edilmemesinin beklendiği bildirildi. Bu arada, Brezilyalı futbolcu Tita, Türk vatandaşı olması halinde 'Ahmet' ismini alacaktı.

19.12.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  KARTAL'I BOBO TAŞIDI

  F.Bahçe seyircisiz maçta bugün İnegöl'le oynuyor

  Tita "Ahmet" olamadı

  Yıldıray Baştürk Hertha'dan gidici

  Werder Bremen Belek'e geliyor

  G.Saray Kayseri'ye maç günü gidecek

  Yılın futbolcusu Cannavaro

  Mehmet'li Jazz yine coştu

  Beşiktaş potada hayati maça çıkıyor


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004